Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každý má právo se svobodně rozhodnout, zda chce v případě nevyléčitelné nemoci ukončit svou bolest a trápení rodiny. Je povinností společnosti toto přání respektovat a pomoct. Smrtelně nemocného psa veterinář také uspí injekcí aby se víc netrápil. Každý má právo odejít z tohoto světa důstojně.
  • Povolení euthanázie je nebezpečné. Bez velmi dobré pojistky proti zneužití, nebo dočasnénu pocitu vyvolanému nemocí, je nepovolitelná.
    pojistka proti zneužití = zdravotní pojišťovny by jistě uvítaly, kdyby nebylo třeba platit za staré nebo velmi nemocné lidi
    dočasnéný pocit vyvolaný nemocí = někdy, zvlášť ve stáří je člověku hodně zle, přesto člověka z toho stavu lze dostat
    • Není na tom nic neetického ani nebezpečného. O euthanásii totiž nerozhoduje pouze jeden lékař a pacient.
      • To záleží na nastavení. V ČR zatím ten institut není.
    • Jsem pro u případů prokazatelné bolesti bez šance na vyléčení, ale u tkzv. "psichyckých" problémé rozhodně NE To že mám depresi neni důvod se zabít! To je jen v hlavě a to se VŽDY dá nějak vyléčit!!! Nejlépe na to funguje těžká práce to pak každého přemýšlení o hovadinách vyléčí!
    • Rozhodně je to etický problém... Když budou doktoři znát způsob jak se pacienta zbavit a uvolnit lůžko, budou pak dělat vše pro uzdravení pacienta? Nebudou se snažit dosáhnout nějakého bodového ohodnocení pacienta nebo třeba přemlouvat pacienta k odvaznemu kroku?
  • ... u tak závažného tématu jsem se rozhodl okamžitě rozloučit s potkany z kanalizace :)))
  • ... eutanazie pro zdejší póvl: vystřílet :)))
    • ... ano vystřílet a mě nastřelit mrkev do prdeléé :)))
      • *15*
      • ... jsi tak primitivní, že na tvé dementní blekoty nelze nikdy navázat, promiň, ale polib mi :)))
        • Jdi do prdelééé.. *1* *1* *1* *1*
  • jestli se chtějí zabít tak at jim dá doktor prášek a SAMI SI HO SPOLKNOU!
    protože JENOM MASOVÝ vrah nebo psychicky labilní člověk může zabít ročně stovky lidí.
    vy byste byli schopní někoho zabít ?? ne!
    a proto že má někdo vysokou školu a je doktor tak myslíte že nemá svědomí a je schopen zabíjet?
    JEN labilní maniak se může živit zabíjením lidí
    • Dovedete si představit že např,. po dopravní nehodě se dostanete do takového stavu, kdy polknutí prášku z vlastního uvážení je neuskutečnitelné???
      A všichni včetně lékaře vědí, že je to prostě "konec" a jen partička odporných "mrchžroutů" nazývajícíchj se např. světlo naděje, či jinak nesmyslný pind se o vás bude "starat"???
      Děkuji nechci.- ať už ze sobeckého hlediska vůči sám sobě, nebo kvůli svým nejbližším!!!!
    • "Panebóóóóže" to je blábol. Nejspíš potřebujete psychiatrickou pomoc.
      Jestli mě v mém pokročilém věku něco děsí, pak jsou ti rádoby "spasitelé=zachraňovatelé=udržovatelé=......." tzv. života za každou cenu, kdy se člověk stává jen "hadrákem" odkázaným na tzv."pomoc" ......, napojeným na trubičky,hadičky, umělé plíce, ....... . Hlavně že z toho tečou penízky pro různé spolky- takzvané nadace,.... - česky pijavice na stát.kase vysávající finence pro skutečně potřebné - fuj, hnuj,..... ani za nic.
      Ne,ne,ne, ne - chci odejít z tohoto světa bez "pomoci" takovýchto "dobrodinců".
      Nebudu již moci projevit vděčnost lékaři, který bude mít dost rozumu na to, aby včas vytáhl zásuvku ze "elektriky" a ukončil tak zcela nesmyslné "udržování mého života".
      Jen "uchylák" z nějaké tzv."prospěšné" organizace - česky - partičky prospěchářských grázlů žijících z peněz daňových poplatníků může mít prospěch z lidského tvora tak jako tak určeného k odchodu z tohoto světa.
      Dík všem lékařům, kteří jsou vstřícní k důstojnému ukončení života, před žvásty tzv. .......
      • jestli se chceš zabít, TAK SE ZABIJ! na to máš právo.
        ale nezatěžuj s tím nějakýho doktora či nemocnice aby tě museli zabíjet sami
        myslíš že ten doktor se vyspí až si za pár let uvědomí že zabil vlastní rukou několik stovek lidí ?
        • Jednak jsme si nepotykali pšouku. Za druhé - nezaměňujte prosím pojem "doktor" s lekařem. Všelijakých tzv."doktorů" máme, že s nimi můžema dláždit náměští mnoha měst a ještě zbyde, ale lékařů se stále nedostává - i RSDr. (rodné strany KSČ doktor jen dosud uznávaný titul- viz kandidát KSČ(M) v Jč. kraji- bolševický politurk Braný.
          A za další - nechci ani nežádám po lékaři aby mě zabil - nepleťte si prosím pojmy s dojmy. Je zcela rozdílné jestli nějaký/nějáká ztřeštý/ná "spasitelk/a" mě bude "udržovat" násilně při tzv. při "životě" - pokáleného v pemprskách, odkázaného na žilní výživu, dýchajícího pomocí "elekřiny", .... a nebo lékař uzná že už to nemá budoucnost a nechá např. ten zcela nesmyslný "robostroj" vypnout, ....... .
          Lékař nikoho nezabije - takové pindy jsou právě jen vhodné pro tzv."humanistické" žvástaly, jen svým rozumen zkrátí to co je stejně nevyhnutelné.
          Doufám a věřím, že na takovéhé lékaře až to příjde budu mít štěstí.
  • Na dobrovolnou smrt má nárok individuum, který si nechá říkat Simona, odporný tvor z koňskou nohou.
    • :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit