Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 25 let starý skandál žádný skandál není,protože je už dááááávno promlčený.Takže pokud o něm mluvíme,mluvíme o něm obecně asi jako o historii.A z toho pohledu jsou tu otázky 1) někdo znevažuje církev a konkrátně Duku,někomu tedy Duka vadí.2)obecná otázka celibátu kněží 3) hřích kněze 4)církev versus stát jako kontakt dvou autorit.5)eschatologický pohled na podlehnutí vysvěcené osoby v církevním objektu svodům Nepřítele Božího a falešná přísaha na kříž a patrně i lež při zpovědi. 

    Světské těžiště věci je v otázce 1)-Duka někomu vadí.Článek ukazuje na Duku jako na provinilého,přitom se jednalo o delikt jiných,který pokud tomu rozumím správně ,spočíval v etické oblasti nikoli v porušení zákona,neboť patrně šlo o dobrovolný styk dvou teploušů na církevní půdě.Což Duka vyřešil správně,když je oba vyhodil.

    Nejtěžší problém je bod 5),neboť zde se někdo dopustil falešnou přísahou a lží při zpovědi smrtelného hříchu a riskuje svou spásu,resp.ztrátu naděje nebeské.Stalo se tak přes pudové svody za kterými nemůže stát nikdo jiný než Satan.((Zde by bylo zapotřebí církevního orgánu pro objasnění věci,kterého již není a tudíž není možné zachránit duši toho nešťastníka vymítáním.))((doufám,že nastane doba,kdy zachráníme duše teploušů a multikulturalistů a přimějeme je vypudit ze sebe Nepřítele Božího))

    Podtrženo sečteno je tu otázka,komu dnes u nás  vadí kardinál a církev? -odpověď je jasná-multikulturalistům jako nepřátelům tradičních evropských hodnot!


  • TheGGG

    takováto obvinění bez důkazů teď pujdou uštrachat na každého kdo bude nepohodlný, ať je z církve, politiky, nebo je to celebrita.

    Asi někomu nevoní Dukovy názor

    • Doporučuji film dle skutečných událostí: SPOTLIGHT 😉 Od té doby uplynula spousta času, ale evidentně se nic nezměnilo fláterníci jsou porát ten samej gang pedofilů

      https://www.csfd.cz/film/388128-spotlight/prehled/

    • Výpovědi fyzicky existujících osob nejsou důkazy? Aby se prošetřila jejich objektivita, na to existují profesionálové. Nebudu to já, ani Vy, kdo by to měl posoudit.

      Pokud ale roky o těchto svinstvech klér věděl - je spolupachatelem. Napomáhání trestnému činu je také zavrženíhodné. Obzvlášť u subjektu, který pracuje s vědomím lidí - získat jejich důvěru, vzbudit v nich strach a potom je zneužít?

      Tady nejde o názory nějakého pana Duky, ale fungování církevního systému, který je stále ve 21. století nadřazen civilizovaným právním normám. 

      • CITÁT:

        Tady nejde o názory nějakého pana Duky, ale
        fungování církevního systému, který je stále ve 21. století nadřazen
        civilizovaným právním normám.

        ---SPRÁVNĚ !

        Církev je společenství lidí s Bohem a proto je z principu nadřazená občanským,civilním normám,protože světské zákony jsou lidmi vytvářeny a měněny,zatímco Desatero je dáno Bohem.






        • No, potom jsou lidi z IS psychicky naprosto úplně v pohodě.

          "Bůh jako Bůh - hlavně že je nějakej"


          • Ano,tak to je a proto lidé věří v Boha-pro klid duše a svědomí.Někdy je
            ale z jejich cesty k Bohu svede Satan a nechá se od nich hloupě oslavovat,zatímco jim škodí.Aláh je jedno ze jmen Nepřítele Božího a  ti zmatení
            lidé se do království Božího nikdy nedostanou.

            • Wolfcastle

              ..."ti zmatení lidé se do království Božího nikdy nedostanou"

              ANO stejně jako kterýkoliv jiní lidé!!!! Páč věřit pohádce o věčném životě si žádá pouze zmatené lidi....

              • Reakce na příspěvek:

                klid Wolfcastle,království Boží není povinné.Stačí,když v ně nevěříš a můžeš si být jist,že se Tě netýká. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Vážený Thraxxi, plně respektuji Vás osobní vztah k víře a nechci Vás urazit, ale podle Vaší logiky je možné říct, že i peklo a muka pekelná jsou opět vyhrazeny jen věřícím. 

                  Nás ateistů se to tedy nijak netýká.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Ano, tak si to hříšníci představují,ale jednou máme nesmrtelnou duši,která někam bude zařazena .Pokud ji Bůh nepozná ,nedojde naplnění a to  jsou ta muka pekelná.

                    (dřív se soudilo,že je křest základní podmínkou pro spásu,poslední dobou se ale soudí,že důležitější je řádný život,takže i ten,co si namlouvá,že v Boha nevěří(ačkoli věří v Pravdu,což je synonymum ),může být spasen.Jinak nauka o spáse se nazývá Eschatologie) 

                    • Reakce na příspěvek:

                      Tento obrat je logický.  Nikdo již nevěří v čerty, anděly,  stvoření světa za dnů. I církve a náboženství se vyvíjí,  reaguji na vědecké poznání a informovanost lidí. 

                      Víra ve věčný život je štěstí pro jednotlivce a pokud ji společnost toleruje, i pro ni. Vždyť kdo by nechtěl žít  věčně. Víra často varuje člověka před zlými činy, neboť nikdo nikdy neunikne boží odplatě.

                      Avšak my lidé  nevěřící v boha,  jsme také svým způsobem věřící. Věříme, že vše  (celý vesmir) je tady, byl a bude, a to bez našeho vědomí. Začátek neexistuje, konec neexistuje, věčnost neexistuje, nekonečno neexistuje. Jsou to jen pojmy, které nám slouží k vyjádření naší rozumové bezmoci. Vždyť co my lidé poznáme? De facto nic a můžeme se holedbat, jak zkoumame vesmír,  atp.

                      Vždy se dostaneme na prvotní problem: duch (vědomí) nebo hmota. Nic nemůžeme prokázat, můžeme jenom věřit. Materialisticti filosofové nevěří v nadprirozeno , idealistictí věří .A tak to bude až do vyhynutí lidského rodu.


  • Celibát je nepřirozený stav založený ve středověku, kdy to snad mělo určitý smysl (oddání se bohu, udržení  církevniho majetku).Už by konečně hodnostaři měli pochopit, že i kněz je člověk se všemi lidskými potřebami, touhami a podobně.  Vždyť to je jakési dobrovolné  vězení. Tak jak věznové vybijeji své sexuální potřeby mezi sebou, i duchovní hledají své objekty u slabších jedinců jako jsou děti nebo ženy  bigotně oddané náboženství. 



    • Podle statistiky k případům zneužívání dochází v 80% v rodinách(!!!), v 17% ve školách a tam  i tam snad žádný celibát není,- nebo ano?

    • Nechci diskutovat o tom zda je celibát "přirozený" či "nepřirozený". Pokud se tak někdo rozhodne, je to jeho věc. Je však třeba uvědomit si, že sex určil tvůrce (Příroda, Stvořitel, Mimozemšťani...) jako prostředek k rozmnožování, nikoli k ukrácení dlouhé chvíle. 

  • Nechtěl bych usínat se svědomím pana kardinála. 


    • No já tam čtu,že se mezi  dvěma teplouši  jednalo o dlouhodobější
      vztah a když jim na to cukrování  kardinál přišel,tak je oba
      vyhodil.Předpokládám,že jim to radost neudělalo a tak si teď jeden
      stěžuje a chce od kardinála omluvu.Asi za zkažený večer plný mužské lásky.

      A z toho že má mít pan kardinál špatné spaní?

    • Wolfcastle

      Proč? On je v pohodě směje se všem těm idiotům co mu tu víru v boha žerou...

  • KIMCID

    Duka ministranta šu.á

    • Vlastní zkušenost...?

      • KIMCID

        Tvoje?

        • Ne tvoje, když o tom píšeš... tak o tom asi něco víš...😛

          • KIMCID

            Ty tu píšeš o zkušenostech tak že  asi tak.

            • Já se tě ptám...

              Čti pořádně -   ? = dotaz......

              Doplň si učivo ZŠ...

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                Já říkám čti pořádně o zkušenostech tu píšeš ty

                • Reakce na příspěvek:

                  No jo - zitra je patek ...

                  Ja zase rikam - bav se s volem o sobote, kdyz jde v patek na porazku...


                  • KIMCID

                    Reakce na příspěvek:

                    Tak se s manželem nebaví no v o l e

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit