Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Slib prezidenta republiky zní: „Slibuji věrnost České republice....". Pro člověka takových bezprecedentních charakterových vlastností, jako je Schwarzenberg rozhodně nebude problém případně takovýto slib složit. A to přesto, že nám veřejně sdělil, že:
    - hájí cizácké zájmy, především Sudetoněmeckého landsmanšaftu
    - považuje náš národ za národ se zločinnou minulostí
    - pohrdá občany této země, neb jim chce odepřít právo referenda
    - sám není občanstvím Čech, neboť jako člověk s dvojím občanstvím je kosmopolita
    (světoobčan) a jako takový prokazuje všechny jeho znaky ( viz : " http://cs.wikipedia.org/wiki/Kosmopolitismus " -odstavec "Kritika")
    Už slyším zase to ne, on to takto neřekl to jste špatně pochopili, my!! vám to ústy pana Schwarzenberga vysvětlíme.
    Nechtěl jsem volit nikoho z těch, které nám nechali k volbě po skandálním vyloučení Okamury. Ale poté co se pan kníže Schwarzenberg projevil v plné nahotě, volím Zemana. Ten je alespoň Čech.
    Ti co volí Schwarzenberga souhlasí s tím co nám pan kníže sdělil. Ukažme, že se sebou nenecháme manipulovat sdělovacími prostředky, které jsou poplatné tomu, kdo je vlastní. A jejich podpora Schwarzenberga je víc než trapná.
  • Sakra, tak mám dojem, že ten Bok blbne ¨čím dál víc.Ale není divu.Chlapec nám stárne a už mu to taky tak nemyslí!
  • Jiste, jen ne Schlafenberga...!
  • Jí zas nechci za kancléře Kalouska a Bakalu s Hávou jako hradní šašky...
  • A ještě mi to nedá, abych nepřipomněl, že šlechtictví není biologická vlastnost, ale pouze úřední titul, stejně jako třeba hrdina socialistické práce, okořeněný ještě členstvím v KSČ.
    Schopný, či spíše všehoschopný muž, který něco důležitého udělal pro vládce (krále nebo KSČ), obdrží za odměnu nějaký titul a k tomu prebendy. Toť vše.

    Kdyby mi při promoci řekli, že si mohu místo inženýrského diplomu vybrat hraběcí titul s erbem nebo okamžité přijetí do KSČ bez ručitele a čekací doby s odznáčkem na klopu ve zlatě. Bral bych ten inženýrský diplom. Ten jediný má cenu.
  • Radši Zemana než hlavního maskota TOP09. Kalousek, pečlivě uklizen někam hodně hluboko, se jistě spokojeně usmívá, jak se ovce zase pěkně pasou...
  • Ať se na to díváme z jakékoliv strany, ani jeden z obou kandidátů se na prezidenta nehodí.
    Oba mají ve své minulosti, ve svých vazbách a názorech řadu škraloupů, které všechny vypovídají o jejich povaze a životní filozofii. Prezidentské debaty, či jak se to jmenuje, jsou velmi dobrým a osvědčeným nápadem. Oba kandidáti totiž na sebe navzájem prozrazují to, co by nikdy z opatrnosti neřekli. To je ovšem, bohužel to jediné, k čemu jsou. Jednoho z nich nám stejně nezbývá než vybrat, protože právě k tomu účelu byli veřejnosti předloženi. Bůh chraň tuto zemi, až se jeden, kterýkoliv z nich ujme vlády....
    • Dobré ráno. V Česku, jak známo, prezident nevládne. Jsi obyčejný plašan.
    • kdo je bez viny at hodi kamenem...
  • Koho nevolím-Zemana,Grosse,Šloufa,Špidlu,Buzkovou,Ráta....
    • No kromě Zemana žádný z jmenovaných nekandiduje a Ráta neznám. Kromě toho Špidla a Buzková se již vyjádřili, že Zemana nepodporují, no a Grossovi už je to asi fuk. To jen pro upřesnění.
  • Děsím mne jak jsme všichni podlehli tlakům mééédií a volba hlavy státu se stala NEDŮSTOJNOU FRAŠKOU. CO SE TO S NÁMI STALO?????u
    • O to přeci celou dobu šlo.Proto se divím,že nechápete nepřeberné lumpárny hochů z prognosˇtáku.
  • Velká část z těch, kteří předsedu TOP 09 dnes chtějí volit, minulý rok demonstrovala v ulicích proti kontroverznímu novému zákonu o vysokých školách, tedy i proti Schwarzenbergovi. Zapomněli na to studenti? Co jim říct, aby si to dali do souvislostí?

    Nynější podpora šéfa TOP 09 ze strany studentů, kteří loni na jaře demonstrovali proti likvidaci akademických samospráv vládou, jejímž je Schwarzenberg prvním vicepremiérem, je pro mě naprosto nepochopitelná. Stejně tak je pro mě nepochopitelné taktizování těch, kteří v posledních dvou letech kriticky vystupovali proti vládě z pozice občanského aktivismu a nyní chtějí volit Schwarzenberga, protože prý jako prezident nebude moci nepáchat tolik škody.
    • Ano, přesně tak, jsou jako trubci. Pak přijdou s nataženou dlaní ke svým rodičům, až jim Karel s Kalouskem napálí školné. PS. níže uvedenému Pištovi to ale nevadí, ten školné nikdy platit nebude muset, na práci s koštětem žádnou školu nepotřebuje.
    • Nech si to na schůzi, tady nikoho neoblbneš, komunisto!
      • Značná část lidí a studentů nevyjímaje tvrdě odmítá Nečasovu vládu. Přitom Karel Schwarzenberg je s ní bytostně spjatý, je 1. vicepremiérem a stranickým šéfem „nenáviděného“ Kalouska. Proč se v kampani podle vás tuto pupeční šňůru podařilo přetrhnout?

        Protože kampaň fungovala jako depolitizátor. Nakonec se podařilo zmobilizovat zhruba milion dvě stě tisíc lidí navzdory tomu, že je prvním místopředsedou Nečasovy vlády, což je naprosto nepochopitelné. Zafungoval tam jakýsi knížecí aristokratický rakousko-uherský sentiment.

        Výrazný sklon k takové úctě k tak pofidérním autoritám u studentů překvapuje, protože bychom čekali pravý opak. Tedy, že budou zpochybňovat symbolickou moc autorit.

        Přitom zrovna TOP 09 je podle mě autoritativně postavený projekt, který má za cíl protlačit neoliberální reformy a zlikvidovat sociální stát za každou cenu, projekt, kde nejde o výměnu názorů, jak to v politických stranách chodí.

        Že se v očích veřejnosti podařilo smazat jakoukoli zodpovědnost Schwarzenberga za činy vlády, která má podle průzkumů nejnižší podporu občanů od roku 1989, to je pro mě největší záhada po prvním kole voleb. Karel Schwarzenberg je druhá nejvíce zodpovědná osoba za tuto vládu a dopracoval se do druhého kola téměř se stejným výsledkem jako vítěz prvního kola.
        • Á, rudej robot...
          • Á trouba - aspoň si to přečti. Myslím,že má pravdu :))
            • Já jsem si to přečetl, a vím, že lže jak komunista.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit