Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jeden z mála článků na tohle téma, se kterým souhlasím do puntíku. Díky!

    Je mi úplně stydno za to, že jsem dřív všem těm kecům o teroristech a "osách zla" věřila. A že jsem bývala tak naivní, že jsem USA považovala za skutečné mírotvůrce. A pokud jde o Izrael, tak o politice tohoto státu už si taky iluze nedělám. Ti umí jenom brečet jak jim furt každej hrozně ubližuje a dělají ze sebe neustále oběti. Právě Izrael po zemích jako je Írán neustále plive a šíří nenávist a pomluvy, vše za vydatné pomoci toho svýho "velkýho bratra". A nejsmutnější na tom je, že celý svět jim skáče na špek...
  • Známá byla v roce 2013 taky v Íránu a říká přesto to samé, co Vy.
    Taky mě štve ten všeobecně vnucovaný světonázor, že ti a ti jsou špatní, ti a ti naopak dobří... tak černobílé to rozhodně není. Jenže bohužel drtivá většina veškerou tu ohavnou propagandu naprosto nekriticky přejímá, výsledkem je pak značně zkreslené vnímání světa, jednotlivých kultur, politických událostí.... Je smutné, že právě těm největším hajz.líkům a pokrytcům nejvíce věříme a stojíme na jejich straně (mám na mysli hlavně USA a taky některé další...).
  • váš článek je racionálním zhodnocením stavu v současném I'ránu a souhlasím s jeho obsahem....děkuji za něj! Marten
  • Já bych se chtěl zmínit o momentálně největším problému a to jsou imigranti kteří zaplavují Evropu,myslím si že daleko ekonomicky výhodnější by bylo jim na území Íránu, Iráku nebo Libye vyčlenit území na kterém by bylo postaveno za přispění uprchlíků milionové město se vším všudy a velké nadnárodní firmy by tam mohli přemístit nebo rozšířit výrobu a dát jim práci,za tohoto stavu se potýkají evropské státy s velkými problémy a obrovskými náklady na řešení těchto problémů,troufám si říci a můj odhad nebude daleko od pravdy že se jedná a bude jednat o sto až sto padesát miliard dolarů.Je to celosvětový problém a celosvětově by se měl řešit,samozřejmostí je postarat se o bezpečnost a likvidaci nebezpečných organizací a režimů.
  • Plně souhlasím s autorem článku. V Iránu jsem byl letos i vloni jako turista - baťůžkář. Projel jsem od severu až po jih a nazpět. Neskutečně příjemná a krásná země! Lidé neuvěřitelně pohostinní a hodní. Ani náznak jakéhokoliv nepřátelství (ani k Americe). Naopak je cítit obrovská snaha se "západu" přiblížit. Navíc je tato země velmi bohatá a "hladová" po našem zboží a stylu života. Tam by měli jezdit obchodní delegace! Zvláště po zmírnění sankcí.
    Iránci sami říkají, že nejsou arabové a mají pravdu. Arabští bezmozci je chtějí zničit stejně jako nás (viz osmiletá iránsko-irácká válka, do níž se na stranu Iráku zapojili arabské země i Amerika). Nikdo není bezchybný ale protiiránská propaganda tu je, a je blbá a kontraproduktivní. Kdykoliv se zmíním o Iránu, tak se většina zděsí a zvolá: "Ty jsi blázen!!! Copak nemáš strach?!" Přitom v Iránu jsem se cítil nejbezpečněji ze všech projetých zemí (Gruzie, Arménie, Turecko, Rusko, Ukrajina, Mexiko, Čína, Indie, Mongolsko,Evropa atd.)
    Irán mi silně připomíná Československo konce 80tých let. Navenek tvrdí komanči uvnitř nadšení pro západ.
    U mladých Iránců je nepokrytý zájem o cokoliv ze západu (muzika, filmy, kultura, zboží - prostě vše). Iránky do 40ti let by se oblékáním a úpravou neztratili ani v Paříži!
    Na závěr: Proč si zbytečně děláme nepřátele tam, kde můžeme být spojenci a myslím že i přátelé?! *14*
  • až Rusko ztratí vliv a sílu,. to už se v Evropě bude mluvit arabsky a v USA španělsky....
  • To už vyjde levněji ten tanker. *15*
  • Jééžiš a není to trochu moc složitý? To i d.menta napadne, že je to neuskutečnitelný. *1*
  • Přes Sýrii musí být vybudován ropovod ze Saudské Arábie protože doprava tankerem je drahá. Hlavně pak už nebude EU odkázána na Ruskou ropu a Rusko bude muset prodávat jinde. Celá situace v Sýrii je naplánovaná, akorát nikdo nečekal, že Assad bude tak dlouho vzdorovat a navíc získá podporu lidu.No a až bude ropovod hotový, stačí nastolit demokracii ve feudální Sau Arábii a odměnou za to jim USA budou spravovat jejich nerostné bohatství. A EU se postará o běžence a Rusko opět ztratí vliv a sílu.
  • zase se ti to povedlo... to je k neuvěření *15* *15* *15* *15*
  • Koukám, že už máš v palici pěknej mišmaš, když všechno musíš psát pro jistotu dvakrát. *1*
  • Ale, soudruzi! To má být návod co si myslet o politice na Středním východě, jak nám ho
    vtlouká do palice trpajzl Putin, v ševěd?
  • Ale, soudruzi! To má být návod co si myslet o politice na Středním východě, jak nám ho
    vtlouká do palice trpajzl Putin, v ševěd?
  • nikde nebyl jenom mele!!!
  • Martine, nic si z toho nedělejte.To jsou zase výlevy hlupáků s IQ houpacího koně, kteří neumí nic, jen sprostě nadávat. Docela by bylo zajímavé vědět, jaké mají vzdělání. Možná umí jen trochu psát a číst. *16* *1*
  • Slušněji by to nešlo? *3*
  • U tebe se není čemu divit, kolaborante. *3*
  • Děkuji za zajímavý článek, tento a jemu podobné by jsme hledali na Fendrychovo serveru marně... *3*
  • Pekny clanek, diky.
  • To nejsou židi, to jsou zombie, strašidlááá!!! Bojim, bojim!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit