Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, především je to neochota a zejména lenost pracovat nebo se vzdělávat. Až potom, sekundárně, je vše ostatní - špatná výchova, zázemí doma, drahé bydlení atd. Ale vše je především o vytrvalosti, práci a překonávání životních problémů - život je řetězec problémů, které je třeba řešit. To si, podle mého soudu i poznatků, řada mladých nějak moc neuvědomuje nebo uvědomovat nechce - hlavně si vše tzv. nějak snadno a pohodlně "užít", často jim totiž chybí disciplína, "investice" vlastní dřiny a vytrvalost ...
  • Zmatená je představa, že největším problémem chudých je to, že nemají peníze.

    Stačí jim tedy peníze dát a bude po problému (!). Tato metoda ale vede ke stálému přibývání počtu nepracujících, protože i dosud pracovitým vadí, když mají živit parazity.

    Chyba je, že u nás neexistuje možnost nádenické práce ( ta byla i za komunistů, třeba vykládky vagonů nebo úklid u TS)

    Jsou prostě lidé, kteří nejsou schopni nebo ochotni každý den vstát a jít do práce, ale občas zamakat a hned po šichtě dostat prachy na ruku by zvládali.
    Vhodné práce je všude dost, je to jenom o organizaci a legislativě, o spolehlivé nádeníky by měli zájem i zaměstnavatelé, kteří nepotřebují lidi každý den.
    Nemakajícím zastavit výplatu dávek úplně, pokud nebudou posílat děti do školy.
    Nikoli dávky podle počtu dětí, ale na každé dítě daňové úlevy. Kdo nedělá, ať se nemnoží.
  • mun.go
    "...na chudobu mladých má největší vliv to, že si jejich rodina nemohla koupit to, co potřebovala..." je velmi vágní tvrzení především proto, že "potřeba" každého jednotlivce a každé rodiny se různí.
    • Ty jsi bolševický nok.
      • Je lepší být "bolševický nok", ať již tím míníte cokoli, než obyčejný hlupák jako vy.

        Proč to tvrdím?

        Protože odhadnu-li, co spojením "bolševický nok" myslíte, pak by tento tvrdil, že potřeba každého jednotlivce a rodiny je stejná. Jak bylo pokusem na mnoha milionech lidí v praxi předvedeno.

  • Kdy už konečně havaruje sociální politika státu, jejíž jediným viditelným efektem je rozhazování peněz naslepo, zato po vagonech? V r. 2018 vydá stát bezmála polovinu všech příjmů na sociální politiku (649 miliard korun), přitom správně účetně spravovaný státní důchodový systém by si vyžádal jen 391 miliard korun. K tomu je třeba započítat ještě náklady na sociální zabezpečení invalidů, nikoliv ale na sociální zabezpečení rodin, protože u pracujících rodičů je potřeba místo sociálních dávek řádný daňový odpočet nákladů na výchovu dětí v rodině.
  • Kdo může za chudobu je jasné a to Babiš s jeho hnutím bláznů.
    Před 30 lety jsem měl čistý plat 2 500 Kč měsíčně. Když jsem měl druhou práci a to bylo možné jsem měl o 2 000 Kč více. Dneska je všechno více jak 10 x dražší. Jednoduché počty. každý by měl mít min. 40 000 Kč čistého aby měl životní úroveň jako před 30 lety.
    Toto je největší podvod na lidech tohoto národa brát žebračenku, komu to prospívá?
    Samozřejmě nenažraným pohlavárům tam v Praze.
    • Dokázal byste srozumitelně popsat proces, jímž Babiš se svým hnutím bláznů způsobil dnešní chudobu? Velmi by mne to zajímalo.
      Děkuji.
      • M.
  • mun.go
    Tady je k tomu materiál, kde je průzkum podrobněji popsán a specifikováno, co si nemohou dovolit:
    https://t.co/kIHOBjmbaP

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit