Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak u nás se utrácí každý rok snad víc a víc, nebo minimálně stejně :-D . Nedělám si seznam, kolik jsem za Vánoce utratila, protože tu částku nechci vidět :-D . Vánoce jsou jednou za rok, tak si je chci s rodinou užít . Naštěstí nemusím koukat na každou korunu, takže jsem mohla mamce koupit náušnice , jaké si přála, taťkovi nářadí do dílny a pro sebe a manžela wellness pobyt :-) .

  • mun.go

    Kromě dvou pětin Čechů bych odhadoval ještě nejméně tři pětiny Moravanů, kteří utratí za vánce méně než loni ... 

  • Proč utratí Češi méně za vánoce je celkem jasné. Tato šmejdská vláda nás nechá vykrvácet při cenách zboží u kterého je ráda, že je cena tak vysoká a vláda vybere od lidí hodně peněz aniž by zvyšovala daně. A k vánocům nám tato vláda přidala dáreček v 60% zdražení elektrické energie z ČEZu, který je ze 72% státní, takže opět státu potečou peníze obyvatel. Pěkně děkuje vládo, že nás šlapeš do bahna. My ovšem nezapomeneme a pak ti to připomeneme.

    Lidé jsou nepoučitelní. Pravicové strany pomáhají podnikatelů a okrádají občany. U levicové strany je to přesně opačně. Pomáhají lidem a nedají moc vydělat podnikatelům.

    • Tak Vám nevím. Poslední týdny sleduji televizi a redaktoři asi odvádějí dobrou práci. Vždycky usměvavý obličej a jak mu nevadí zdražení benzínu ani elektriky, jak je fajn, že je dražší jídlo, že si koupí, co potřebuje a že zdražení neodradí ani rodinu mladých lidí od konzumace martinské husičky. 

      Takže je všechno v nejlepším pořádku. Lid je spokojený a blažený. Jen někteří pořád budou kverulovat!

      Většina zvolila tuto lůzu do vlády a ta se tu chová prostě jako vítěz. Plení a drancuje. A lid obecný jim k tomu tleská a fandí jim. 

      Takže je všechno, jak má být. 


    • Diwa

      Vždyť je to vidět na volbách ! Český lid zase zvolil ve volbách to samé.....Vždyť to jsou ti samí lidé......Česká republika opět zasela vítr, aby mohla sklízet bouři !!! Pak si stěžujme že něco nefunguje, když je tam naši voliči stále drží u koryt !!!

  • tak to je dobře ne? potřebujeme max. snížit spotřebu kvůli rychlejšímu pádu inflace..pač ceny energií už nás ovlivňovat nebudou, ty padají i pro sportové zákazníky. Snad jen možná ceny ropy a nafty po 5.12. a začátku embarga na ropu ze Sovětského svazu :)

    • pač Sověti jsou 2. největším distributorem ropy na světě po Arabáčích z OPEC a prvním nafty, čiže bude záležet ještě na USA, co nyní po úspěšných volbách nařídí Joe dělat s naftou, jestli nestopne její export, tím by nám tady zavařil a pak taky, jak bude probíhat distribuce nafty od dalších velkých hráčů - Indie a čajny + jestli skončí stávky na rafineriích ve Francii. :) vše souvisí se vším. Ale dražší nafta by se zase mohla propsat komplexně do inflace, protože se používá v zemědělství i třeba při přepravě na železnici. Němci třeba přepravuji přednostně vnitrostátně uhlí právě po železnici díky nízké splavnosti Rýna, čiže těm to tam může nadělat problémy, jakože začátkem roku se teprve ukáže, do jaké recese díky napojení na německou ekonomiku spadneme. v tom prvním čtvrtletí. že do ní spadneme, to je už podle německých čísel, které sice nyní růstem ekonomiky překvapily, ale v dalším kvartále to už bude číselně začátek recese

      • mun.go

        Russian Oil Is Fueling American Cars Via Sanctions LoopholeLukoil’s refinery in Sicily uses up to 93% Russian crude to make gasoline it sends to the U.S. By Wall Street Journal Nov 01, 2022 2:00 pm

        Ruská ropa pohání americká auta skrze mezeru v sankcích: Rafinerie společnosti Lukoil na Sicílii používá až 93 % ruské ropy k výrobě benzinu, který posílá do USA.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit