Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • <div>Skutečnost, že Německo už nemá s Německem v některých oblastech nic
    společného, je zřejmá po volbách do Evropského parlamentu ve volebních
    okrscích vysoce islamizovaného Duisburgu, kde Erdoganova tvrdě muslimská
    strana DAVA dokázala získat 41,10 procenta hlasů. Duisburg – stejně jako mnoho dalších městských obvodů v Německu – již byl ztracen. Tam muslimská strana, založená v lednu, která vystupuje pod názvem "Demokratická aliance pro rozmanitost a probuzení" DAVA (pozn.: DAVA
    znamená podle Koránu konvertování bezvěrců k islámu), dokázala
    mobilizovat své islámské voliče a dosáhnout šokujícího volebního
    výsledku. Se ziskem 41,10 procenta hlasů si strana vedla zdaleka nejlépe. Na
    druhém místě se umístila AfD s 14,16 procenta, následovaná SPD s 10,96
    procenta. CDU dosáhla 8,68 procenta. DAVA, prodloužená ruka Erdogana, která je považována za islamistickou, oslavila své  vítězství v Duisburgu na sociálních sítích: Podívejte se,
    čeho můžeme společně dosáhnout, to je poselství strany jejím muslimským
    voličům. To, čeho chtějí dosáhnout, lze popsat jedním slovem: islamizace, tedy džihád. Ve
    svém stranickém programu Alláhovi loajalisté blábolí o „všeobecném
    závazku podporovat integraci a participaci.“ Ale pak, bez dalších okolků, jde o jejich skutečné cíle. Pod nadpisem "Boj proti islamofobii" se v něm píše: "Stejně jako jsou Východ a Západ
    neoddělitelně spojeny, uznáváme, že islám je nedílnou součástí
    Německa." Aby DAVA podřídila Německo islámu, chce získat ještě větší vliv na
    vzdělávací nabídku škol, práci médií a činnost veřejné správy. Cílem je
    „propagovat realističtější a pozitivnější obraz islámu.“ Co když se strana, která je poměrně nová, takže ji zatím nezná dostatek muslimů, dostane za rok do Bundestagu? Asi bude - na rozdíl od AfD, považována za zcela demokratickou. A možná bude i součástí příští koalice…
    Bez krveprolití to asi zvrátit nakonec nepůjde.
  • josef.chmela

    ... a americký terorista se směje a mne si ruce jak si EU už několik let řeže větev pod zadkem a my do toho průšvihu spadneme taky. Proto je životně nutné urychleně vystoupit z EU a NATO. Pak budeme teprve svobodní a volní.

    • Opičáku, tak to jste jistě pro to udělal alespoň tolik, že jste nyní volil strany prosazují referendum o vystoupení ČR z EU a NATA. V opačném případě by bylo smysluplnější místo planých řečí na 12 minut zatajit dech, nebo se alespoň na pár měsíců zatáhnout do bažin.

      • Chcete vystoupit v EU a z NATA ? a naši bezpečnost chcete potom zajistit jako jak ?

      • josef.chmela

        Ano, tyto strany volím vždy, jen ne do EU parlamentu, tam to nemá cenu a smysl.

  • a to jsou ty důvody, proč si držet v každém případě vlastní měnu - tzn. korunu. :)  nejen Evropa je nestabilní v tuhle dobu. navíc naše firmy obchodují v eurech běžně, navíc máme nominálně jeden z největších vývozů z členských zemí EU

    • Jediný důvod proč tu žádná vláda ani zanic nechce mít euro je jen a jen ten že si korun může ve spolupráci s ČNB natiskat kdykoliv jakékoli množství a vykrádat (devalvovat)  tím přes inflaci všem jejich úspory v korunách,  a mimochodem vy si vážně myslíte že taková pidiměna jakou je koruna (kterou spekulanti můžou kdykoli poslat do kytek) je stabilnější než světová měna jakou je  euro ?

      • ano myslím. :) už jen protože na ni má naše ČNB páky díky shromažďovaným devizovým rezervám a konečně i investicím v rámci jejich držení, pro což nyní byla navíc super doba = intervence i proti těm vašim spekulantům, kteří by se rychle stáhli k jiné kratochvíli, nejsme tak zajímaví z globálního hlediska, máme tady navíc zdravý bankovní trh, ale neatraktivní burzovní..
        navíc v konečném důsledku to konkrétně v tuhle dobu potěší i vás, Pyrrhona (skeptika) - budete mít letos náramně levnější dovču, můžete si dovolit nakoupit elektroauto s výraznou slevou, nebo jiné spotřební zboží, když rychle zareagujete na tenhle současný trend.
        Devalvovala by naše měna, kdybychom na to euro naopak přešli, a to v případě zániku eurozony (koukněte se do Francie a Německa, co se tam děje s nástupem krajní pravice, která je proti eurozoně, poměrně klíčové státy EU), hlavně malé státy by se z tohoto měnového šoku nevzpamatovaly jen tak. Tam byste teprve pocítil pokles vašich úspor rovnající se těm 50. letů a nástupu komunistů po 2. světové válce..
        díky alespoń za slušnou reakci, i když úplně mimo. Ale zvláště v tuhle dobu euro určitě ne..

        • Ale jak vznikly ty "devizové rezervy", umělou devalvací koruny což jsme všichni zaplatili vyššími cenami prakticky všeho, i toho eura na tu vaši "dovolenou" ty rezervy jsou vlastně peníze "ukradené" všem občanům které se jim už  nikdy nevrátí , euro v žádném případě neskončí na to ho má moc států velké množství což se o pidi koruně kterou zlikvidují spekulanti (když budou chtít) raz dva říci nedá , koruna je zlatý důl pro ně a taky pro banky které se "pakují " na poplatcích (kolik miliard ty směny ročně zbytečně všechny stojí?) za směny měn, koruna nakonec vyhovuje i obchodníkům kteří tu vesele mohou nabízet zboží dráž než v zahraničí protože spousta lidí si není schopna porovnat ceny v různých měnách a koruna tyto rozdíly "schová".

        • levnější v případě, že se nevydáte tedy do země s vysokou inflací, která vám tu aktuální sílu koruny spolehlivě přebije - tzn. Argentina s 280%, nebo Turecko s inflací 75%, která vám tu výhodu prakticky neutralizuje, každopádně na tom jako Čech budete určitě lépe než místní stran nákupu vlej-vylej, čiže tam tu výhodu nepoznáte. jen na doplnění. :) ale to jsou výjimky, ty inflační tlaky už jinak spadly všude, i u nás jsme už pod 3%, tzn. velmi blízko tomu historicky dogmatickému cíli ČNB

          • U nás jsme s inflací pod 3% jen na papíře ČSÚ ten snese všechno, pokud se podíváte na reálné ceny prakticky každého nateriálu zvýšily se proti loňsku o desítky procent  a neustále dále rostou ono také není divu když se od nového roku díky zvýšení distribučních poplatků podstatně zdražila elektřina.

          • do Turecka tedy jen s dolary.. :) chcete-li mít hezkou dovolenou ekonomicky..

            • pač Rečíp Tadžíp se tam asi snaží zapsat do historie země jako nový ekonomický Mohammed, roky tam jde proti ekonomickým poučkám vlastní teorii, která se mu asi zjevila jako fatamorgána na cestě do Mekky.
              do Argentíny existuje jediné doporučení momentálně - stan, spacák a chleby s řízky..

        • dokonce bych vám i nedoporučoval držet si v tuhle dobu devizový účet v eurech, disponujete-li jím. Max. v dolarech. Ale podrží vás bez problémů právě ta koruna, viz má reakce a nejste nucen tak experimentovat a spekulovat, ta totiž posiluje i proti tomu dolaru - dominantní globální měně. :)

          • Kdybych spoléhal s úsporami na korunu tak jsem za poslední 3 roky přišel o 45% jako všichni s korunovými úsporami, ale jsem v klidu mám to ve zlatě, můžete se kouknout kolik stálo před  3mi roky a kolik korun musíte vypláznout nyní na tom uvidíte jak dnešní barevné papírky které nahradily pravé peníze rychle ztrácí hodnotu.

  • Vládní krize a nutnost sestavení civilizovanějších vlád je nastolena hned v několika zemích Evropy, včetně neunijní Velké Británie. Takže - euro by mělo velmi oslabovat. Čím tedy bude platit Evropa Číně a Rusku za zboží ? Předluženým dolarem a eurem už víme, že ne. Zbývá juan a rubl, Antone Pavloviči. Například Německo a V. Británie nemá dost peněz a dost vojáků ochotných zůstat v armádě nebo se dát z civilu znáborovat - to platí i pro Francii. Německo procházející deindustrializací se dokonce uchýlilo k tomu, že do výdajů na zbrojení započítalo i výdaje na důchody... jakoby si myslelo, že se na to nepřijde. A perlička o Německu: kanónových nábojů má na 1,5 až 2 dny bojů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit