Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že by se blýskalo na nové časy? Bylo by načase. Zde má Klaus mimořádně pravdu: Je to první ministr, který něco pro školství dělá. Vypadá to, že začíná konec s bezbřehým
    liberalismem ve vzdělávání, se zaváděním různých experimentálních metod a konec různých "občansko-pedagogických" iniciativ. Snad dojde i k návratu pedagogických principů jako je jednotnost, návaznost, etc.,etc.
    Určitě se to řadě tzv. reformátorů z Eduinu a dalších líbit nebude,vyschne jim zdroj financí. Rovněž okleštění metodických a organizačních ústavů je třeba. Učitelé, kteří mají učit jsou zavaleni zbytečnou administrativou právě vyžadováním údajů, které vymýšlejí úředníci, aby prokázali kolik mají práce a jak jsou důležití. Prostě jako před rokem 1989. Mělo by to i ekonomický význam. Tito lidé neberou průměrný plat.
    Hlavní však je vrátit do škol kázeň, motivovat žáky snížením počtu středních škol s maturitou, nakonec i vysokých se zaměřením na obory, které v životě neuplatní. Posílit řemesla.
    Příčinou úpadku vzdělání v posledních letech je i absence výhledu, časté střídání ministrů a jejich náměstků, různé chápání tzv. reformy na vysokých místech, což žel zasáhlo i pegagogy v praxi. Vidím-li, že ti nahoře nemají jasno, zavádějí do škol zmatek, nezajímají-li se o výsledky /mimo současného ministra/, motivují negativně samotné učitele. Ne, penězi se vše nedá napravit! Nejen chlebem živ jest člověk. Je mezi nimi řada nadšenců. Co je to však platné, když celá společnost, kultura,sdělovací prostředky formuje mladé ve prospěch konzumu bez práce?
  • ... můj vnuk toho ví hodně, ale nic neumí ... *10*
  • Kvalita výuky není o osnovách nebo plánech, ale o učitelích, žácích a rodičích. VELMI překvapivě. Navíc, jak může ministerstvo vědět, že se RVP neosvědčily, když jsou v běhu cca 5 let? Relevantní údaje budeme vědět po podstatně delší době. Propady výsledků žáků v ČR v testech jsou díky předchozímu systému školství... osnovami.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit