Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V čem asi vyrábějí ty elektromobily? 

    Ne náhodou v automobilkách?

  • a co teprv zisky z náhradních dílů žádné svíčky, filtry oleje, DPF filtry, výfuky, katalizátory, rozvody, a další zbudou jen desticky, brzdy a baterie s motorem na ktere sa dava zaruka minimalne 8 let😛 a utech brzd no setrilci je skoro nepouzijou bo s elektromobilem se da zastavit ciste rekuperaci

  • Až bude elektromobil "nabitej" za maximálně 10 minut, a dojede na 1 nabití aspoň 900 km, tak snad bych o něm uvažoval, ale s dojezdem maximálně 300 km a to ještě při "ekonomické" jízdě děkuji nechci.

  • Jak to na světě doopravdy funguje.....

    https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/zprava-pro-lidstvo-192

  • Bohužel se to změní. Elektromobily již nyní kupuje státní správa a jejich nákupy vzrostou od listopadu tohoto roku - vizte: http://www.prehleddotaci.cz/operacni-program/oppik/dotace-elektromobily/

    Z obsahu: Nízkouhlíkové technologie. Získejte až 75% dotaci na koupi elektromobilů. Mohlo by se zdát, že pro získání dotace stačí vyplnit jeden formulář. V případě dotací tomu tak však rozhodně není. Pokud chcete vědět, jak získat finanční podporu z EU, projděte s námi dotačním procesem.

    Dotace jsou zlo a nemají být poskytovány.

    Ostatně soudím, že z EU se má vystoupit.

    • Synu, máš pravdu, že budoucnost mají elektromobily: zásoby ropy nejsou nevyčerpatelné, ale především její spalování zamořuje atmosféru CO2, čímž si lidstvo pod sebou podřezává větev. A navíc ten homo, prý 2x sapiens se dokázal během sta let rozmnožit na desetinásobek na 7,5 miliardy a chce, aby všechno bylo po jeho, chce poroučet větru dešti. A to si Příroda jistě nenechá líbit...

      Ostatně soudím, že nikdo tě v EU nedrží.

      Pokud se ti tady nelíbí stačí sbalit si čemodan a odejít do své země zaslíbené ve východních stepích.

      Vést řeči o "vystoupení" z EU nebo podobně z NATO je třeba považovat za řeči vlastizrádné.

      Před sto lety jsme "vystoupili" z Rakouské monarchie a jak jsme dopadli. Teď by to bylo horší, skončili bychom jistě ve východních stepích na věčné časy a nikdy jinak, jak nám svého času vyhrožoval vůdce rudých stepních nájezdníků jakýsi Brežněv.

      • Dcero, CO2 není problém. Jedná se o přirozený plyn, jenž, je zastoupen ve vzduchu. Není jedovatý, jako jeho mnohem nebezpečnější příbuzný CO, je pouze dusivý. Živočichové vdechují Kyslík a vydechují Oxid uhličitý. U rostlin je to obráceně. Stačí tedy vysazovat více stromů a méně kácet a rabovat ekosystém. To ale Kapitalismus postavený na masovém tištění předvolebních letáků a letáků s akčními slevami nadprodukce vyrobených zmetků označovaných jako "levné zboží" neumí. A protože Kapitalismus má na prvním místě prachy, potom dlouho dlouho nic a pak zase prachy, nikdy nepřestane vnucovat své fantasmagorie v podobě fosilních paliv a jaderné energie. Proto, musí Kapitalismus padnout abychom se Opravdu Konečně Dočkali Ekologické Volné Energie. Kapitalisté ovšem svým myšlením zamrzli ve středověku, ti nejpokrokovější se dostali myšlením maximálně do poloviny minulého století. Tvůj příspěvek je toho pádným důkazem.... 

      • KIMCID

        občan nikoho nevyhazuj jsme tu doma a když se jedou čr rozhodně že v eu nebude tak nebude

      • Váš zásadní problém je v chápaní psaného textu. Mně se tady líbí, ale nelíbí se mi EU.

        Že mě v EU nikdo nedrží? GB to nedržení zakouší v praxi.

        Pokud řeči o vystoupení z EU považujete za vlastizrádné, splnil jste oznamovací povinnost a pokusil se prosadit zrušení SSO?

        Vizte:  Strana svobodných občanů (Svobodní) vznikla v roce 2009 s hlavním cílem
        omezit státní byrokracii, snížit daně, zrušit dotace, uzákonit vyrovnaný
        státní rozpočet a zavést lidové veto. Od svého vzniku Svobodní
        kritizují Lisabonskou smlouvu a prosazují referendum o vystoupení ČR z
        EU. Program strany klade nejvyšší důraz na svobodu jednotlivce.

      • josef.chmela

        Ty zakomplexovaný a rusofobní magore jsi schopen namontovat východní step a Putina i na problém odumírání korálů v mořích. Jsi nemocný, jdi se léčit, nejlépe do nějaké léčebny pro mentálně postižené.

        • Já nejsem rusofobní, ale USfobní.

          Mám strach z toho, co ti američtí zlbloňové wywoslej, když dostanou z Evropy kopačky.

        • KIMCID

          Chmela spíš ochmela

  • S ekologičností elektromobilů je velký a zásadní problém:

    V naší zemi se více než 50% elektřiny vyrábí v tepelných spalovacích elektrárnách, jejichž spaliny a spad zamořuje jejich okolí.

    Zavedeme-li jako pomocnou jednotku zamořování např. 1Exhal/m2 = 1Ex/m2 a budeme počítat, kolik Exhalů vyprodukuje osobní automobil se spalovacím motorem po cestě z Prahy do Brna, i když budeme uvažovat o snížení zamoření se čtvercem vzdálenosti – tedy do asi 10m od průjezdné linie vozidla a po celé délce 200 km, dojdeme k nějakému výsledku. Emise budou vcelku rozptýlené od vozovky.

    Pokud stejnou trasu projede elektromobil, na trase z Prahy do Brna nebudou samozřejmě spaliny žádné, ale výrobou elektřiny v Tušimicích spadne v relativně blízkém okolí exhalací ohromné množství.

    Pražáci si sice budou medit, jak se jim v té jejich zlaté elektromobilizované Praze krásně dýchá, ale vy na severu se klidně i pos..te, nám Pražákům je to i vy naprosto demokraticky fuk.


    Elektromobil proto je ekologický jen tehdy, jestliže si jeho majitel si baterie doma nabíjí ze solar-panelů ze střechy svého domu, své malé vodní nebo větrné elektrárny a nebo když si elektromobil svůj solar-panel na střeše veze s sebou.

  • Já jsem ekolog a proto si budu kupovat až vznášedlo vytvářející vlastní gravitaci a čerpající Volnou Energii. Výhod to má několik-čistá energie, nepoškozující Přírodu -energie zdarma -není třeba zastavovat cennou půdu betonem a asfaltem silnic.  A to už nemluvím o rychlosti a dopravní dostupnosti i tam kde silnice nevedou. Nevidím žádný rozumný důvod abych benzínové auto vyměnil za elektromobil, když oba dva huntují přírodu potřebou asfaltu a elektřina se získává z uhelných a jaderných elektráren. Plnit pouze  kapsy elektrobaronům, místo ropným šejkům na tom není nic ekologického. To je pouze projev d..m..nce. 

    A prosím, než mne někdo začne přesvědčovat, že prý nic takového jako Antigravitace a Volná Energie  neexistuje, aby mne ušetřill těch keců a nejdříve si o tom problému něco zjistil a bude se náramně divit, jak to doopravdy na světě funguje a co už dávno existuje. Pokud ovšem dotyčný "přesvědčovatel" o tom už dávno neví a za svou dezinformační agitaci není prostě placen..........

    • A jaké ne to berete prášky?  PS funkcni antigravitacni motor k predvedeni mit asi nebudete co? Nebojo? Takovej jakej svět neviděl! co? To znám jako ta jitrnice z "Obušku z pytle ven" jen vono to byla pohádka víme???😉

      • No, právě. Ten antigravitační motor je zajímavá věc.

        Před asi 50 léty jeden spisovatel, který se jmenoval A.C.Clarke, něco napsal o telekomunikaci přes družice. A co?  Smáli se mu jako snílkovi a možná i bláznovi. A máme to - mobily, satelitní TV...

        Kdo před 100 léty něco věděl o neviditelných vlnách a kvantové fyzice?

        Podle A.Einsteina jedině šílená teorie se může později ukázat jako pravdivá. Einsteinovy relativistické rovnice a některé výpočty z jaderné fyziky by bez zavedení součinitele s časem jako proměnnou  veličinou a vztahu k rychlosti světla prostě nesedly a neměly řešení.

        Pro nás je zatím rychlost světla konečnou hodnotou pro rychlost. Ale bude tomu tak navždy? Co je skutečně věčné?

        Co Verneovy příběhy? Už jste, kluci, zapomněli, jak jsme hltali 6 neděl v balónu, 10 000 mil pod mořem, Cestu do středu Země, Do měsíce a další? No, a kde je dnešní realita?

        Takže si za 20 let vzpomeňte na svoji dnešní skepsi k antigravitačnímu motoru.

        Je to skutečně o starém řeckém, že čím více víme, tím více poznáváme, co ještě nevíme.

      • Přesně jak jsem čekal. První nevzdělaný dutohlav již zde....Co takhle se podívat výše na webový odkaz? Ale to je pro zakrnělý mozeček moc velký záběr, že? Jednodušší je shazovat něco, čemu ubožák nerozumí.....😀 ve stylu..."já to nechápu, tak to teda nemůže existovat"....

    • Já bych to viděl jednodušší: Proč Antigravitace a Volná energie. Co takhle cestování Časoprostorem pomocí Teleportace? 😯

      • 😎 Nic není nemožné. Jen to ještě nemáme technicky zmáknuté.

        Co teorie mnoha paralelních vesmírů nebo polovesmíru s cestováním červí dírou?

        Kdo před 30léty věděl o černých dírách, Schwarzschildově poloměru, černé vesmírné hmotě, novách, supernovách, neutronových hvězdách, bílých trpaslících, rudých obrech  a dalších nebeských vychytávkách a překvapeních?

        Proč Dogoni, lidé z doby málem kamenné v africké Sahaře, mají přesné znalosti o fázích Siria, který je ve skutečnosti zákrytovou dvojhvězdou, kdy druhá složka má obrovskou hmotnost a je pro lidské oko neviditelná. Kde se to v nich vzalo nebo je někdo vzal nahoru, aby to viděli na vlastní bulvy?

        Proč mapy Piri Reise, dávného arabského admirála a mořeplavce, mají tak přesně zakreslené východní pobřeží Afriky, na které když přiložíme satelitní snímek a ono to sedne...? Kdo Piriho vzal nahoru nebo kdo mu ty čáry na papír udělal?

        V době bitvy na Bílé hoře nebo po ní pražský Mistr J.Jesenský ... Jesenius, tehdy byla ve fóru latina, provedl první pitvu a církevně ho málem za to upálili. Dnes by se soudní lékařství i obecná medicina bez patologie neobešly.

        A bylo by toho mnoho a mnoho, co se před léty považovalo za nemožné, za hřích, za kacířství, dávaly se za to i smrtelné tresty a dnes je to běžné.

        Nebraňme se pokroku a nechme snílky snít, tedy pokud nám jako např.Hitler nechystají něco jiného.

      • I takové možnosti existují. Nebo astrální cestování. Ale k tomu se ještě tato civilizace musí hóóódně propracovat....🙂

  • KIMCID

    nikdo nekupuje

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit