Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pánové, centrální registr zbraní je jedno ze základních novinek, které nebyly v ČR ještě aplikovány. Spojuje dva světy - uzavřená síť a veřejná síť,což je je připavováno za přísných bezpečnostních pavidel, proto Vaše obavy o zcizení dat atd jsou úplně bezpředmětné. Registr nebude přístupný běžným uživatelům, ale pouze držitelům zbrojních licencí, kteří mají ze zákona povinost vést evidence svých zbraní k podnikání (a střeliva). Další novum je, že se uvažuje i o možnosti, jak již zde bylo naznačeno, komunikovat s úřadem elektronicky, t.j. podat žádost o zkoušku , vydání zbrojního průkazu atd. přímo z domova. Další novinky se připravují, proto si myslím, že centrální registr zbraní bude více přínosem státní správě než negativou...
  • Elektronicky = snadnějí přeposlatelné na potřebná místa. Přesně ve stylu Facebooku, soukromí už je přežitek...
  • No, jestli bude tak skvěle "fungovat" jako centrální registr vozidel, tak není kam spěchat...
  • Měl být už dávno. Jen se bojím že to co by se mělo zlepšit se nezlepší.Nevím proč mám jezdit 55 km od domu abych si mohl prodloužit zbroják když to v klidu muže dělat místní pobočka Pčr.A těch deset let je dobrej nápad.
    • Ale při prodloužení platnosti nejde jenom o samotné prodloužení, ale o povolení a posouzení způsobilosti držitele i nadále nosit zbraň. To přece nemůže rozhodovat každý policista na pobočce. Na to je odbor zbraní s příslušnou kvalifikací. A jak často jezdíte 55 km od domu, abyste si prodloužil platnost. Jednou za pět let. Když máte být uznán způsobilým nosit zbraň, tak pro to snad něco uděláte. I kdybyste si chtěl koupit kanárka, tak musíte projevit určitou zodpovědnost.
      • Co po mě vlastně chtěji ?Zjistit že jsem zdráv ?Doktor napiše co chcete.Jo kdyby se dělal každých 5 let psychotest to by bylo jiné.No a zda mám čistej rejstřik.V době počítaču zjsiti na oblastni pobočce Pčr i vrátná.A popravdě ano tahle hloupost jezdit 55km od bydliště mě vadí.
        • Plácáte.
          1. Doktor za to, co napíše do posouzení zdravotního stavu, ručí, takže se nejedná o nějakou formalitu.
          2. Psychotesty mají tak nízkou spolehlivost, že nemá smysl je vůbec zavádět. Ani není proč, ČR nemá s legálními zbraněmi problémy a může směle sloužit jako vzor celé Evropě (naprosto bez nadsázky).
          3. Koncept prodlužování zbrojáku a jeho propadávání je obecně úchylně a nesmyslně vytvořen a slouží k šikaně držitelů (naštěstí ji policisté většinou nevyužívají).
          • Ano, doktor za to ručí, stejně jako přezkušující v autoškole ručí za ověření Vaší schopnosti řídit auto, nebo mechanici na STK ručí za technickou způsobilost Vašeho vozidla, anebo jako revizní technik ručí za to, že Vaše elektroinstalace nikoho nepopraví elektrickým proudem - přesto se to dá ve všech jmenovaných případech "ošetřit" za nevelkou částku tak, že každý z nic napíše co chcete, často aniž by Vás, vozidlo nebo elektrozařízení vůbec viděl... takže Dart tak úplně neplácá. Se zbytkem Vašeho příspěvku nelze než souhlasit. Jinak psychotesty velmi dobře slouží např. k šikaně řidičů sk. C.
            • Znám mnoho spolupracovníků kteří splňovali psychotesty perfektně,ale jinak měli taky dost nerozumných karambolů,tak že lékař ani psycholog nikomu do makovice nevidí,a potom to není o tom kdo projde,ale o zodpovědnosti k životu a svému okolí a spoluobčanům, vždyď se stačí podívat na některé občany kteří jezdí pod vlyvem drog a alkoholu,jenom že naší civilizaci ničí umírněné zákony,vúdči nenapravitelným občanům,a navícrúzné policejní inspekce sledují, zda pachatel byl při zatýkání správně učesáný,a zda si nechal zatýkající policista dobře rozbít ústa,a jestli čtyřicet krát,trestaný pachatel za přestupky,který by byl tak zralý na pořádnou rákosku,a policie si s ním neví rady tak jej raději propustí.
            • ano přesně tak
          • pardon za hrubky
          • 1.rodiný doktor
            2. jo možná ale byly by potřeba,stím dovětkem naprosto souhlas.
            3.stím souhlasím

            Rozhodně sem rád že se s tim něco/ cokoliv dělá.A za mne palec nahoru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit