Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Výročí okupace Pobaltí aneb Putin v Hitlerových stopách.

    Pobaltí si připomíná smutné výročí. Před 75 lety 15. června 1940 vtrhly ruské bolševické hordy do Litvy. Pak následovaly Lotyšsko a Estonsko. Kreml ovšem hrozí terorem těmto zemím i v současnosti.

    Rusové se v komunistické éře vůči Litevcům Lotyšům a Estoncům dopustili v Pobaltí zločinu genocidy. Jejím důkazem jsou tato čísla. V roce 1940 před začátkem sovětské okupace žilo v Lotyšsku 75% Lotyšů z celkového počtu obyvatel, v roce 1991 při obnovení nezávislosti pak pouhých 52%. V Estonsku žilo v roce 1940 90% Estonců, v roce 1991 pak už jen 65%.

    Nelze se tomu divit, vždyť výsledkem pouhé roční ruské okupace Litvy, Lotyšska a Estonska v letech 1940-41 bylo ruskými komunisty 170 tisíc zavražděných lidí, což v poměru k počtu obyvatel předčí ztráty Československa za nacistické okupace v letech 1939 – 1945.
    • Pobalťanům se za ruské nadvlády razantně snížila životní úroveň, obchody dříve plné zboží začaly být prázdné a objevily se pro socialismus typické fronty. I když za nedostatek zboží v Pobaltí mohly i komunistické špičky z jiných míst Sovětského svazu, které zde skupovaly to, co u nich doma kvůli předchozí komunistické devastaci už nebylo k dostání.
  • rozdíly?
    --------
    Po komunistickém převratu v roce 1917 a následných událostech mohla ukrajinština konečně na poměrně krátkou dobu oddechnout. Nejdříve vznikla na území Ukrajiny řada vlád, která si kladla za cíl vybudování samostatného ukrajinského státu (zejména Ukrajinská lidová republika). V roce 1920 však již větší část území Ukrajiny byla pod kontrolou bolševiků. Na XII. sjezdu Ruské komunistické strany v dubnu 1923 byla vyhlášena oficiální politika korenizace, která spočívala v nahrazení ruštiny jazyky národních menšin v oblasti administrativy, školství a kultury. Cílem této politiky bylo ukotvení sovětského režimu, aby příslušníci neruských národů nevnímali novou státní moc jako cizí, vnucenou. Na Ukrajině byla tato taktika označována jako ukrajinizace. Bylo vydáno rozhodnutí o ukrajinizaci státní správy a podniků, která měla být dokončena do 1. ledna 1926. Všichni vedoucí a administrativní pracovníci byli povinni se naučit ukrajinsky pod hrozbou propuštění.

    Nová politika se projevovala také v národnostním složení mocenských struktur - podíl osob ukrajinské národnosti mezi členy KS(b)U se zvýšil ze 23,3 % v roce 1922 na 60,0 % v roce 1933. Mnohem nápadnější to však bylo ve sféře jazykové - ukrajinizovaly se noviny (v roce 1930 na Ukrajině vycházely v ruštině pouhé tři velké deníky), školy, divadla, úřady, nápisy, informační tabule apod. Zároveň však byl usnesením ÚV KS(b)U ze dne 19. dubna 1927 uznán "zvláštní význam ruštiny"
    ---------------------
    22. října 1989 byl schválen zákon „O jazycích v Ukrajinské SSR“, který vstoupil v platnost začátkem roku 1990 a (ač po dvou novelizacích) platí dosud. Význam zákona spočíval v tom, že bylo poprvé po dlouhé době definováno, že ukrajinština je na Ukrajině jediným úředním jazykem - i když, s ohledem na to, že v době přijetí zákona Ukrajina ještě byla součástí SSSR, byly ruštině ponechány určité oblasti (např. občanské průkazy měly obsahovat informace jak v ukrajinštině, tak v ruštině). Celkově však zákon stanoví, že se ukrajinština má stát jazykem státní správy a místní samosprávy (s výjimkou regionů, kde je většina obyvatel jiné národnosti), školství, veřejného a kulturního života. Postavení ukrajinštiny jako úředního (oficiálního) jazyka bylo definitivně zakotveno v článku 10 Ústavy Ukrajiny
    • Pusino dějiny jsi po komunisticku překroutila k nepoznání. styď se!!!

      Stalinem uměle naplánovaný hladomor zavraždil na Ukrajině miliony lidí.
      Další statisíce padlo za oběť politickým čistkám.
      Na takto uvolněnou půdu Stalin dosadil Rusáky a tím zahájil násilnou rusifikaci Ukrajiny.

      Nelze se proto divit že Ukrajina zpočátku vítala Hitlerovce jako osvoboditele
      od Sovětské hrůzovlády. Později však zjistila že Sověti a Hitlerovci jsou stejní zločinci
  • V Rusku se staví jen málo dálnic a ještě jsou suverénně nejdražší na světě. Zato ruští představitelé z vládní strany Jednotné Rusko vlastní obrovské majetky, na které si oficiálně nemohli vydělat. Ruskou justici to ale nezajímá a rovněž českým komunistům „třídní vykořisťování“ v tomto případě nevadí.

    Ruští investigativní novináři a blogeři odvedli skvělou práci. Takže jenom několik ukázek, které ovšem tvoří pouze „špičku ledovce“.

    Například místopředseda ruské vlády Sergej Prichodko vlastní v luxusní moskevské čtvrti majetek za 184,5 milionů rublů, přičemž v roce 2008, kdy si ho koupil, vydělal oficiálně jen 5,3 milionů rublů.

    Soudruh generál FSB, nástupkyně nechvalně proslulé KGB Sergej Beseda si pro změnu postavil nedaleko Moskvy odporné sídlo v byzantinském stylu. To dokazuje člověka absolutně omezeného, bez slušného vkusu. Kde na něj ovšem vzal desítky milionů rublů, když jeho plat je mnohokrát menší, zůstává záhadou.
    • jestli ono to nebude tím, že se jich podstatná část staví ve velmi nehostinných ioblastech i na věčně zmrzlé půdě.... a u nás jsou proč tak drahé? aby měly co nejvíce nerovností?
    • se vlastně vzrušuješ s tolika nicky? Nestačí ti jeden? Napadá mne - tiscalský pakoň. *3*
    • Možná mu také učarovalo tapetování. Kdoví, prý je to výnosné? *14*
      • mínus bod, ale co tak k němu přihodit názor-proč? Chci toho po tobě hodně? *3*
        • chceš!
  • *11* *11* *11* *11* *11* *11*





    *6*


    chvist chvist chvist *11* *11*
  • Tak směna začíná. Z Londýna mě vykopli neb sem prý idjot. *15*

    Měli pravdu, kromě toho jsem bolševik.
  • Scénář je to naprosto stejný, jak nacisté, tak nyní Rusové zneužívají národnostních menšin k hrozbám brutálního násilí vůči malým sousedním zemím. Je to stejné, jako kdyby násilník přepadl na ulici dítě, vyhrožoval mu, zmlátil ho, oloupil a přihlížející mu k tomu ještě zatleskali. Přesně tak se chovají Ti, kteří Putinovy násilnické choutky obdivují.
  • S nacistou Porošenkem se dohodnout nelze.
  • To je sice správně, ale musí se to umět. A to kdejaký Panděro neumí. Podobně by tady admin mohl navrhnout tapetujícímu stroji, aby se dohodl s námi. Jenže, tapofix je intelektuálně nesmělý jedinec a tak to neklapne. *16*
  • Údajné ruské úspěchy jsou totiž především nafouknutou bublinou a připomínají Yetiho. Také o něm všichni mluví, ale nikdo ho vlastně ještě neviděl. Jefim Fištejn - . „Když strčíte teploměr do horkého čaje a pak ho ukážete doktorovi, tak to není na stanovení diagnózy, leda té psychiatrické.“

    Rusku vládne Voloďa Velkohubý

    Ruský prezident Vladimír Putin by si zasloužil přezdívku Voloďa Velkohubý, protože hlavně slibuje, ale skutky za ním jaksi nejsou vidět. A opět to přesvědčivě dokládá Jefim Fištejn. Realita je totiž tristní, terorismus hrozí Rusku dále (například ve stejný den, kdy byla v Paříži přepadena redakce časopisu Charlie Hebdo, zavraždili muslimští extremisté na Kavkaze dva ruské policisty), zdvojnásobení HDP se za Putinovy éry nekonalo, prudký rozvoj Dálného východu zůstal jenom na papíře a základy velkolepých staveb ruského Silikonového údolí ve Skolkovu zarůstají plevelem. Slibované vymýcení korupce nemá cenu ani komentovat. Cena za kilometr ruské dálnice u Soči se vyšplhala v přepočtu na tři miliardy korun (V ČR cena za kilometr činí 416 milionů Kč a je trvale pod palbou kritiky) a tak se nelze divit, že v Rusku se nové dálnice se prakticky nestaví. Na hlavním silničním tahu mezi Moskvou a Vladivostokem je u Bajkalu asi tisícikilometrový hliněný úsek, který vypadá jak široká polňačka a na němž za dešťů zapadají auta hluboko do bahna. K ruským dálnicím viz http://www.hedvabnastezka.cz/zeme/evropa/rusko/2545-po-ruske-dalnici-na-novosibirsk/
    • tak tak to Jefča dělá... a já proč je tak zřejmý svou duševní nemocí

      malý nemocný Jefča bezmocně štěká na velkého zdravého pana Putina.... *3* *3*
  • když se hrdinní Řekové spojí s Ruskem mohou rozšířit fenomenální finanční systém BRICS s vytvořením středomořského finanční paktu a spolknou zadluženou a EU jako malinu
    • zloději *12* *12*
    • brilantní myšlenka *3*
      • samozřejmě,jako vždy *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit