Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Počátek tohoto šílenství je v tom, že USA podporovali generála Nola proti princi Sihánukovi a využili jeho cestu do Evropy a svrhly ho společnými silami - generál + USA a to byl počátek tohoto neštěstí. U všeho stojí vždy USA , rozvrtat, dodávat zbraně a pak si hrát na mírotvorce , pořád stejný scénář - Libyie, Sýrie, Libanon, CHille, Jugoslávie, - Kosovo, Ukrajina, Vietnam atd.

    Hmm USA jsou intrikáni, teroristé, fašisté, diktátoři, zloději. - říše zla.
    • oprava - podporovaly, využily
  • Jasně prvopočátkem toho všeho šílenství byla práce USA CIA a svržení prince Sihánuka a podpora generála Lon Nola , toto provedly USA a od toho se pak odvíjelo všechno a USA tam bombardovaly více než v Japonsku za druhé světové války - to jsou ti intrikáni, ti "mírotvorci"
    HNUS.

    Kdyby se tam USA neangažovaly tímto hnusným způsobem a neblokovaly navíc Vietnamce jejich válkou s USA nikdy by k tomu nedošlo. USA to stále dělá stejným způsobem -. sejmout leglitimní vládu, rozvrtat, doslova roze-rat a tím dostat pokud možno všechny proti všem . - viz. Američan Perkins - lovci ekonomik. USA zbrojní průmysl se má pak dobře a Bilderberg ů Wall Street také. Příkladů po světě je více než dost. Dnes celý BLízký východ, Ukrajina.

    USA jsou šmejdi de luxe. Pro ovce celého světa, co si nedokážou najít informace a hlavně logicky uvažovat. Vždy je to o tom komu to prospívá a kdo to začal a začaly to jednoznačně USA: Není o čem diskutovat tečko - Hmm.
  • je to jako s fašisty, dokud byli u moci, nevadili, šli proti Vietnamu, když je Vietnam vyhnal, žili si pěkně na Západě a teď, když jsou z nich staří dědci, dělají jim program pro vytrhnutí z nudy v ústavech ´=. soudy, je to směšné
  • Jak vidno, spravedlnost opět prohrává. Zase budou soudit staré senilní dědky, ale když byli v plné síle tak bylo okolo nich tichoučko. Asi je to tím, že spravedlnost je slepá, nebo že jí prosazují jenom zbabělci *11*
    • V roce 1970 se do čela země dostala proamerická vláda vedená generálem Lon Nolem, který měl s králem značně problematické vztahy. Když počátkem ledna 1970 král Sihanuk odletěl do Francie na léčení, došlo postupně k dalšímu vyhrocení vztahů, které rychle směřovalo k převratu. Krále Sihánuka odstavili v době jeho pobytu ve Francii.

      Vládní vojsko bylo podporováno ze strany USA. Současně však byly části Kambodže bombardovány letectvem USA v rámci válečného konfliktu ve Vietnamu s cílem narušit zásobování jak vietnamských jednotek tak i Rudých Khmérů. V letech 1969 až 1973 americké bombardéry, pokoušející se zničit severovietnamské základny v Kambodži, z nichž mnohé nikdy neexistovaly, zabily více než půl milionu kambodžských zemědělců. Kobercové bombardování ze strany USA však dle analytiků mělo svůj podíl i na podpoře Rudých Khmérů obyvatelstvem. Zhoršující se situace v zemi měla za výsledek i opakovaný vstup jihovietnamských jednotek do země na podporu vlády v Phnompenhu. Na Kambodžu, přestože jí nikdy nebyla vyhlášena ze strany USA válka, bylo svrženo o 50 % více amerických bomb, než během druhé světové války na Japonsko.
  • Rudí Khmerové nejsou komunisté. Byla to sekta šílenců která se pouze natřela rudým
    nátěrem. Podobně jako si na socialismus hraje dědičná monarchie v KLDR:
    Koneckonců vládu Khmerů ukončila invaze Vietnamské komunistické armády - USA
    tehdy proti jejich svržení protestovala.

    Před soud patří také vůdci USA - za všechny ty puče v Jižní Americe a válkám pod
    falešnou záminkou. Také za podporu terorismu v podobě Islamistů nebo fašistův
    na Ukrajině.
    • Ty jsi fakt Lojza. Podle tebe zřejmě ani Lenin, stalin ani Mao Ce-tung ani Fidel ani Kim nejsou komunisté ? Tak kdo tedy ? Obama?
      • Byli, ale o co jsou lepší ti USA demokraté? O nic. Je to v lidech.

        Genocidu na indiánech v Americe nedělali komunisté a jak jim to šlo a ukradli jim i jejich zemi a drze se nazvali Američany a takto pokračují po celém světě a v té Kambodži se USA angažovaly, byla to jejich práce, že zlikvidovaly vládu krále Sihánuka a dosadily tam generála NOLa a tak to rozvrtaly a daly možnost Khmerům a pak to i udržovaly a, protože Vietnamci měli co dělat sami s válkou s USA a proto zasáhli až po jejich výhře, čímž to nejhorší zlikvidovali , ale určitou měrou to pokračovalo. až do r. 93.

        Takto to přece dělají USA všude , že se takto angažují, vše rozvrtají a pak z toho je to co v Kambodži, Libyi, Sýrii, Iráku, Libanonu, dnes na Ukrajině. Vědomě to udržují, protože tam dodávají oběma stranám zbraně, tak si o USA demokracii, lidských právech a svobodě není třeba dělat žádnou iluzi, - Hmm- tečko.

        Kdyby USA dodržovaly co hlásají, tak na světě nebude takovýto borčus a na komunisty nic nesváděj. Navíc komunismus vznikl díky první světové válce a to bez komunistů a války byli od počátku lidstva, bez komunistů a většina těch, co to komunistickou stranu založili byli Židé, žádní ortodoxní RUsové, tak co tu pořád plkáš za kraviny. To je světové vymývání mozků made in USA. Navíc Stalin a jeho klika byla kavkazská a on Gruzínec, pak se moci chopila klika ukrajinská - CHruščov - Brežněv , až r. 82 to byli Rus Andropov a pak Gorbačov. Prostě jde o překrucování a mlžení. Lže se na západě, až se jim kouří od pusy.
      • Ty si hlavně koukej doplnit vzdělání Alešku a pak začni teprve plkat.

        Sekta Khmerů chtěla zničit města a lidi nahnat pracovat do vesnických komun. Ničlla
        starověké slavné památky a byla proti všemu modernímu. Zrušila peníze.

        Copak tohle se dělalo v socialistickém Československu? samozřejmě že ne.
        Jak Vietnam tak SSSR byl zděšen tamním režimem a nakonec to byl Vietnam kdo
        tamní hrůzovládu ukončil vojenským vpádem.
        • Lojzo, to, že čteš lži z Rudého Práva neznamená, že jsi vzdělaný. Jak socialistické Československo, tak SSSR Rudé Khméry podporovalo. Ostatně vytváření pracovních "komun" bylo vždy cílem pakáže, co si říká KOMUNisti. V novinách se psalo o socialistické Kampučii vedené soudruhem Pol-Potem a název Kambodža zmizel z novin i učebnic. Řádění Pol-Potovců se totiž v podstatě moc nelišilo od bestiality bolševiků, takže to komunistům zas tak moc nevadilo. Takže, si běž Lojzo dělat fašobolševickou propagandu tam, kam patříš, třeba do KLDR.
          • no jo, typický pravičá, vzteklý a bez argumentů dupni si, ještě a ještě jednou *3* *3* *3* *3* *3*
          • co nám říká teta wiki?: toto: Genocida byla zastavena invazí vietnamské armády, která nastolila Kampučskou lidovou republiku, jejíž prosovětská vláda započala rekonstrukci zničené země. Rudí Khmerové však dokázali udržet své pozice u hranic s Thajskem. Kromě významné podpory Čínské lidové republiky se těšili mezinárodnímu uznání ze strany západních zemí - talže tak, milí braši, zatímco SSSR i ostatní byli proti Khmérům (zvaným Rudí) západ a Čína je uznávali.
            • Kecy, které vyvrátí každý, komu je víc než 40 let a pamatuje si, jak to bylo.
          • píšete nesmysly schválně nebo jen tak? samozřejmě, že Rudí Khmérové nebyli komunisty už proto ne, že lidi chtěli nahnat do vesnických komun, kdežto komunismus stojí s průmyslívým dělnictvem, s rozdělenou prací v továrnách. Takže se to douč, prosím
            • Takovou ptákovinu jsem slyšel naposledy v hodinách marxismu-leninismu a už tenkrát tomu nevěřil ani ten, kdo to přednášel. Komunista a fašista jsou rodní bratři zločinu a brutálního násilí.
  • Tecko,nez obvinis vsechny vrahy ve vsech zemich jako komunisty,dej si mokry hadr na celo a pocitej do 100.V Cechach behaji po svobode vrazi,pedofilove,zlodeji svetoveho formatu
    a s komunisty nemaji nic spolecneho.Copak v nasi vlade sedi a uzivaji krasnych duchovych
    dnu jen KOMINISTE?!Drz jedno nicku a nedelej ze sebe D E B I LA.
    • Dnes zloději, vrazi, pedofilové a jiní uchylové běhají po ulicích. Dřív seděli na ÚV KSČ, MV nebo dělali pro StB.
      • tak ono to je docela obráceně
        • pravda oni soudruzi neseděli, oni zavírali, vraždili a kradli. Kdyby seděli, bylo by to lepší.
  • Díky, angláni http://kojot.name/2013/04/17/za-soudruzkou-thatcherovou-podporovatelkou-rudych-khmeru/
  • Pol-Pot BYL KOMUNISTA a budoval v Kamboči KOMUNISMUS. K takové pomatenosti a zrůdnosti totiž ta komunistická ideologie vede. Podobně jako nacismus, což je komunismus v hnědém.
    • PolPpota právě komunistický Vietnam vyhnal
    • Porošenko byl komunista, jeho otec také,už za SSSR měli kriminální minulost, po pádu SSSR kriminálník s dalšími komunisty kriminálníky se stalI vory v zakoně tedy prvotřídními mafiány, rozkradli Ukrajinu k bankrotu , spojili se s fašisty ač mají izrealské občanství, z čhož se musí ti z holocaustu v hrobě obracet, a za podpory USA CIA provádí genocidu a teror pomocí fašistických metod na východě Ukrajiny a to i za pomoci EU. . HOWG.

      Hmm, dej si hlavu do ledu.
    • On je velký rozdíl mezi komunistou a komunistou, demokratem a demokratem, liberálem a liberálem, je to v lidech.

      A navíc se tam angažovaly opět USA a to velice odporně a tím nahnal občany ke Khmerům - Polpotovcům, kteří pak otočili a vzniklo to co vzniklo. Prostě USA metoda - rozvrtat a pak si hrát na mírotvorce a přitom se v tom také angažovat. To je tak, jako v té Libyi tam žádní komunisté nebyli, rozmanitou společnost Kaddáfí dokázal řídit, dluhy neměli, zdarma školství i zdravotnictví a nyní je z toho válka a vraždění pare excelence . Takže nelži a nemanipuluj tečko -Hmm.
      • Tečko, komunismus je zvěrská ideologie stejně jako nacismus a islamismus. Komunistická ideologie nutně k těm zvěrstvům, která se děla v Kambodži a dějí v severní Koreii, Nesváděj to na USA, protože komunismus dal světu CCCP!!!
        • KIMCID
          hloupost a ty to víš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit