Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je opravdu zajímavé, že lidi co věří že bibli napsal bůh a že je v ní pravda slovo od slova. Necháme volně pobíhat a dokonce jim stát přispívá na to, aby tuto víru šířit mezi ostatní lidi.Všechno už tady bylo před tisícetími a jen se využilo znovu z jinými svatymi. Církev má smůlu že se našli hliněné destičky Sumerů. A lidi co chodí poslouchat ty nesmysly stále dokola opakované se o historii nezajimají. Když vidím co vychází z pobožnosti za lidi ti moc chytrosti nepobrali. Tak se nedivím, že jim to tak dlouho vydrželo.
  • Všechny náboženství jsou založeny na lži, podvodu a strachu. Pan Duka se diví že jim odchází ovečky. To proto že stárnou a některým se nechce věřit těm nevěrovhodným žvástům třeba v televizi Noe. Pomodlete se a hlava vás přestane bolet. Děti se neučí, Bůh vám pomůže. Ten plácala v hnědém županu. To je blb, až to bolí. A přesto ho tam strkají. A proto už dost bylo nesmyslů opsaných od starších civilizací a vymyšlených lží, zamontovaných do církevních tak zvaných pravd.
  • Tyhle janky by si měli platit ti,co jejich hovadinám věřej,zrovna tak se to týká politických stran.
  • A co jiného černoprdelníci jsou. Tyhle prasata nemají nic společného s bohem a ještě jeho jménem chtějí parazitovat na lidech, kteří o ně nestojí dobytek zlodějskej kradl a krást bude. Zakázal bych je a ne jim lezl do prd*le sektě posraný *16*
  • Sponzorování církví státem je jenom sprostým okrádáním bezvěrců.Všem lumpům,kteří se na této velkozlodějně podílejí by bylo nejrozumnější,po další revoluci vylámat všechny prsty,aby už nemohli bezvěrceš okrádat.To by výchovný účel splnilo.Nikdo z těch kněžských lumpů ještě nepředložil žádný vědecký důkaz,že ten jeho bůh existuje a že on je jeho zástupcem.Například katolická církev ta nadělala už tolik lumpáren,že podle ní jsou i komunisté padesátých roků velcí humanisté.Ale kněží jsou náhončí přitroublých dušiček,které pak současné politicfké lumpy volí.Proto je tito političtí lumpové podporují z peněz bezvěrců.Je to lidský dobytek obojí.Jak kněží,tak současní politici.
  • Poslední "pomazání" a zpověď: farář: ... pantáto a ještě jste se nevyzpovídal jak to bylo s tou děvečkou, co od Vás odešla s "outěžkem"? ..... naše fara má pole vedle Vašeho, převeďte ho na faru, ať se Vám uleví od toho těžkého hříchu....atd. Ostatní dohledáte v matrikách a pozemkových knihách.
  • Marek Benda už měl mlčet dávno a to rovnou za katrem!!!
    • Souhlas, alespoň by poprvé v životě se dozvěděl, co to vlastně je život! Prominentní synáček prominantního disidenta, ještě nikdy nic neudělal, ale je , jak sám sebe hodnotil, špičkový politik! FUJ
  • Přisluhovači státního zřízení jsou církve které jedou za prachy ze státní kasy,to je nad slunce jasný. Platí zlaté pravidlo - čí chleba jídáš, toho píseň zpíváš.!!!! Proto ty státem placené přisluhovaly komančům, náckům a jakýmkoliv pánům té doby. V českých zemích obraz víry je jaký je.....
  • Paní Peake, se ani nedivím, je to ještě nezkušená hloupá holka. Měla by spíše mlčet a ne se cpát do politiky! Církev přinesla pro lidstvo a zejména Evropu křesťnaství tzn.kulturu, písmo, architekturu vzdělanost! Pokud tedy chce někdo církev kritizovat, musí se nejprve vzdělávat a studovat, potom může kecat blbosti !!!
    • To snad ani v 21.století už není možné aby žil někdo až v takových tmách. A co takhle vzpomenout jezuity, dobu temna a ty spousty zavražděných lidí včetně Husa. Nakradený majetek atd. Církev by se měla zpovídat ze svých zločinů. Místo toho mají tolik drzosti a dělají si nároky na majetek a restituce? Křesťanství- to zneužili katolíci. Ano je potřeba se vzdělávat - ale ne jako zaslepený fanatik. Ten se nevzdělává- ten toho totiž není schopen.
    • Paní Elvíro!Církev ale také přinesla lidstvu křižácké války, inkvizici, upalování lidí, ničení a pálení literatury, která církvi jaksi nevyhovovala.A pokud se týká lidských vztahů, přes to, že "Desatero" považuje církev za vrchol etiky, nějak nám nefunguje protože i když bychom už dávno neměli krást, zabíjet atd, vraždí se, krede se smilní se a je zajímavé, že dílem se na těchto hříších podílí i církve samé včetně jejích představitelů!A co se týká kultury, vzdělanosti atd.Myslíte, že Platon, Demokritos , Aristoteles, Ptolemaios, Epikukuros, , Seneca, Homér atd. Kteří položili základy věd, kultury a literatury daleko před vznikem křesťanství by to bez Boha nedokázali!A i ta samotná latinka, tehdy o27 písmenech vznikla 700 let před Kristem!A tak se prosím vzdělávejte, studujte a přemýšlejte, ať nemusíte psát blbosti!
    • Co je to za nesmysly? To vše přece existovalo dávno před "církví" (katolickou. Ty si to dnes jen přivlastňuje!! Naopak, vždy pokroku bránila (třeba zákaz pitvy, čtení jen pro církevní funkcionáře , upalování odpůrců a hlasatelů toho, co se církvi nelíbilo atd.)!!!
  • V Rakousku -Uhersku byl po staletí církevní majetek považován za majetek veřejný a to z toho důvodu že tento majetek vzniknul jako veřejný z darů věřících ,daní a mnohdy i nekalými praktikami, a který církev pouze spravovala ale nebyla jeho vlastníkem ale jen uživatelem.Po rozpadu monarchie převzal tyto principy i Československý stát .V Rakousku to platí pořád a katolická církev je i nadále pouze uživatelem cirkevních majetků a nemůže ho například prodávat.Je to s tou restituci rádoby cirkevního majetku ale v podstatě majetku veřejného čili celého národa to samé svinstvo jako když se stali správci akcií po kuponové privatizaci přes noc jejich majiteli a z akcionářů žebráci .Kde půjdou ty peníze z restitucí? Na ovlivňování politiků a třeba taky i na odškodnění obětí pedofilních katolických kněží !!! .Církve moc dobře ví že by s žalobami u různých soudů neuspěly jejikož cirkve nejsou ani právnickými osobami a není kam ten majetek legálně převést.To se pošlou ty miliardy na soukromé účty cirkevních hodnostářů ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit