Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chlapeček, byl tak maličký, je to tragédie. V každém případě na ohradu nevyšplhal sám! Jeho rodiče asi nemají rozum, doufám že se budou smažit v pekle! Takovou smrt žádnému ditěti nepřeji.
  • Je to každopádně tragická událost, která se neměla vůbec stát. Lidé odchytávají divoce žijící zvířata (anebo se tam ti ubožáci narodí) a zavírají je v ZOO do klecí na doživotí. Ať je jejich motivace jakákoliv, vždy se jedná o zbavení těchto zvířat svobody. Nejčastěji to lidé dělají proto, aby za peníze ukazovali divoké a silné zvíře v zavřené kleci, což je pro tyto tvory zcela jistě potupné. No a pak, když nezodpovědný rodič nezvládne situaci, anebo díky nešťastné náhodě někdo do výběhu vkročí a ta zvířata se zachovají pudově, dělá se z toho senzace a snažíme se hledat viníka v těchto "krvelačných zrůdach". Jenže chybu udělá vždy člověk, protože vstoupí na území těch zvířat i když ví, že se jedná o predátory. No a ve finále pochopitelně na lidskou blbost nebo nezodpovědnost doplatí vždy ta zvířata. Holt svět není vůbec spravedlivý...
    • Byl(a) jste někdy v posledních letech v zoologické zahradě? Doba, kdy zvířata trpěla po odchytu ve volné přírodě v malých zamřížovaných klecích, kde je lidé šťouchali klacíky, a přežívala v zajetí přinejlepším pár měsíců, už je nějakou dobu pryč (i když ne všude, uznávám). Dnes se většina zoo snaží (samozřejmě v rámci fin. možností) poskytnout zvířatům co nejpřirozenější podmínky, jednak v zájmu jich samotných (obvykle se množí jen spokojená zvířata), jednak i kvůli vzdělávání návštěvníků.Navíc se většina zoo podílí i na výzkumu i navracení zvířat do původní domoviny. A mimochodem, bez zoologických zahrad by spousta zvířat v přírodě už dávno vymřela/ byla vyhubena, ať už přímo nebo ničením jejich přirozeného prostředí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit