Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Církve udělaly řadu ústupků oproti svým skutečným nárokům. O tom se žel příliš nemluví a díky politikům se restituce tváří jako dar církvím. Doufám, že politici budou mít odvahu uvést skutečná čísla a přestat zneužívat toto téma ve svých kampaních.

    Z hlediska důvěryhodnosti naší země je dosti riskantní zpochybňovat právní jednání. Pokud se náš stát není schopen vyrovnat se svou minulostí 25 let, je něco špatně. Pokud to už konečně udělá a opět se to zpochybňuje, není to dobré. Dáváme tím najevo, že souhlasíme s tím, že komunisté ukradli majetek církvím a že je to tak v pořádku.
  • Tato země potřebuje dvě věci.Napřed vymlátit,na katovských mučírnách,všechny kněžské podvodníky.Také napálit všem věřícím takové restituce ,pro bezvěrce,že se z toho věřící podělají.Takto bude v Česku brzo samý bezvěrec a tedy žádné restituce nebude třeba kněžským podvodníkům platit.
    • V prvé řadě se musí zakázat vstup lidem jako je Klas Jaroslav na veřejné portály.
  • Jakpak by cirkve chteli upravu,kdyz vidi moc penez pro sebe...Cirkev driv pouzivala svou moc k sebrani majetku lidi,upalovanim carodejnictvi,mucenim apod.praktiky,okradala lid,co byla spolcena nekdy i s politiky,vyuzivali sve moci..,negramotnosti,k poslusnosti lidu...Nyni je to jen historicky prezitek,nebot lide jsou vic ateiste,maji sve starosti o preziti a na duchy svate a odvolavani se ve vsem na Boha,ruzne pohadky,tomu lide uz neveri,maji Boha ve svem srdci a nepotrebuji nesmyslne keci a oblbovani...Problem je,co s lidmi v cirkvy,alespon by meli slouzit,pomahat chudym...Ne se handrkovat o majetky,ktere jim ani nepatrily,co stat stavby udrzoval,za pomoci lidi,co nestalo malo penez...Driv byla mensi mena,nyni je vse drazsi,plati se o moc navic..Barak co mel hodnotu 100 000 kc,ma nyni i milion,o to se plati navic,co statu penize pak tu chybi...
  • Když církev odmítá velkorysou nabídku pracujícího lidu o přehodnocení nového majetkového vypořádání, který schválil nelegitimní parlament /viz LIDEM/ a celou řadou pravičáckých kriminálníků od Parkanové počínaje - Pekárkem konče/.Tak by tu smlouvu měli zákonem zrušit a nedat jim nic. Za jejich zpupnost bych je ještě vyhnal ze země. Stejně je to samý cizák a parazit.
  • Ani se nedivím,že se nechtějí bavit o velkorysých darech státu,na které se jim všichni složíme.Byli by hlupáci,kdyby na něco přistoupili.Takovou velkorysost nikde na světě nemají.Jenom u nás.Nehledě k faktu,že nějaká krádež je dost diskutabilní.Vezme-li se v úvahu už to,že nejmenované církve vznikly až po roce 1990? a dělají si nějaké nároky. *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *10* *11* *12* *16*
    • O jakém daru píšeš? Když tě někdo vyžene z vlastního baráku a po čase ti ho podle rozhodnutí soudu ve zdevastovaném stavu vrátí, to je "velkorysý dar"? Není žádnou "velkorysostí", ale projevem spravedlnosti když zloděj musí vrátit okradenému to co mu ukradl. Tak je tomu v civilizovaných zemích. Vlastnictví se musí prokázat a později vzniklé církve samozřejmě nemohu nárokovat to co nikdy nevlastnily. Ale asi ti uniklo, že římskokatolická církev těmto nově vzniklým církvím darovala ze solidarity část svého nárokovaného majetku. Co je na tom diskutabilního?
      • Promiň tečko, ale jsi si jistá, že to bylo ze solidarity? Že by katolíci byli takoví lidumilové a podělili se nezištně o své peníze i s těmi, kteří na ně žádný nárok neměli? Dáváš příklad, že zloděj musí vrátit okradenému to, co mu ukradl. Takže já dám podle tvé ideologie příklad jiný. Když tedy okradený dostane svůj majetek nazpět, rozdá ho část sousedům? Vidíš, že to trošku pokulhává, co?
        • Právě solidarita je jedním ze základních principů křesťanství. Tady ale není řeč o penězích, ale o nemovitostech. Když okradený dostane svůj majetek nazpět, může s ním naložit podle svého rozhodnutí.Třeba z toho i něco darovat sousedům, pokud tím chce pomoci bližnímu. Okradený musí prokázat vlastnictví a jak potom naloží se svým majetkem je zcela jeho věc. Nechápu co by na tom mělo pokulhávat.
          • Když to rozdává, tak to asi nepotřebuje, co? Tak proč by neměl mít stát? To jsme my. My tu žijeme a na ty prasata děláme. A co dělají oni, oni nám to ukradnou a ještě na tom budou vydělávat. Fráternická nenažraná prasata, kteří by nejraději sežrali i to hov-o pod sebou, kdyby to šlo.
            • Ale ty se máš dobře, ne? No tak co mudruješ?
  • Spíše projde velbloud uchem jehly, než vejde bohatec do Božího království (Matouš 19,24). Apoštol Pavel řekl: "Ti, kdo chtějí hromadit bohatství, upadají do pokušení a zamotávají se do nesmyslných a škodlivých žádostí, které vrhají lidi do zkázy a záhuby. Neboť kořenem všeho zla je láska k penězům." Zdalipak vysocí představitelé křesťanských církví a zvláště pak naší katolické, tato slova někdy slyšeli?
    • S takovým pindáním upaluj do džungle v Amazonii.
      Tady jsi mezi křivárnami zoceleným českým občanstvem!
      • ty mazej zpět do Bratislavy Itale
  • AŤ SOUSEDOVI CHCÍPNE KOZA, JÁ TAKY ŽÁDNOU NEMÁM.

    Komunističtí zloději a závistivá lůza stále hledá důvody, aby se církvi nemusel vracet komunisty uloupený majetek.

    A KSČSSD předvádí jak "ctí" zákony, právo a spravedlnost.
    • tečka co s do všeho mýchal,by rád alespoň kozu píchal? *1*
      • Zůstaneš navždy šamšulou, malým čížečkem, ale takovým docela malinkatým. *1*
        • a ty blbem,páč na tebe tak rodičové a sosedi volali
          • Omyl, to bylo na tebe. *1*
    • ty máš co kecat, přebarvená komunistická pí.o co si teď hraje na kapitalistu. Všude ty smrade vidíš komouše, ale sám smrdíš jak tchoř, vypatlaná svazácká zrůdo.
    • Vážená tečko.Ono se těžko dá něco ukrást,když nic nevlastním.To je jenom neustále opakovaná fráze,kterou církvi věří jen naši užvanění politici.Fakta a ne pouze žvásty. *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *10* *11* *12* *16*
      • Vlastníš pc a píšeš nám tu. Kdes na něj vzal?
        • Rozumný pochopí,blb nikoliv!. *1* *2* *15* *3* *14* *4* *5* *6* *7* *8* *9* *13* *10* *11* *12* *16*
          • No právě. Obdivuji tečkovu trpělivost s tebou. Já bych ji neměl.
    • NEZNÁM VOLA? KTERÝ BY VLASTNIL KOZU!A děkuju za poučení, já nevěděl, že v pobělohorské době, už byla církev v rukou komunistů.To toho uloupila pobělohorským emigrantům nejvíc!Pane Petře, alias anonyme, že voni si zapomněli dát na noc bechera, nemůžou spát a pak tady otravujou svými upatlanými nesmysly
      • „Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“
        Paul-louis Courier

        Tečka píše úplně o něčem jiném, než na co jsi mu odpovídal. Umíš číst?
  • Mně také pravičáci ukradli právo na bezplatnou péči a lázně. Také mně neprávně zrušili pojištění, musím platit za rádio a TV ač bych to nemusel vlastnit. A mohl bych pokračovat. Kdo odškodní mne? Já to chci všechno zpátky. Tedy platím za něco, co jsem měl z ústavy zaručeno a potvrzené smlouvou.
    • Na tu tzv. "bezplatnou péči a lázně" jsem ti příspíval také já svými daněmi. Nebo si myslíš, že tě lékaři léčili zadarmo, v lékárně pro tebe zadarmo vyráběli léky a v lázních tě zadarmo ubytovali, živili a rehabilitovali? Pokud nevlastníš rozhlasový a televisní příjímač tak nemusíš platit. Stačí to na poště odhlásit.
      • Ale jdi. Vždyˇjsi celý život pobíral pouze sociální dávky a v životě jsi na žádnou práci ani nesáhl a tudíž jsi za 76 let na daních ještě nezaplatil ani korunu, Pištíku s kozou. Ostatně už jsi cítit jako pukl ....
        • Na schizofrenii jsou léky. Zajdi k lékaři.
  • Pokud neste blbé, tak tady máte k přemýšlení, pokud máte mozek. Dokumentace Hádely, přečtětě si. A něco navíc: Generální sekretář církve v ČT u Drtinové prohlásil, že se církev už vzdala 1/3 majetku, Jak to mohla udělat, když ani neví jaké množství majetku je v zákoně obsaženo? Tedy jasná lež. Druhá lež je o tom, že církve vlastnily. Pravda zní: církve spravovaly! Správce není a nemůže být vlastníkem, je pouze pověřen dočasnou správou! Upřesnění celého církevního zákona tkví v tom, že je korupční! Zákonem se provedl úplatek, úplatek byl přijat a dokonce dále pokytnut jiným církvím, keré ani neexistovaly k datu 25.21948!!! Církev katolická řekla: " My jsme dali 20% ostatním církvím", cítíte to ve slovech My jsme dali..V pozadí my jsme vám dali a vy budete volit strany(vaši věřící), které nám ten majetek daly= kupčení s hlasy. Proti církvím by měl být založen 5. odboj, byl-li odsouhlasen tzv. 3.odboj musí platit i 5.odboj proti církvím! Nesmíme si dát líbit okrádání církvemi! Musíme proti tomu bojovat! Bojujme o vznik závazného referenda! Referendem se dají zvrátit zákony a i smlouvy se dají prohlásit za neplatné od samého počátku, protož vznikly na korupčním podkladu. Dá se totiž jednoduše přímo v zákoně a jejich tvorbě dokázat církvím získání neoprávněné výhody, což je v dikci zákona o korupci, který stanoví co je úplatek! Zákonná korupce a Ústavním soudem korupce posvěcená si zaslouží výnosy zrušit, zákon zrušit pro korupčnost a smlouvy prohlásit za neplatné od samého počátku!
  • Já bych si věděl rady s církvemi. Už máme příklad ze starověkého Říma. Předhodit je lvům. Nebo jak se zatočilo s Templáři, Hugenety a pod.
    Byl by klid a pořádek. Nikdo by tu nekazil a nebláznil mládež se šířením bludů. Stát by také přišel na své. A hlavně, proletariát by vítězil. Poté by přišel na řadu ksindl buržoazní a kulaci. Atd.
    • A už jsme u teho,Cisař nero chtěl zbudovat nový Řím , tak ho nechal zapalit.Aby hněv lidu nepadl na něho,dal jim obět-že pry ho zapalili křesťane.V 1993 bylo ještě na státnim důchodovem účtu 330 miliard-ty Klaus zahrnul do rozpočtu a sprostě rozdal,když něco na asanací bank.(dnes není na valorizaci dúchodu,velke saldo) 20 roků se tu kradlo,mrhalo a najednou když je kasa prazdna a už není odkuď brat co udělají politici,aby na ně nepadl hněv lidů??????? najdu si taky obětniho beranka-prostě za vše můžou restituce ,oni 20 let poctivě vladli, viď Sobotka a privatizace OKD atd. Tak až budeme vynašet soudy,raději si zjistěte více informaci ale z obou stran
    • Dle tvého příspěvku si nevíš rady ani se svým IQ
      • Není to otázka IQ, ale citu pro slušnost. A to fláterníci nemají odjakživa. Za svoje zločiny zřejmě necítí žádnou zodpovědnost. Jak známo z historie -platila, platí a bude platit na ně defenestrace.
        • Je neslušné a nemoudré, aby blb používal a půjčoval si jméno vzdělaného vladaře.
          • Takže je vpořádku, že si je nepůjčujete a neužíváte. Souhlas.
            • Už jsem anotace vysvětloval. Takže i tobě. Blbe je zde oslovení, abych stále nepsal totéž slovo, které je fádní. Hodně píšeš všude možně po serverech, se stejnou odezvou. Budiž. *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit