Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řekl bych, že nadhledu tady máme až dost. Kdybychom ho neměli, tak bychom tady měli situaci jako Španělé v Katalánsku nebo Angličané v Severním Irsku, případně by se Morava dávno odtrhla jako Slovensko a Českoňsko by zůstalo samo. 😉 Ale možná má někdo problém odpovědět na jednoduché otázky směřující k jádru problému?

    • Jaké jádro problému jste v otázce odhalení tohoto památníku našel? Já v tom žádný problém s dovolením nevidím. 

      • mun.go

        Problém je v tom, že Češi jsou prostě kašpárci a šaškové.

        Petice: Ať je Cimrman největší Čech

        "Cimrman je mým velkým životním vzorem. Jeho vyřazení nemůžeme jen tak nechat," říká rozhodně autor petice, pětadvacetiletý František Haupt.

        "Je hřích odpírat mu trofej po tom všem, co pro nás udělal," dotčeně komentuje situaci Romana Králová, která byla jedním z prvních, kdo petici podepsal.

        Lavina podpisů přitom stále sílí. K hlasování vybízejí své posluchače i některá rádia. "Všichni přece víme, že Jára Cimrman byl duší rocker," říká Petr Kolínko, programový ředitel rockového rádia Beat.

        Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/aktuality/petice-at-je-cimrman-nejvetsi-cech.A050203_211716_domaci_pol

  • Pro Cimrmana je typický nadhled, který trochu předchozímu pisatel chybí. Je fajn, že tento fenomén naší povahy má svůj památník, stejně jako Hliník. Všechno nesmíme brát tak vážně. 

    • mun.go

      Havlíčkův Brod (do roku 1945 Německý Brod, německy Deutschbrod) je město ve stejnojmenném okrese, v kraji Vysočina)*, 23 km severně od Jihlavy)** na řece Sázavě.

      )* Vysočina = Českomoravská vysočina

      )** Jihlava = pohraniční moravské město

      Možná by bylo pro Čechy lepší, kdyby zůstali připojeni k Německu.


  • Je zajímavé sledovat, jaké mají Češi se svými velikány problémy. Jára Cimrman-fikce. Praotec Čech-fikce, Přemysl Oráč-fikce. 

    My Moravané jsme natom jinak......Tomáš Garik Masaryk-prokázán, Jan Amos Komenský-prokázán, Sámo-prokázán (i když u Sáma byl uměle šířen mýtus o údajném franckém původu, avšak historická fakta mluví naopak, Moravané cizince nepotřebovali, měli sami vlastních schopných lidí dostatek a volili vojvody typu Sáma z vlastních řad).

    Možná proto Češi z nedostatku vlastních osobností přebírají naše a dezinformačně je označují "zasvé". Je otázka proč Češi mají tak panickou hrůzu z rovnoprávného partnerství Čechů, Moravanů a Slezanů a nejraději by nás všechny onálepkovali za údajné Čechy a Moravany a Slezany vymazali z povrchu zemského. Vždyť Češi sami bojovali proti poněmčování svého národa, tak proč se nepoučili a totéž, tedy čechizaci provádějí nám? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit