Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Ona ta současná vlajka ČR je vlastně bývalá vlajka rozpadlé federace České a Slovenské federativní republiky, kterou si ČR přivlastnila jako "opuštěný prapor" poté, co se oba nově vzniklé státy zavázaly, že nebudou používat symboly původního společného státu.

    Ústavní zákon ze dne 25. listopadu 1992 o zániku České a Slovenské Federativní Republiky: Federální shromáždění České a Slovenské Federativní Republiky respektujíc usnesení České národní rady a Národní rady Slovenské republiky usneslo se na tomto ústavním zákoně:  

    Čl. 1 (1) Uplynutím dne 31. prosince 1992 zaniká Česká a Slovenská Federativní Republika. (2) Nástupnickými státy České a Slovenské Federativní Republiky jsou Česká republika a Slovenská republika.

     Čl. 2 Působnost České a Slovenské Federativní Republiky, která jí byla svěřena ústavními a jinými zákony, přechází na Českou republiku a na Slovenskou republiku dnem 1. ledna 1993.

    Čl. 3 (1) Zánikem České a Slovenské Federativní Republiky zanikají státní orgány České a Slovenské Federativní Republiky. Současně zanikají ozbrojené síly a ozbrojené bezpečnostní sbory České a Slovenské Federativní Republiky a rozpočtové a příspěvkové organizace napojené na státní rozpočet České a Slovenské Federativní Republiky a státní organizace v působnosti České a Slovenské Federativní Republiky, které byly zřízeny zákonem. (2) Česká republika a Slovenská republika nesmějí po zániku České a Slovenské Federativní Republiky užívat státních symbolů České a Slovenské Federativní Republiky.

  • gaheris

    A co u nás? Asi budeme vyvěšovat tu Ukrajinskou když máme tu Ukrajinskou vládu! Sláma u kravína, hip hip hurá!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit