Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • donat
    Tomuhle se říká knížecí rady. Jediné, co vhodného mne pro ty lidi napadá, je počítání stébel trávy na louce nebo zrnek písku na Sahaře. V kolektivu nemohou ani mimořádné odborné znalosti nahradit sociální inteligenci, hlavně toleranci, adaptabilitu a alespoň nějakou míru empatie. A především se ten člověk musí být schopen přizpůsobit rytmu práce ostatních a plnit zadané úkoly a terminy, jínak je jeho specifická inteligence k ničemu
  • dana32
    Podle diskusních příspěvku vidím, že málokdo se s autistou setkal. Mám 16letou autistickou dceru, která absolvovala běžnou ZŠ s lehkou asistencí (na poloviční úvazek) a teď je na učilišti. Ano, mám strach, jak se jednou zařadí na trh práce, protože její schopnosti v oblasti sociálního chování jsou na úrovni dítěte cca o 4 roky mladší, což ale neznamená, že by nebyla schopna se o sebe postarat a chodit do práce.
    Poznámky typu "retardové, psychičtí labilové..." nejsou vůbec na místě, a pokud má někdo dojem, že autisté by mu mohli sebrat práci, měl by se v první řadě podívat na sebe *3*
  • Jde hlavně o další podporu zaměstnanosti a o lepší pracovní podmínky, což je výhoda i pro lidi, kteří si připadají dokonale normální. Zaměstnavatelé totiž na své podřízené kolikrát zbytečně vyvíjí nátlak, nebo jsou k novým lidem přehnaně kritičtí, kvůli jejich nedostatku praxe. A pokud by se to prosadilo, mohli by si lidé vynutit lepší zacházení, pokud by to měli lékařsky potvrzené (př. psycholog) a šéfové by se neuchylovali k oblíbenému mobingu nebo bosingu, kdykoli by se jim někdo zdál divný. Kvůli takovým šéfům totiž musí lidé odcházet jinam, když mají v práci peklo. Kolikrát i kvůli tomu, že jsou lepší, hezčí, chytřejší, ženská, chlap, zkrátka se vedoucímu nezamlouvá.
    • donat
      Sorry, chtěl jsem reagovat a zmáčknul omylem Nahlásit, za což se omlouvám.
      A ještě bych chtěl podotknout, že i šéfové musí plnit termíny, takže je at jejich podrážděnost celkem logická. Ostatně bylo prokázáno, že největším stresem trpí střední řídící kádry, zatímco dělnící a vrcholní manažeři jsou víceméně v pohodě :-)
  • na to znám odpověď Sparta
    • Tohle nejsou neschopní ležáci s IQ tykve. Tihle mají společnosti i co dát.
  • Makak
    2 tituly a žádná práce Ivan Langer, jenom tunely. Promarněnej potenciál *1* *1* *14*
  • když takovej "autista" vás fyzicky napadne protože mu posunete papíry na stole a nebo rozmlátí počítače či smaže desítky hodin práce jen proto že jste mu narušili jeho harmonogram.... KDO by chtěl s takovým člověkem pracovat ?
  • je problém najít práci lidem kteří se chovají normálně a předvidatelně... ale některé zájmové skupiny mají pocit že musíme zase protlačovat skupinu retardů a psychických labilů NA ÚKOR nás ostatních
    • Kdo jste Vy Ostatní? Můžete být poruchoví, ani o tom nevíte, a možná jen proto, jak Vás maminka vychovala. Můžete sedět doma "na ocet" rádoby úplně zdraví stejně dobře jako ti Vaši retardové. Po studiích se doberete ke stejnému výsledku. Proč platit za byt, když ho platí rodiče? Pak se divíte, že Vás málo platí, nebo se Vás zdráhají vůbec přijmout. A hlavně, skoro každý dnes musí vzít práci pod úroveň svého vzdělání, protože zaměstnavatelé a školy mezi sebou nekomunikují. Takže jakápak srabácká sebelítost!
  • zadny autisti neexistujou !!!! jsou to jen komedianti, co neco predstiraj aby byli zajimavy a nemuseli normalne makat jako kazdej druhej !!!
  • Přeji příjemný víkend se všemi čarodějnicemi a dalšími pohanskými přirozenostmi.
  • Promiňte, nechci se těchto lidí jakkoli dotknout, ale musím se zeptat, naše republika je asi plná autistu, když se podívám do fabrik s pásovu výrobou, kde se stále do zblbnutí opakují jedny a ty samé úkony, to samé u největší koncentrace supermarketků nebo benzínových pump na světe, dílna za pár šupu pro celý svět a naši politici ještě hovoří o tom, že máme nízké vzdělání, že by to chtělo přidat, přitom tu samou práci v USA dělají analfabetičtí černoši nebo mexikáni a v Německu Arabové, kteří se stihnout několikrát denně pomodlit směrem k Mecce. Slovanským austistům třikrát do zblbnutí zdar, nazdáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá..........á ááááááááááááááááááááááááááár.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit