Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže už sama církev přiznává že nikdy nic nevlastnila, alespoň nelže a říká pravdu, jelikož nic nevlastnila nemohlo jí být nic ukradeno, a to je svatá pravda.
  • Vážení přátelé, pisatelé, s takovým hlupákem, prezentujícím své rádoby myšlenky a znalosti, jako je Petr anonym, se může srovnávat jen "Pepek Vyskoč", ale i za toto by mu vachmajster Flanderka dal přes hubu.
  • Vazeni vy se tady hadate , ale nasi byvale krasne zemi , ktera mela vse co potrebuje clovek k obycejnemu zivotu , jiz nikdo nikdy nepomuze. A proto, bud sbohem navzdy ma byvala krasna zeme.
  • Velectěná madame,
    jedinou okradenou skupinou v tomto státě jsou lidé,kteří mají tu smůlu,že se musí živit běžnou prací.
  • Pan Duka s pravdou obratně manipuluje - ani církev ale ani farnosti či kláštery nic nevlastnily - vlastnila šlechta a církvi pronajímala.
  • Antikomunista Petr opět boduje *1*
    Je fakt že tuhle problematiku až tak 2x nesleduju.Co se týká vracení majetku církvi.
    No,budovy a pozemky snad(a s podmínkou že to x let neprodají a budou se o to starat,jinak nic nebude),ale peníze v situaci kdy je stát zadluženej až po uši? No dobrá,tak jim ty peníze dejte,ale ze svého,ne ze státní kasy.
    • Mortalethe, je sice pravda, že komunismus je zrůdná zvrácená ideologie, jejíž praktikování na svědomí podle odhadu nejméně 100 milionů mrtvých a od které učil i nacismus. Ale tak jako nejsem "prokomunista" nejsem ani "antikomunista"; on ten svět totiž není tak dvoubarevný. Nikoli každý kdo se stal členem KSČ byl zločinec nebo hlupák. A jestli boduji? No, jak kdy a jak u koho. *1*
      Samozřejmě kostely a kapličky by měla spravovat církev, stejně tak kláštery, církevní školy, ale i starobince, chudobince, sirotčince atd. Ubytování a zajištění základních životních poteb řádových sester. Odkud pochází název "zdravotní sestra" a není to např. pouhá ošetřovatelka? No protože o nemocné se vždy staraly řádové sestry, které to měly nikoli jako zaměstnání, ale jako službu bližnímu v duchu křesťanské morálky.
      No a aby církev mohla to všechno udržovat a nepotřebovala peníze od státu, tj. nás daňových poplatníků, k tomu také potřebuje hospodářství, pole, lesy atd.
      A ty peníze co má dostat jsou za majetek, který nelze vrátit, protože byl zničen nebo na pozemcích jsou nějaké stavby apod. A ty peníze samozřejmě nedostane církev hned, ale postupně během asi 30 let. A ta splátka bude činit ročně přibližně tolik kolik dnes stát církev platí, což se bude úměrně snižovat. Takže nakonec církev od státu, tj. z našich dní nedostane nic a bude hospodařit se svým majetkem. Tak nechápu, co je na tom špatného. Ono je třeba nejdřív VĚDĚT a pak teprve kritizovat.
      • Stačí se podívat na nicku a je to jasné.Kdyby jsi alespoň psal fakta, tak to beru. Ale prázdné věty bez myšlenky, to je hrozná ubohost.
        • Lery, to píšeš o sobě? Mohl bys uvést v čem se konkrétně mýlím? Nemohl, že. Buďto se snažíš demagogicky znevážit má slova, protože Ti chybí argumenty anebo v horším případě nedokážeš pochopit přečtenému textu pochopit jeho smysl.
          • Corr.:
            ...nedokážeš u přečteného textu pochopit jeho smysl.
  • Klaus nebo Duka, je to jedna ruka. Jeden za 100, druhý za 2 krát 50.Už brzo dostanou stopku. Lidi vás mají plné zuby. Krást se nemá, lhát se nemá a státní majetek zejména.
    • Hm, a ten "státní majetek" je co? Kdo je to "stát" a kdy a jak ho vytvořil?
  • Je příznačné jak zlodějská rudá chátra běsní když se má vracet to co komunisti uloupili. A oto dokonce dostává hysterické záchvaty když se napíše pravda o jeho loutkáři Klausovi.
    • douč se historii ty blbečku a přestaň tu tapetovat ty svoje nesmysly
      • oto, děkuji za doporučení. Mohl bys mi, prosím, sdělit co přesně se mám z té historie doučit a v čem se mýlím? Zřejmě jsi v historii velmi vzdělaný, tak se rád nechám poučit.
        • Začít bys mohl historií náboženství,poté historií křesťanství a následně historií katolické církve.Možná, že bys ledacos pocopil (i když tomu příliš nevěřím, vzhledem k tvým reakcím).
          • Omlouvám se, má být "pochopil"
  • Myslím, že nikdo v ČR nepochybuje o tom, že navracení majetku církvím není žádným
    odčiněním křivd, ale je ohromným majetkovým a finančním transferem na desetiletí, byznys, který nemá u nás obdobu, prostě jsou to " velký prachy". Ve všech těchto "segmentech"
    jako ryba ve vodě pluje nejvyšší česká politika. Vícekrát byl veřejně deklarován fakt, že
    výdaje politických stran vysoce převyšují jejich příjmy a že majetkové poměry lidí z politiky
    nelze vůbec chápat jako majetky pocházející z legálních příjmů. Transfer majetku církvím
    je veliká kost pro pro českou politickou ligu. Z pohledu zdravého rozumu je to vrchol
    drzosti politické oligarchie a její nenažranosti. Předpokládám a doufám, že tato vláda padne
    a "návrat majetku církvím" skončí v kontejneru na odpad.
    Mgr. Jaroslav Soukup
    • Doktore myslíte si že církev bude štědrá směrem k politickým stranám nebo k jednotlivcům?
  • To Petr, co tady meleš o Klausovi ty demente, tobě už to hrabe naplno, řeč je o Dukovi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit