Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Kdo nečetl Zaklínače nemá psát články

  • gagun

    PROSÍM AUTORA ČLÁNKU ABY SI TOHLE PŘEČETL, PROTOŽE O ZAKLÍNAČ VÍ NAPROSTÉ PRD. 


    1. Cintra je severská země. 

    2. Nilfgaard je země sousedící s Cintrou= těžko asi bude plná BAME. 

    3. Pokud by Ciri byla černoška, její otec musí být černoch= Ježek musí být černoch= celý příběh jde do kopru, protože právě krev otce je zde ta slabší, Ciriina krev po matce, elfech, starší krvi atd. najednou ustupuje Nilfgaarďanské? 

    4. Zápletka je v zádi...Hele Ciri je černá...no máme tady jen jednoho známého černého herce, ale jsem si jist, že on otec není.  5. Rasismus v samotném světě Zaklínače- je všudy přítomný a nikdo z Cintri by nepříjmul za princeznu černošku/ člověka barvy svého úhlavního nepřítele. 

    6. BAME casting nikdy neskončil obsazením herce bílé barvy, protože zde se to nebere jako národní minorita, ale jako rasová minorita. 

  • Kirgos

    Ehm... já ale chci aby knihy, hra a seriál tvořili jeden kompletní celek který bude na sebe navazovat - skutečně není vůbec nutné aby seriál kopíroval cokoliv z toho.


    Ale pointou je že nic by se pokud možno nemělo navzájem popírat....


    a jestli tam mermomocí chcete nějakou černošku - šlo by možná zkusit nějakou postavu z Ofieri??? Rozčiloval by se někdo? Pochybuji bude li to dobře napané.


    ale upřímně řečeno - lidi na daném kontinentě pokud vím pochází ze 2-3 kolonií kteřé přistáli v deltě Pontaru kde se nakonec postavil Novigrad... jedna kolonie a to včetně těch z Nilfgaardu...

  • "Naopak může být vítané, když si autoři dílo pozmění, přidají vlastní nápady a příběh a fiktivní svět si přizpůsobí."

    .

    Opravdu? Fakt byste měl stejná názor, pane autore, i kdyby se natočil film o M. L. Kingovi a hrál by ho bílý herec? Nepo jsou to zas jen "politicky korektní kecy"?

  • karelt

    Nic nového pod sluncem...Když mohl ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank hrát Samuel L. Jackson postavu,která je v předloze zrzavý Irčan,....Když mohli slavnou detektivku Aghaty Christie přejmenovat na Deset malých vojáčků..Když je možná taková kravina jako černý lékař ve viktoriánské Anglii...atd.atd.....Tak proč by Ciri nemohla hrát Serena Williams????V dnešní době je asi možné úplně všechno....Už jen čekám jestli nový Jan Žižka nebude arab.....

    • martin.zima.98

      Morgan Freeman ty koni

  • axell1990

    Nyní se vynořila informace(neověřená) že by BAME v tomto případě mělo znamenat polského původu. 

    Jinak k výplodu autora snad jen dodat že dělat zásadní změny na zavedených postavách, které si fanoušci během let oblíbili je vždy špatný nápad a předzvěst toho že výsledný produkt bude pořádný průšvih. Je to zaručený způsob jak naštvat celou fandovskou základnu a připravit se o publikum než se vůbec začne točit a nemá to nic společného s rasismem ani žádnými dalšími -ismy, ze kterých poslední dobou novináři tak rádi obviňují všechny koho mohou a to při každé příležitosti. Navíc v tomto případě to ani nedává smysl vzhledem k tomu jak tady autor sám nechtěně popsal protože Cirila je dcera princezny z Cintry(část severních království) a Císaře Nilfgardu(římská říše). Aby to dávalo smysl musela by být dcerou někoho ze Zerrikánie(blízký východ) nebo Ofieru(severní afrika) a ne nešlo by to změnit protože její původ je jedním ze středobodů celého příběhu.

  • Stalingrad

    No,co,i Stalina jednou udělají víc tmavýho-napsat zde to pravé slovo nelze !!!--to by nepustili !!! Ostatně i Tarzan by mohl být minorit.etnika a tři mušketýři také a ještě bych navrhl,aby i Červená karkulka nebyla červená,ale trochu více opálená a dokonce by měla nosit i burku....joo,co ti připsr, aní multikulti neudělají aby se zalíbili svým pánům otrokářům. Ostatně tato tradice jde od našich bratří z té emériky.....jeden/a musí být chytrý,druhý/á opožděný/á ,jeden/a z minorityopálených jak vojen.kanady,druhý/á z těch světlejších.....Kdyby to byl jeden pořad,seriál,ale takový kok, ..otiny jdou od rána do večera a od klekání do svítání na všech programech.Tak se budeme dívat na maxipsa Fíka,toho snad nechají stejnýho---má všechny barvy bo Štaflíka a Špagetku,ti jsou jak má být !!!!!

    • karelt

      Dovolím si nesouhlasit...U Červené Karkulky je jasný odkaz na americké indiány :D

  • Vender

    Jasně a co kdyby se natočili třeba Kořeny s bílými otroky nebo pád 3. říše s černým Hitlerem, z toho by se pos****  asi všichni že?  Ať už je to podle knihy, nebo skutečnosti mělo by se všechno co nejvíc blížit původním popisům, jinak to pro ty kteří knihu četli bude vždycky další mínus. Třeba jí vybělí a bude to albín černoška, uvidíme jak to dopadne ;) 

  • jenda84

    ještě větička na závěr - buďme skutečně rádi, že skvosty jako Pán Prstenů byly natočeny dávno před touhle nemocnou dekádou.. jak by asi vypadal černý Bilbo Pytlík nebo černý Gandalf raději nedomyslet :-) :-) 

  • jenda84

    kdo psal tenhle článek >> dobrej clickbait, myslim, že takhle dlouho Tiscali nikdo neokomentoval, bravo :-) jinak samozřejmě černá Ciri je fail failů. Každý normálně-pragmaticky uvažující člověk nad tím kroutí hlavou, zatímco redaktoři tiscali dávají pod článek tagy jako "rasismus" a "diskrimace".. jděte se bodnout vážení :-)  Nikomu by přece nevadilo, kdyby ve filmu bylo x černochů, jelikož svět zaklínače je dostatečně multikulturní - ale měnit hlavní hrdinku defakto pro někoho jednu z nejoblíbenějších postav dle definic současného hollywoodského SJW - to je prostě FAIL a je potřeba se tomu bránit.

    dovolil bych si tento flejm přirovnat například k novému battlefieldu5. Je holt nová doba, je potřeba se zavděčit všem ikdyby to bylo půl promile populace - kam tohle povede si ti chytřejší domyslí sami :-) historie se opakuje a lidstvo ne a ne se poučit. 


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit