Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • *16* národ bez armády je národ bez budoucnosti....
  • Prej aby se mladí kluci naučili poslouchat ... A kdo poslouchat umí, tak na vojnu musí taky? Dnešní česká vláda je opravdu kuriozní. Myslím, že jinde ve světě, kde už nejsou zastaralí poslanci, tak se tomu asi zasmějí. Pro stát to znamená zase mnoho výdajů. Proč se tyhle zbytečně vyhozený peníze nemůžou dát do nemocnic. K čemu je nám ochrana státu, když nemocní lidé budou přibývat. Nemocí je čím dál tím víc a peníze se začnou strkat sem? Jestli toto někdo schválí, tak už v našem státě opravdu nefunguje soudnost. Zase největší kravina co za posledních pět let mohli v našem státě ,,poslanci,, vymyslet. To je můj názor.
  • Ono asi nejde o to aby mladí hoši bránili vlast ale aby se naučili věcem pro praktický život což jim dnešní rodina nedá. Ono takový pořádek, kázeň a postivost nejsou vlastnosti v životě k zahození.
  • Povinna zakladni vojenska sluzba je v soucasne politicke situaci naprosto nezadouci a to z mnoha duvodu. Tato sluzba byla zavedena v dobach kdy se staty a jejich lide realne obavali o svoji bezpecnost a snazili se za co nejmene penez co nejvice zvysit svoji obranyschopnost.

    Dnesni moderni armady v zapadnim svete jsou ale o necem uplne jinem nez o ochrane statu. Povetsinou vedou dobyvacne valky s nejasnymi zacatky, nejasnym prubehem a nejasnymi konci a predevsim s ne tak uplne zrejmym cilem (tedy pro ty vojaky). Vojakum se proste tezko vysvetluje, ze maji polozit zovit za to aby si nejake prase mohlo na presrok koupit o metr delsi jachtu a proto se vojenska sluzba musi transformovat z vlastnecke povinnosti na zamestnani. Jinymi slovi statne armady se "zoldakizuji" a rika se tomu vznesene profesionalizace. Kdyz je nekdo za neco jednou placen, nemusite mu uz vysvetlovat proc ma delat to co dela, proste mu reknete: beres prachy, tak drz hubu a krok.

    Ona profesionalizace ma pro soucasne elity i dalsi spousty vyhod.... predevsim se s tim mnohem lepe smeli a okrada stat pri ruzkych zakazkach. A v neposledni rade je tu plosne znizeni obranyschopnosti obyvatel pro pripad potreby jejich pacifikace silou.
    • Docela zajímavej názor. Krutej, ale pravdivej *3*
  • Vojna na 3 měsíce je úplně ok. Šikana = 0, protože nemůže dojít ke kontaktu různě "starých" vojáků. Všichni budou ze stejného nástupního termínu. Za měsíc projdou přijímačem, ale 3 měsíce je asi málo - minimálně pro vyškolení práce s technikou. Viděl bych to minimálně na půl roku aby také došlo k předávání zkušeností od starších a přerodu z zajíce, který se bojí cokoliv udělat ve zkušeného mazáka.
  • nevim, jestli nekdo z diskutujicich vubec vi o tom, ze nas soucasny pritel nejvernejsi, USA ma statisice muzu v armade. A dobrovolnost, na jejimz zaklade byli do armady prijati je silne podezrela. Rekruti se "presvedcuji" systemem hranicicim s podvodem, pred dosazenim zletilosti v arealu strednich skol, za pomoci nerealnych slibu o kariere.
    Pan Cunek ma smulu, protoze jeho jmeno slouzi jako vejicka, aby se 'diskutovalo", ale neohrozilo bezpravne radeni domacich kriminalniku, tak se budeme zabyvat tim, co nekde rekl Cunek. Jeho napady byly vzdy, dle meho soudu trochu moc "natur", ale v praxi se treba prestehovani Romu z centra Vsetina povedlo, coz vam rad potvrdi kazdy mistni. Dokonce i sami prestehovani Romove.
    A osobne: myslim, ze je lepsi, aby se mladi muzove naucili systemu a poslusnosti, nez uzivani drog, fetovani a vecne pareni. Vim, ze je to pripad od pripadu, ale upadek moralky v Cesku je sileny. Vlastenectvi je dnes pojem ktereho se kazdy boji, vetsine to zni jako nadavka. Ale proc? Nejsou na svete vetsi vlastenci nez Americane. Kdyz uz si bereme priklad, tak ve vsem, ne?
    Kdyby byla moznost byt legalne vlastencem, sebral by se vitr z plachet novodobym nackum a akcnim nasilnym skupinam "takyvlastencu". Chtelo by to trochu premysleni, hlavne v hlavach redaktoru, co pousteji do sveta plky, misto kvalitni uvahy a komentare. *16*
  • Navrhovatelé povinné vojny by se měli podívat trochu do dějin. Třeba jak se osvědčila v americké armádě v době vietnamské války. Dnes by povinná vojenská služba byla krajně neefektivní. Voják, aby fungoval, tak musí mít poměrně nákladný dlouhodobý výcvik a nějakou pozitivní motivaci (žold). Zaplňovat stará kasárna nepoužitelnýma zákalďákama by byl setsakramensky drahý špás. Pokud jde o Čunka, tak to je primitiv ve vlastním slova smyslu (není jich ostatně v politice málo) a jestli KDÚ-ČSL chce vrátit do parlamentu, tak má nejvyšší čas ho nakopat do zadku.
  • Ano , a zavedeme hraniční přechody , pohraniční stráže a postavíme ploty kolem celé republiky. Myslím že než zavést znovu vojnu bychom si měli pořídit cepy a jít provětrat kompletní vládní garnitůru tohoto státu aby se o stát starali s péčí dobrého hospodáře a nevymýšleli ,,KOKOTINY" !
  • Je vidět, že valaši vypálili dobrou slivoci a že bratr Čunek silně koštoval a pak z kocoviny zapomenul, který je rok.
  • uz se tesim na vojnu aspon budu mit kde bydlet a daj mi najist a budu budovat kapitalismus cest praci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit