Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To su zvědav kdo to bude za těch pár šušňů mocipánům vyrábět. Nejspíš brzo nastoupí čipy. Orwele, Orwele

  • Drazí Češi, zapomeňte na Jégla.

  • mun.go

    A budou úlevy při dovozu z U.S.A?

  • josef.chmela

    Češi, nebojte se. Tento článek jsou pouze jéglovy kecy., jako vždy.

  • Ruské komponenty,Americké komponenty všechno je to Čína. Prostě filmy jsou na tom s objektivitou lépe než Jégl.

  • Celej článek o ničem, jsou hezké teorie asi tak jako komunismus.

    • Nebo lidskej rozum.

  • To je ovšem pravda. Ovšem pravdou také je, že nenažranost evropských i US korporací a kšeftařů nezná mezí a ceny nakonec dopadnou stejně. Doprava nedoprava. Vždy je to totiž o lidech a jejich morálce. A tu morálku obyčejných asiatů těžko na západě někdo přijme....

  • Jasné pane Jégle. Všichni teď srazíme paty hurá! Budeme kupovat jenom ty americké šunty. Pobavila mne nedávno reklama v Albertu na americké oblečení značky Cherokee. Tlampače křičely snad co 5minut. A když jsem se podíval na štítek u těch hadrů, tak tam bylo "made in China".

    Myslím si, že lidi už nehledí na to, co je americké s otevřenou hubou, ale s odporem. A to pro tu jejich sebestřednost a arogantní chování. Dnes už se evropské státy samy ozývají s nápady oddělit svůj trh, své banky a svůj byznys obecně od amerického diktátu.

    Už dost bylo Ameriky pane Jégle. Tak nám tady ty bludy necpěte!

    • Doporučuji jet se podívat do CCCP a pak do USA. Chce to ovšem naučit se govoriť po russki a to speak English, aby se mohl člověk pobavit místními lidmi. A chce to také mít sebou zásobu sedativ, protože člověk bude mít pocit, že cestoval v čase: v CCCP o pět století dozadu a v USA o pět století dopředu. 😉

      • josef.chmela

        Zase, tak jako vždy, tady píšeš bludy. V Rusku jsem se domluvil samozřejmě rusky a bezproblémů anglicky, protože Rusové se učí anglicky už v základní škole.

        A jinak. Američan je pouze umytý Rus. Oba státy jsou světové velmoci, jen s tím rozdílem, že USA okupují více samostatných států a mají několikanásobně více vojenských základen po celém světě než Rusko.

      • 😀 To snad ne.

      • Skvělé doporučení.

        1) CCCP již déle než čtvrt století neexistuje, podle Stephena Hawkinga je návštěva nemožná.

        2) Chce to spíš hablar espaňol - pokud by byly USA jen o několik desítek let vepředu, byly by to EUA, Estados Unidos de América.

        • Synu,

          ad 1) CCCP stále existuje, jenom přišel o některá okupovaná území, jako je např. Ukrajina a přejmenoval se na RF.

          Stephan Hawking byl sice genius, jakých je málo, ale pokud jde o to cestování v čase, s tím, že je to nemožné bych si zas nebyl tak moc jist. 😉

          ad 2) V USA jsem se bez problémů domluvil English a i in the South America se lze domluvit English a není třeba hablar espańol. 😉

          • Samozřejmě, brzo budem ingliš žvatlat všici.

  • Příští Jéglův článek bude o porodních bolestech, následovat bude elaborát o válce mimozemšťanů v Proxima Centauri a do neděle ještě stihne napsat o vlivu záhadných obrazců v polích na velikost kukuřice!!!

    Panečku to je rozhled!!!






    PCHE !!!

    • vanhorne

      "Panečku to je rozhled!!!"

      To se ti to vresti jaky ty mas rozhled, kdyz sedis na vrcholku bananovniku.

    • Kulihrachu B.T.W, kolik platí služebna StB za taková "moudra"?

      PCHE !!!

      😀

      • Co s tím má společnýho STB ovčane?

  • ...vtip je v tom, že tento článek byl předem zakoupen. Dneska už se ví, že Amerika válčí s Čínou. A to tak, že jí vyhlásila obchodní válku. Obě země to tak berou,. A jelikož lezeme Americe do zadku, musíme samozřejmě říci, "Češi, nekupujte zboží od Číny". Čína je stále levná, Amerika je drahá a ty její výrobky, (např. Coca-Cola) už zdevastovaly dost lidí.

    Takže je to jasné. Kupujte od Západu, hlavně od Ameriky, a ničte Čínu tak, že od ní budete odmítat kupovat. Mimochodem, nevím, zda Trump vydrží do dalšího volebního období. 

    Nezapomeňte, že Amerika byla vytvořena emigranty. Nemá žádnou vlastní historii, byli tam pouze Indiáni. Nemá žádnou dlouhotrvající kulturu. Čína má tisíciletou kulturu a vzniklo tam spoustu vynálezů, včetně papíru, výbušného prachu, porcelánu,....a bude trvat a trvat, pokud jí nezničí americká atomová bomba, jako Hirošimu a Nagasaki. 

    • Tak trochu se vám plete význam slova (dnes tak fanaticky populárního) emigrant. Amerika rozhodně nebyla vytvořena emigranty. To by jste mohl tvrdit i o Česku.

      Jinak exportní a obchodní politika se průběžně mění po staletí a současný ústup Číny ze světového trhu je předvídatelný a logický. Trump chce např. docílit toho, aby zaměstnal vlastní občany a využil vlastních zdrojů místo importu z druhého konce světa díky čemuž Číňan bohatne a jeho vlastní země stagnuje. Jen si vzpomeňme na tisíce našich podniků a firem zkrachovalých díky dovozu levného šuntu z východu a následně zástupy nezaměstnaných Čechů. Proč dovážet salmonelou nacpaná polská vejce, když umíme vyprodukovat vlastní, kvalitní? Doba se stále mění a co nastane v oblasti produkce a obchodu v budoucnu je ve hvězdách.

      • josef.chmela

        Ano, Amerika není tvořena emigranty ale Amerika je tvořena dobyvately, kolonizátory, uzurpátory a anektanty.

      • A z čeho budou ždímat? Ajo vlastně, rozšiřování demokracie.

      • mun.go

        Ale emigranti hrají v dějinách U.S.A. (nikoliv "Ameriky", jak chybně píšete) nezanedbatelnou roli. Dodnes se připomínají Otcové poutníci (Pilgrim Fathers), což nebyl nikdo jiný, než náboženští emigranti.

      • Je to pravda, že je třeba podpořit svou vlastní výrobu. Ale zapomínáme na to, že se nám někdo snaží pod rouškou odpoutání se od východních trhů nacpat své šunty. Dnes je vidět v obchodech neskutečný tlak na podřízenost našeho státu na Německu zejména. Přes jejich supermarkety k nám cpou druhořadé zboží za stejnou cenu, jak mají u nich. Navíc je tu zákeřná snaha zničit náš trh, naši výrobu mléka, mléčných výrobků a zemědělských produktů obecně, Tak, abychom museli kupovat jejich zboží. Takže je pravda, že je třeba hledět na svou produkci, ale to znamená také odpoutat se od líbivých značek, které nám ve zboží nic kvalitního nepřináší. Viz například jogurty či výrobky Dr.Oetker, které jsou mnohem horší než naše mnohé výrobky. Jenže jsou 3x až 10x dražší. Nebo máslo je případ sám pro sebe. Cpou tu zamražená másla z německých záložních skladů a naše kvalitní čerstvé máslo tu ty supermarkety nabízí předražené, aby to lidi nekupovali. Je to hnus.

        • Celý problém si vytváříme jen sami. Tedy my zákazníci. Sám nekoupím německé pivo, když jsme producenti nejkvalitnějšího piva na světě. Nekupuji ani německé máslo natož polské potraviny a je úsměvný názor lidí, že jinak to nejde. Stačí vybodnout se na líbivé slevové akce za kšunty a pokud by k tomuto došlo masově, stačí pár týdnů a obchod si už nedovolí podřadné vrátit na pult. Stačí ale pár kaček sleva a skandál se závadnými potravinami je hned zapomenut. Opavia přesula výrobu do Polska v době skandálů zkažených vajec a technické soli v potravinách. Od té doby nesmí jejich výrobky na náš stůl a světe div se - jde to.

    • Národ bez historie není národem!
      • Každý národ ale nějak vznikl a započal svou historii. Obecně tedy nemáte pravdu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit