Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen díky vlasovcům byla Praha zničená, před Rusy by náckové zdrhli, ale blbí vlasovci je v Praze zdrželi!

    • Vlasovci byli náckovská pakáž.

    • Té bandy vychodostepních nájezdnických ožralých trhanů - jakých si rusáků byl této zemi čert dlužen.

      Rusáčtí bandité si své "zásluhy" vybrali za dalších více jak 40 let mírou více než vrchovatou. Tak není jediný důvod proč se té svoloči dále klanět.

      A že jich bylo tolik mrtvých - vždyť sám jejich tatíček - komoušský masový vrah Stalin - nás mnógo, vpjerjod- tak co teď fňukají.

  • Také máme u nás pomník jednoho ruského "okupanta" který šestého května 45 padl jen proto, aby naše vesnice neskončila jako Lidice. Tento plán opravdu existoval a to dokonce ještě v dubnu 45. Jen rychlý pohyb ruských "okupačních" vojsk zabránil likvidaci naší obce. Opravdu nechápu, proč ten ruský "okupant" všeho ve své zemi nechal a místo toho spěchal nás "obsadit" a nechat se tady zastřelit. Co z toho asi tak měl? Když tak někdy sleduju diskusi, mám pocit že pár "imbecilů" kteří by nadšeně hajlovali přes svými říšskými pány a za "odměnu" by je soukmenovci prohnali komínem Osvětimi by si docela zasloužili aby se na ně ten náš padlý ruský "okupant" zvysoka vys..al.

    • Co to meleš ruskej troubo, ten tvůj padlej kámoš z roku 45 by tězko opět osvobozoval v roce 68, tak tu přestaň vypouštet nesmysly typu hradního kořalečníka, je to trapné.
      • Pravdu díš hrdinný sklepový partyzáne....😯 ty bys Nácky vyhnal sám, kdyby tě Rusové nezdržovali a neměls zrovna na práci důležitější udávání svých sousedů Gestapu....😉

  • Památníky padlých nacistů tu také neoslavujeme, takže není důvod oslavovat sovětské okupanty, kteři společně s komunisty uvrhly naši vlast do čtyřicetileté poroby.
    • Ale oslavujeme i padlé nacisty, (u nás i na Ukrajině) zatím jen na "odborné" historické půdě, ale to je jedno. Pokud budeme žít jen nenávistí z minulosti, nečeká nás hezká budoucnost.

      Současní Němci nejsou z velké části žádní fašisté, stejně jako současní Rusové nejsou z velké části okupanty. Můžete se v tom vrtat pořád a pořád dokola. Vyprodukujete jen nenávist. 

      Inu, jiných věcí někteří schopní ani nejsou. většinou ti zklamaní sami sebou. 

      Po tolika letech je čas na odpuštění - ne na zapomnění. 

      Myslím, že dnes jsme v jiném ohrožení - ne od Rusů a ne od Němců. S těmi je třeba vycházet a komunikovat.

    • máš na mysli pseudo okupaci 68

      • anhell20

        Je vidět, že osmašedesátý znáte tak max. z vyprávění Sputniku. Jinak nelze takovou zho.adilost napsat

        • vanhorne

          "znáte tak max. z vyprávění Sputniku"

          Ten stary pohrobek pamatuje vice nez si myslis. Uz loni tady s laskou vzpominal na jeho kazdorocni pobyt v pionyrskem taboru ve slavnem Arteku na Krymu. 

  • Prahu osvobodili Vlasovci a ne Koněv.

    Kolik pomníků je k neexistujícím vojákům o tom se nemluví.

    • To je nezpochybnitelná pravda - bez vlasovců by Praha byla zničenější, než byla!

      Druhý den povstání v Praze (6.5.1945). ruská divize Ozbrojených sil KONR zajišťovala své pozice na Berounsku a západních přístupech ku Praze. Vojenské velitelství Velké Prahy „Bartoš“, vládní vojsko, četnictvo, policie i místní povstalecká velitelství mezitím k jejímu velitelství do Suchomast vyslalo řadu emisarů s prosbou o pomoc.

      Ve večerních hodinách velitel 1. ruské divize VS KONR generálmajor. S. K. Buňačenko v Řeporyjích rozhodl o ranním útoku na východní břeh Vltavy, což vedlo ke snížení bojových aktivit německých sil, včetně zamezení dělostřeleckého ostřelování Prahy.

      Povstání v hlavním městě Praze na konci 2. světové války stále provází řada mýtů, manipulací či polopravd a bolševických lží, které nám neumožňují v plném rozsahu vnímat a pochopit dramatičnost situace posledních dnů války. To se týká i zásahu tzv. vlasovců ve prospěch povstalé Prahy.

  • A kolik pomníků - od významných českých umělců - zlikvidovali Ivani na svém území?

    Ti nám mají nejméně co vyčítat!

  • Tak, tak, to vše je práce havloidních zmetků, a přitom Chrchla byl vlezřitník KGB!

  • Ta banda bolševických sráčů svou čest a slávu z roku 1945 spolehlivě spláchla do záchodu okupací Československa roku 68.

    Buďte rádi, že tu vůbec něco stojí.

    • No v Polsku například  konec války vůbec nějakým osvobozením nenazývají , pro ně to byla jen výměna jedné diktatury za druhou , a když se na to člověk zpětně podívá tak u nás to bylo nakonec nemlich to samý .
    • ty havloidní zrůdo, ty bys nejraději ty pomníky likvidoval jako islámisti, jste stejní havlovci

      • Být příznivcem památky pana ex-prezidenta Havla je čest, ty rusoficková hnído.

        Jen mrtvý rusák je dobrý rusák a nějaká bolševická rusácká č.u.b.k.a bude pindat o tom že češi nejsou "vstřícní" k tomu oslavovat dosatečně rusácké komoušské bestie napáchající během okupace naší země (1945-1989) tolik zla že i pan Hitler by se mohl od nich učit.

        Že ten jejich maršál byl jen sprostý okupační dobytek a ne žádný hrdina ví každý soudně uvažující člověk. Že rusácká svoloč je jen smečka nájezdnických gaunerských parchantů dostatečně v současné době ukazuje ten skřetský k.r.i..l z Kremlu - KGB-cký sliz putin.

        M.j.: hledáte-li skutečnou zrůdu je možno navštívit pražský hrad v současné době - ta rusofilně vlastizrádná uslintaná pochcávající se prolhaná křivácká zrůda je opravdovým unikátem.


        • prý pana prezidenta, chtěl si říct ožralého zrádce, po kterém jsou pojmenované lavičky pro bezdomovce

          • Oni jsou po tom komoušském konfidnetovi zeMANonovi pojmenovány nějaké lavičky???  - no to jsem skutečně netušil. Nejspíš ty na veřejných toaletách, neb to je tak na úrovni té rusofickové obludné hnídy.

          • anhell20

            Ale zase nám neriskoval pozvracení sv.václavských klenotů v přímém přenosu.

      • Pomník T. G. Masaryka v poděbradském parku zlikvidovala v padesátých letech v noci ze soboty na neděli parta místních bolševiků.

        Takže zrovna bolševici - typu "jura72" - nám mají co vyčítat!

        • To je jura72 již zasloužilý kmet...

          Ovšem vaše datace je kouzelná - připomíná mi československou televisi:"...je šestnácté století, půl šesté ráno. Adam Šangala vychází z rodné dědiny."

  • Je docela jisté, že si zase něco přečteme o východostepních nájezdnících, ale prosím, zemřeli tu obyčejní lidé, zemřeli za něco, z čeho (sice komplikovaně) žijeme do dneška. Rus nerus - jde o lidi - a jako lidi bychom se k nim měli po tolika letch také chovat.

    Já v tom nevidím jiný, než uměle vyvolávaný a živený ideologický problém.

    Je zajímavé, že nejagresivnější jsou vůči vojákům Rudé armády (tehdejší) ti, kteří se umí bez hanby klanět landsmaschaftu.

    • anhell20

      Ještě vědět, co landsmanšaft znaméná.

      • Pane Anhelle20 - všechno nezbytné o tomto "krajanském sdružení" se můžete dovědět v odborné literatuře, raději v archivech a pokud možno z jejich vlastních dokumentů a vyhlášení. Bohužel jsou k dispozici jen v němčině, ale on Vám někdo pomůže. 

        Třeba nějaký strýček, co má ještě v almaře kamizolu s odznáčkem od sudetoněmeckého sdružení pana Henleina. Ti se v Sudetech vyznamenali dost. 😂 Tak kožené padáčky, bílé podkolenky a pojďte nás neznalé školit. Děkujeme. 

    • vanhorne

      "Je docela jisté, že"

      Kdyby si ta Stalinova zruda nevynutila na Spojencich slib, ze neprekroci reku Labe, padlo by jeho vojaku daleko mene a take Praha by mela mene obeti.

      • "Je docela jisté, že"

        Kdyby si ta Stalinova zruda nevynutila na Spojencich slib, ze neprekroci reku Labe, padlo by jeho vojaku daleko mene...

        Třeba u Opavy, viďte?

      • Nepsal jsem co by kdyby. jen o lidech, kteří se nedožili stáří.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit