Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teď jsem četl že když se Vatikánu t.j církvi vyplatí to oč žádá, bude tímto každý občan včetně nemluvňat zatížen dluhem 160 000 Kč.!!! Tím pádem nás další nová generace bude posílat do horoucích pekel, opravdu smutná budoucnost.
  • Jsem jen obyčejná ženská, ale na základní škole už nás učili, že demokracie pochází z řeckých slov démos a krató neboli vláda lidu.
    Prosím, vysvětlete mi, kde je vláda lidu v zemi, kde 80 % obyvatel je proti církevním restitucím a naše "demokratická" reprezentace na nich trvá... Domnívala jsem se, že demokraticky zvolený parlament by měl reprezentovat názory svých voličů... Asi jsem se spletla
    • Tento parlament již není většinový - viz jakási strana, jedné prohnané právničky tzv. LIDEM. A není tedy naplněno, že d e m o k r a c i e = vláda lidu.
      Tato vláda, aby měla alespoň snahu o demokracii, by měla k otázce restitucí vyhlásit referendum!
      Vždyť cca 80% a více národa je proti!!!
      Jinou možností, dle mého skromného názoru, je tzv. institut d a ň o v ý c h a s i g n a c í.
      Neboť ten kdo ještě v 21. stol., ve věku rozvoje všech vědních oborů, nevyjímaje biologi, která je na vzestupu, konkrétně genetika, a věří v boha nebo "nějaký" vyšší pricip co vše ve Vesmíru tzv. řídí, tak ať si za to platí formou asignací, darů apod. Já bych chtěl vidět těch 135mld mj. právě na rozvoj vědy, školství.
      Co nevěříme nebo neuznáváme cirkev, jako uřad p l a t i t nehodláme!!!
      Tedy konsenzus mezi zastánci pro restituce a odpůrci je možný. Ale nikdy se nesmíříme s darem jakýmsi archaickým instutucím.
      Ti co vládnou, zde na věčné časy nebudou. To už je překoný model (21. srpen se blíží), takže až nastane skutečná vlada lidu vezmeme si tzv. restituované církvím a náboženským společnostem, z p ě t !
      ...a mohou mě zde někteří napadat za "komunizmus". Je mi to sdrdečně jedno. Jen říkám, pro zamyšlení, svůj názor.
      • Je jedno, jestli někdo někoho nebo něco uznává nebo neuznává, ale to co bylo uloupeno je nutno mu vrátit. A za to co vrátit nelze, protože to bylo zničeno nebo jinak učiněno nevratným, za tu vzniklou škodu je nutno zaplatit náhradu. Tak je tomu v celém civilizovaném světě, jenom závistiví Čecháčkové to neuznávají.
        Současná věda, kvantová fyzika, kosmologie, informatika... ukazuje, že existuje jistá hranice, za kterou už přestává fungovat naše chápání světa tak, jak nám ho zprostředkovávají naše smysly a dokonce tam přestává platit naše logika a náš rozum. A tuto Realitu lze vnímat pouze vírou. Přední světoví vědci, universitní profesoři, fyzikové, psychologové věří v Boha, jenom sebevědomí a sebestřední Čecháčkové "vědí", že svět je pouze materiální tak, jak jim ho podávají jejich nedokonalé smysly.
        • Vážený pane, jsem rád že jste reagoval.
          Nejsme ve při, Vy jste věřící, ja nikoliv. Už slavný matematik René Descartes, pokud Vám to jméno něco říká, chtěl toho vousáče, případně tu Vaši sv. trojici matematicky dokázat a ejhle ono to nějak nefunguje, přitom matematika je matka věd. n-rozměrný Euklidův prostor předpokládam berete. Kupodivu ho za to neupálili. Inkviziční soudy to by byla určitě Vaše doména! No, dnes jsou to spíše pedofilní sluhové boží, kteří patří izolovat do detenčních ústavů.
          O obory, co jste popsal se s Vámi také přít nebudu. Jen bych zmínil aplikovanou fyziku v mikroelektronice, potažmo informatice a tam jste střelil kozla. O víru se s Vámi ani Vámi citovanými učenci nepřu. Tj. každého věc. Ale nikdo církvi nic neukradl! Co jim bylo vzato po 25. 2. 1948, ať se vrátí. Oni ať vrátí platy, za ta léta státních úředníků a tzv. ukradený majetek ať prokáží. A hlavně si žijte vy věřcíza s v é, přeci nechcete žít za d́ábelské peníze bezvěrců. A vězte, že já ty Vaše služby nepotřebuji. Černé sukno nepustím přes práh svého domu.
          Toť celá diskuze.
    • Právo a Spravedlnost je objektivní kategorie, nezávisí na tom co si přeje nebo nepřeje 80% závistivců. Od doby antického Říma je definováno co je to vlastnické právo a co je to krádež.
      • Je mi jasné kikáne že jsi nevěřící ale libuješ si v nasírání lidí.
  • Podíval jsem se na pravopis v příspěvcích. Nikdo (kromě mě) jej nezvládá. Nějaké dotazy?
  • Udělám vše dostupné pro to, aby Bohouš skončil v propadlišti kocourkovských českých politických dějin jako Jyrka.
  • církev ,by jse měla konečne postarat o lidi na ulici
    jiné nic nedelá
    má tolik prázdnych prostorů a pastorů ,míchů/mníšek co jse nudí a blábolá dokola pořad ,to samé formulky motliteb
    měli bych jse věnovat lidem ,vrátit jim alespon častečnů vlastnost člověka realizace v živote hygiena,ulízet,a čistit přírodu
    historii církve známe............brát
    • ... píšeš jak školník ze zvláštní školy :))))
  • Můžu dotaz? kolik věřících (skutečně věřících,tedy těch co pravidelně chodí na bohoslužby a v boha skutečně věří) je vlastně v této zemi?(stačí %)
    Město ve kterém bydlím do kostela skoro nikdo nechodí,akorát na půlnoční na vánoce ale to nemá s vírou příliš co dělat.Takže komu se vlastně ten majetek má vracet?
    Přijde mi docela divné cpát miliardy do organizace která má na větší část z nich minimálně sporný nárok a která je z větší části v této zemi zbytečná.Kde je chyba?
  • Je třeba kopírovat rozumné jednání Sovětských vojsk s příslušníky jednotek SS a SA.Pokud dopadli nějakého příslušníka těchto jednotek,třeba kuchaře,tak každého zastřelili.Drželi se rozumného názoru,že se měl každý napřed pořádně podívat ,do čeho leze.Proto u nás je třeba ,aby každý straník vlastizrádné strany byl také považován za lumpa,zralého na co nejkrutější odporažení.Stejně je třeba jednat s tím církevním dobytkem.
  • Pokud toto lumpáctví pravice prosadí,tak to chce,aby všichni slušní lidé vyrazili do ulic a jak církevní,tak politický dobytek odporáželi přímo v ulicích,za vlastizradu tohoto národa.To je povinnost současné generace pro generace budoucí.Položit základ pro jejich ¨důstojný život.A to i za cenu,že potečou potoky krve politických i církevních lumpů.Zde vládnoucí dobytek praktikuje to,že se obelháváním voličů prolže k moci.Pak bezohledně tuto zemi zbídačuje.Proto je nejrozumnější tento vlastizrádný dobytek odporážet tím nejkrutějším způsobem.
    • Píšeš, jako bys byl nonstop namazaný. Jen tak dál, nulo, bude legrace.
    • Ty komunistický hlupáku, studoval si buď v Rusku vysokou politickou nalejvárnu a nebo u nás VUML.Zmiz z Čech do severní Koree
      • Ty blbe jsi nestudoval vůbec nic a jsi jen nula, tvé výkřiky jsou akorát pro srandu.
  • A myslíte, že je to dobře, nebo špatně ? 80% společnosti je proti restitucím ! P. Dostál(min. kultury) navrhl vyrovnání a ČSSD průběžně podává návrhy, nikdo je nebere v potaz. Takže novinářská manipulace s fakty !
    • ... proč nechávaš mezeru před otazníky?
      ... kolik tříd jsi odflákal?
  • Každý restituent musí velice pečlivě dokazovat své vlastnictví a právo co je jeho a co už není, pomocí mnoha dokladů a důkazů s tím, že při případném soudním odvolání druhé protistrany riskuje odsun řešení na mnoho dalších let, než se jeho nároky uznají či neuznají...U církevního restitučního zákona toto už není tak pečlivě ošetřeno a ve výsledku je to tedy záměrný "trojský kůň" díky nemuž se přinejmenším v některých případech prolomí rok 48 a bude tak umožněno podle stejného principu žádat i jiné nároky ostatních církví, šlechty a pod..Pak tedy skutečně dojde k narušení soukromého práva ostatních subjektů a restituentů, kterým toto dosud nebylo tak lehce umožněno jiným subjektem s odlišnými podmínkami při vracení již tak těžko prokazatelného majetku, kde se dá dost pochybovat o jeho jasném a nezpochybnitelném způsobu získání i průkaznost původu a skutečných původních majitelů.s logickou otázkou, jak to, že u někoho to jde a u někoho to už jít nesmí ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit