Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen díky katolické církvi se lidé dopouštěli špatností se špatným svědomím.A kdyby nebylo inkvizice,traviči by vyvraždili celá města.Církev sama neupalovala nikoho,pouze předala tyto osoby světskému právu.Nepřítel Boží škodí člověku nesčetně mnoha způsoby,otrávenou moukou nebo šířením komunismu.Inkvizice už nezasahuje a výsledek vidíme všichni-prznění rasy kam se jen podíváte a slimáci a hotentoti se už promenují po Evropě. 


    • Mícháte do jedné směsi švestky, hrušky a melouny - ale i další zeleninu a ovoce! 

      Vámi kritisovaná katolická církev v USA byla v menšině, spíše mezi italskými přistěhovalci. 

      Většina věřících náležela k některé protestantské, či reformní církvi, vzhledem k původu většiny kolonistů zde měla majoritu církev typu církve anglikánské.

      Stejně tak i v Salem...

      Konkrétně - Samuel Parris (1653 - 27. února 1720) - byl duchovní puritánské církve v Salem Village v Massachusetts během soudních procesů s oněmi "čaroději" a "čarodějnicemi"

      • jenže já církev nekritizuju.To jste si nevšiml?

        • Katolická církev - 

          Puritánská církev- 

          Obě se sice hlásí ke Kristovi a jeho nauce, ale...

  • Co dostartovalo hon na čarodějnice v Salem?

    Totéž, co procesy v padesátých letech v Československu!

    LIDSKÁ HLOUPOST - A SNAHA UKRÁST CO NEJVÍCE PO ODSOUZENÝCH!

  • Na hranicích se neupalovaly jen čarodějnice, zejména ne ve vrcholném středověku,  větší masové popravy byly zaštitěny náboženskými důvody a to jak katolické církve  (autodafě ve Španělsku ) ,tak i v protestsntskych zemích  (M.Servet ve Švýcarsku ) i Anglii nejen Marií Tudorovnou. A to ve jménu boha a víry.  V současnosti jsou pod rouškou demokracie zabíjení také nevinní civilisté. Je to obdoba násilného šíření křesťanství v Americe. 

  • Otazka je , jestli vlastne tyhle ruzne epidemie , pandemie , morove rany na 100 zpusobu , vsechno tohle co provazi lidstvo po celou dobu civilizace verneji nez pes , jsou samostatne pribehy , nebo jedna souvisla a trvala vlna na lidstvo s mensimi nebo vetsimi prekazkami utocici. Vzdycky kdyz lide najdou protilatku, tak to zmutuje do jine podoby ktera se opet k cloveku dostane i pres vakcinu a zase uderi.
    Jestli je tedy pravda , ze by nas , pred mnoha lety ockovane proti TBC, mohlo tohle tehdejsi ockovani dnes aspon castecne pomoci ochranit proto C19 , mohlo by to znamenat ze jedno i druhe muze mit kdysi davno stejny zaklad a ted se to jen jinak upravilo a znovu uderilo. Jak TBC tak C19 utoci na plice. Takze nejaka pravdepodobnost tady asi je. Az prijde vakcina proti ted C19 a podari se to zastavit , je mozne ze zase za nekolik let uderi dalsi vylepsena mutace viru a vsechno se bude uz po X te znovu do nekonecna opakovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit