Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mohl by p. Halík vysvětlit podivnou shodu ve statistikách: čím více analfabetů - tím více katoliků! Příkladně: Italie, Španělsko, Afrika, Již.Amerika
    • Vážený pane, ti lidé jsou prosti zloby a nekonečné honby za materielními statky, to zn., že jsou " prosti v duchu", což vůbec neznamená, jak bývá neznalými často prezentováno, být chudý duchem. Stačí? Ale pan prof. by Vám to jistě vysvětlil daleko fundovaněji, pokud byste se na něj slušně obrátil. Ale rozhodně nečekejte Vámi v otázce naznačenou nehoráznost, že co katolík, to blb. Máte- li pocit, že jste chytřejší než všichni ti prostí obyvatelé zmiňovaných zemí, tak samoobdivem nevidíte dál, než na špičku svého zvednutého nosu a je mi Vás opravdu líto.
  • jak se vyhnout dani z příjmu?
  • Tímto názorem byste jistě potěšil takové věřící, jako byli Boblib, Cortés, Pizzaro a mnozí další věrní vyznavači Boha. Je ale poněkud podivné, proč se vaše víra, náboženství a náboženství jiná historicky nesnášejí? Každý věříte v Boha, studujete učení a potom? Genocidy národů, války, vraždy, upalování, řezání hlav-vždy s Bohem na rtech. Proč potom ta falešná slova?To má být ten dialog na úrovni? Proč jste vy křesťani vybili "pohany"? Pardon, ohněm a mečem obrátili na pravou víru...to je vaše historie, vaše minulost, vaše tradice...ti pohané tady byli před vámi křesťany! A taky měli své zvyky, bohy, tradice a obyčeje....a tady je vidět to vaše tmářství, všichni jste stejní, plnou hubu boha a meč v ruce. V čem jste lepší, než ti ateisti? Ateisté nezabíjeli ateisty proto, že byli ateisté, ale vy, křestané jste zabíjeli muslimy a nevěřící, či jinak věřící právě proto. Vaše náboženství způsobilo a působí neštěstí dodnes. A nemělo to být tak trošku jinak? Kdepak asi bratří věřící udělali chybu? *12* *16* *12*
    • Vyvraždění Vršovců, Slavníkovců, to jsou naše dějiny. Vzorní křesťané Přemyslovci, dodržující jistě Desatero - nebo snad až tak nee? Když jde o moc a majetek, tak ani křesťan nezná bratra? Jak tuto historickou událost českých dějin okecá nějaký místní diskutér v černém? Cesta Páně jsou nevyzpytatelné? Rozpor slov a činů, to je typické pro vás, křesťani!!! *12* *16* *12*
  • Je vidět jak je duchovní a soucítí s chudými lidmi, možná pán Bůh by ho více ocenil kdyby pomohl lidem, kteří jsou v opravdové nouzi . Ale samozřejmostí je, ať si s těmi penězi udělá co chce ale zanechá těch blb.... keců o pokoře a lásce, to je člověk, který má rád jen sám sebe a nedokáže odpouštět!!!! *16* *16* *16*
  • Pan Halík má plné právo své peníze investovat jak sám chce. Jako čech bych ale na základě historických karambolů varoval před politikou stavění mostů. Mosty mezi ideologiemi se fakt neosvědčily.
    • Možná pan Halík, jako filozof a nevím kdo ještě, najde způsob k vytvoření nějaké dosud neexistující symbiozy mezi křesťany, muslimy a ateisty. Nějakou další "KDU-ČSL" složenou z křesťanů, muslimů, ateistů, ...nebo i židů....no když chce diskutovat...tak jistě ty diskuse budou mít nějaký cíl, závěr, nebo realizaci dosud neexistující filozofické myšlenky..na náboženského kočkopsa...když to v určité podobě šlo u "církevních restitucí"..v zájmu "konkurečních církví"...zatím mohu pouze spekulovat...a časem, než se na toto úplně zapomene, si na toto téma opět tady podiskutovat, jak že se věci doopravdy mají... ... *1* *1* *1*
  • Duchovního Halíka je třeba, stejně,jako všechny kněžské lumpy, odporazit na katovské mučírně tím nejkrutějším způsobem.Jinak bude ten kněžský dobytek škodit národu dál.A věřícím napálit takové restituce pro bezvěrce,že se z toho podělají.Když nebudou chtít dát veškerý majetek státu,na restituce bezvěrcům.Jinak všechny věřící odporazit na katovských mučírnách stejně jako kněžské lumpy.
    • Nejsem věřící, ale váš příspěvek mi připomíná soudružské procesy v padesátých letech.
    • Konstantní zastydlý slovník novodobého kata Klase Mydláře. *1*
      • To sice ano, ale ten Mydlář byl také křesťan. *1* *1* *1* Desatero a nezabiješ - to musela být pro křesťana kata Mydláře docela prekérka, že? *1* *1* *1*
  • Pane Halík Švédi splatili co nakradli za doby třicetileté války a což jsem mnohokrát inicioval psaním na Švédské velvyslanectví jako takoví ateista žid,takže si zasloužím honorář a vy si raděj zajedte do Tirolska na dovolenou ,aby jste viděl Steirische Madel a Tiroler Bua jak skromně mají lidé žít ,nikoliv auta ,luxus zámků ,luxus kostelů ,ale pravá víra .
    Takže by jste měli vykopat zbahna Švédské vojáky ,které se nachází v jedné lokalitě onihž ví archeoložka z ILavi žijící v Brně,zrezivěli jí vlasy od kopání.

    Antonín Brachtl z Hrádku Morava Valašsko
    • Mám pro Vás také apel - nikam už radši nepište, a nebo se alespoň zhruba nejdříve naučte českou gramatiku. Budete mít hodně práce.
  • Řeknu to velice slušně: Tomáš Halík postrádá pro podobné duchovní aktivity morální kredit. *13*
    • Je-li to tak, jak píšete, třeba mu to časem sebekriticky dojde a příště si příp. získanou finanční částku nechá pro sebe. Pak snad budete spokojen.
      • Vážený pane, mně je naprosto jedno, co s onou částkou pan Halík učiní, to je čistě na něm. Ale použít tu částku "prý k diskusi s ateisty",mi přijde poněkud málo smysluplně zdůvodněné. Já například rád podiskutuji s každým takovým a zcela zdarma, sám od sebe nemám proč požadovat jakoukoliv částku. Mám to tedy pochopit tak, že pan Halík chce takové jako já "uplácet k diskusím"? Protože k čemu vlastně budou u těch diskusí potřebné ony miliony? To mi nějak v článku chybí.
        • V článku je napsáno, že peníze budou použity na iniciativy spojené s dialogem mezi církvemi, věřícími a ateisty. Tento dialog by měl mít mezinárodní charakter. Více se tam neuvádí, ale dovedu si představit něco jako obdobu "FÓRA 2000" . Že organizace takovýchto setkávání intelektuálů z celého světa stojí nějaké peníze (a asi ne malé), je jisté. Považuji to nicméně za velmi přínosné. Svět se musí učit toleranci a nacházet to, co nás spojuje, bez ohledu na vyznání, světový názor apod. Negace všeho s čím nesouhlasím nebo čemu nerozumím není cesta Bagatelizovat tuto věc tím, že Vy můžete diskutovat s každým zadarmo, mi připadá jaksi nemístné.
          Dále je v článku uvedeno, že část obnosu bude věnováno některé charitativní organizaci.
          Neshledávám na celé věci nic, co by mi vadilo, ale to nejpodstatnější je, že, jak sám píšete, co s onou částkou pan Halík učiní, je čistě na něm. Nemusí tedy ani nikomu nic zdůvodňovat.
          • S tou tolerancí, úpřímně myšlenou, nemám problém. S komunikací také ne. Ale, jak chcete komunikovat s někým,kdo je "fanatik", chcete li , je silně v konfrontaci zájmů. K čemu asi může na takových "diskusích" osobností (kterých a koho budou zastupovat) dojít? Co se má změnit? Na jaké mezinárodní úrovni? Koho se to bude týkat a které charitativní organizaci konkrétně přispěje ? To jsou velké neznámé, které do upřesnění mohou a také jistě budou vyvolávat dohady. Pochopitelně nečekám, že diskuse proběhne na úrovni Halík, našinec, takže si dovedu představit, že to bude jen pro zvané, z mého pohledu, "neproblémové" osobnosti. Jenže, já si myslím, že diskuse na toto téma je u nás tabu, nesvobodně a nedemokraticky (ne)řešená. S odlukou církví od státu bych nekompromisně vyhlásil referendum, kde by se postavení církví ve společnosti jasně prokázalo. To by ale mnozí fanatici a falešní politici nerozchodili. Církve by, alespoň dle mého odhadu skončily pouze jako "zájmové organizace" typu "zahrádkáři" a to je pro část určitých hybatelů nepřípustné. I proti zájmu většiny občanů.
            • Fanatici bývají na obou stranách. Jsou fanatici ateističtí i náboženští. Díky Bohu jich v našich končinách není moc. Jen ti ateističtí zpravidla vidí fanatismus pouze a výhradně na straně věřících a " třísku ve svém oku ne". Fanatismus žádný dialog nepřipouští, takže pana prof. Halíka k fanatikům rozhodně řadit nemůžeme. A mít něco proti porozumění mezi lidmi rozdílných názorů, to je nemoudré.
  • Komunisté prohlašovali "O lásce k Sov.Svazu nebudeme s nikým diskutovat" obdobně říká kat. církev "O existenci Boha nebudeme s nikým diskutovat"! Doufám že nám prof. Halík za 36 Mil Kč existenci vysvětlí!
    • Jsou tací, kterým nelze vysvětlit vůbec nic. Komu není z hůry dáno...horkoťažko pochopí .
  • Nyní je ještě potřeba odměnit odsouzeného Pekárka za jeho zásluhy při hlasování..........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit