Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A proč by to mělo být "spravedlivé"???
    To by si politice nemohli sami sobě přidat 5-6 tisíc. Tak "oříznou" důchodce. *16* *16* *16*
  • Kdybych byl důchodce, tak pošlu ministru financí tu almužnu 1 200 Kč. na zpět.
    Můj otec pracoval celý život, jezdil po montážích byl specialista v atom. energii. Tak nízký důchod moc neužil a zemřel. Dostal důchod 11 000 Kč. Kalousek mu přidal 40 Kč. měsíčně. Toto je zrůdnost našich politiků. Je potřeba všem politikům znárodnit jejich majetky a potom na důchody bude dost peněz. Tito lidé neumějí řídit tuto zem. Naopak vítají Syřany, kteří nám asi zvednou životní úroveň svojí pracovitostí. Naši politici nejsou při smyslech.
  • A kolik dostanou ti co se živí výrobou dětí a dostávají za to dafki. A co teprve běženci... *16*
  • Ti, co nejvíc křičí, že mají málo, toho do systému často nasypali nejmíň!! A...rovni si nejsme.. když je někdo povaleč a přežívá celý život na minimální mzdě, tak by asi neměl mít super důchod, že? Buďme rádi, že vůbec nějaké důchody jsou!! X let si tady utahujeme opasky, aby "bylo líp", a teď socani s koblihovým Andrejem zase všechno rozhážou... a tak je to tady pořád dokola... národ, který volí do Parlamentu týpky na základě jejich slibů, ne práce a za hlavu státu má sklerotického opilce si ale nic jiného nezaslouží *12*
    • jenže kdo si ty opásky utahuje,politikové to určitě nejsou když si ke svým přemrštělým platům přidají 4000kč a navíc si mezi sebou rozděli milionové odměny.Mnoho z nas pracovalo celý život v hutích,dolech a na směny.Určitě však za tuto celoživotní práci nepobírají důchody,aby měli na rozhazování.Jiná kapitola jsou romové,kteří většinou nepracuji vůbec,žijí z dávek a mají se lépe nežli někteří důchodci.
    • vanhorne
      "když je někdo povaleč a přežívá celý život na minimální mzdě".Kdyby se snazili, tak se mohli povalovat v senatorskych a poslaneckych kreslech.
    • přééésně a co máme říkat my na podpoře ? práci nám stát nedá tak musíme sedět u netu a krafat *15*
  • Narodila jsem se v roce 1940.

    Milovala jsem komunistické telenovely - čtyři v tanku se psy a 30 případů Miloše Zemana.
    Vidíte. Dříve dělal majora a dnes je prezidentem. To je možné jen
    v Kocourkově jménem ČR: *2* *2*
    • jde vidět,že jste těmi léty poznamenaná a trpíte sklerozou.Zeman byl Honza a serial byl čtyři tankisté a pes.Zeman dělal majora a já vás mám za magora.
    • Simčo, jdi vyšívat. Babičko v pamperskách. *3*
  • Stále prosazuji názor, že by důchdcům mělo být přidáváno podle inflace " důchdcovského " spotřebního koše ( dnes stejný názor v televizi vyslovil, byť vágně, ekonop Miroslav Zahradník ).Dále, že by měl být důchod navázan na platy poslanců.Vedlejší účinek - poslanci by museli snížit svoji nenažranost.
    Někdo by se mě mohl otázat, kde na to vzít? Řešení existuje - například ve snížení byrokracie.Každý rok u jaždého ministersterstva snížit platy apremie ( včetně platu ministra ) o 5%.Je to reálné? V době počítačů snad ano !!! Ať se ponechá na pracovnících ministersva zda to udělají propouštěním , odchodem do důchodu, snížením

    platů, nejlépe lepší organisací práce.Za cca 5 let by to mohlo dělat okolo 20%.Alespoň by ůředníci nevymýšleli hloupoosti.

    Krátkodobě by se na důchody dalo vydělat privatizací " veřejnoprávního rozhlasu a televize "
    Politické strany by si měly uvědomit, že důchpdci jsou obrovská a zájmově jednotná voličská síla, která neustále roste. Voličů je cca 8 miliónů, důchdců cca 2,5 a jsou ve volbách disciplinovanější, tedy jejich voličská síla je až 30 a více procent.
    • tak tak,nevím jak je možné,že si politici opět zvyší své platy o 4000 kč a je třeba jen o dva aby bylo na důchody.
  • už aby ty volby byly a tito poslanci odtáhli,je to jedno zlo za druhým,které v této zemi páchají.Nečas zadlužil tuto zemi a rozprodal co se dalo,tato nynější okradá chudinu a hrabe pro sebe.
    • jak nemám rád zkorumpovaného Nečase a Kalouska, tak si myslím, že to tady za největší krize kormidlovali výborně!! Být tehdy u korýtek socani s Burešem, tak je to tady jak v Řecku
  • proč potírate neustále důchodce,kteří mají jedny z nejmenších důchodu z EU.Kolik dostali přidáno politici ke svým závratným platům a navíc skoro zadarmo kantýnám.
  • Tak to je neskutečná korupce,ale Šlachta a s Ištvánem jsou v klídku. V nemocnici umírají děti na zhoubné nemoci,protože vlád "nemá" údajně peníze,ale vyhodit 3 a půl miliardy aby se prožraly,tak na to STBabiš a spol májí. Velebný pane,chce se mně blejt.
  • Do února důchodci rozpočtově odpovědní už odejdou na věčnost, aby dál nezatěžovali státní kasu - takové jsou představy topáckých a ódeesáckých aktivistů. Kníže říkával, že uvědomělý rozpočtově odpovědný důchodce včas odchází, aby nezacláněl...Cynismus gaunerů z ODS a TOP 09 je nezměrný.
    • tak co tady kníže ještě dělá.
    • takže kníže tady zaclání už přesčas

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit