Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No jo, nepostižitelná kasta "lepšolidí" si svou práci šetří a to si vlastní platy tito nadlidé víceméně ještě určují sami. To není, jako v reálné ekonomice, kde jsou vyžadovány výsledky práce a podle nich se odvíjí plat. Být jedním ze soudců, taky bych se nepředřel, kór kdybych měl jistotu, že mě za flákání nikdo nemůže vyhodit ani že můj plat na tom není závislý.
  • Myslím si, že prostor k urychlení procesů zde ještě nějaký je a to např. v tlaku na soudce, aby zcela zbytečně nebrzdili a neprodlužovali banální soudní spory. Mé rozvodové řízení trvalo dva roky. Dva roky čekání i přes tvrzení právníka, že v našem případě může soud rozhodnout i bez naší přítomnosti, neboť majetek i péči jsme měli dva roky vyřešené po vzájemné dohodě a žili odděleně. Celé stání zabralo cca 15 min. Tady vidím velké rezervy. Banální případy komplikované neadekvátními soudními stáními.
    • Souhlasím,máme stejné zkušenosti stran vnoučat.Soud to nechává tzv.vyhnít .Lidská práva dětí dostávají na zadek v tomto Absurdistánu zvaném Česko.!Soudruzi je to bída kam jste to dotáhli s netáhli z chátry.
  • Kdoví jak by dopadlo, kdyby se zavedli městští nebo obecní soudci, podobně jako jsou v USA, kteří by se zabývali těmi nejjednoduššími kauzami, hlavně by řešili nějaké sousedské spory atd.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit