Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vystoupit z EU a rychle vlézt zase do ruské p....e, která je tam na obrázku. Jenom nechápu, proč ti ruso-řiťo-lezci doté ruské p....e nevlezou, když je to tak láká a chtěli by tam zase zatáhnout všechny.

    • KIMCID

      😁😁😆

  • ObcanHaveI

    Jen pryč! Rychle pryč!

    Jen pryč z tohoto náckovského spolku, klidně jako Tomíci!

  • Jeden jiný úhel pohledu, ale je k věci, naše významnost ve světě, v Evropě, z onoho specifického úhlu pohledu. Byly doby a není to tak dávno, kdy jsme byli na výši, která by dnes byla také na výši. 

    Co je řešeno? Toto:

    https://www.youtube.com/watch?v=GfjH8k3O_ZM


    Porovnávám náš význam v rámci EU.  Je mizerný a zanedbatelný. Ale kdyby bylo zachováno to, co jsme měli k dispozici před ještě cca 30 lety, tak bychom byli v centru zájmu a nikdo by si nedovolil to, co si nyní k nám dovolí. Stále je možnost se v tomto znovu aspoň přiblížit. 😈

  • " Když vyvolala nevoli mezi zákazníky, kterým nechutnaly zapařené koblihy, vymlouvali se úředníci na unijní směrnici o bezpečnosti potravin.Směrnice však pečivo v mikrotenových sáčcích nenařizovala, ba ani nedoporučovala."

    .

    No a co udělá investigativní novinář? Zjistí, kdo s tím nápadem přišel jako první, kdo ho schválil a toto zveřejní, ne?  

    • Pavel.Jegl

      Nemusí být ani investigativní.  Ta věc je novináři zdokumentována. Psalo se o tom, kdo ji vpašoval do vyhlášky i kdo ji schválil. Nebylo těžké to zjistit. Jenže je to věc z roku 2002, je to už řádka let, co se o ní psalo, bylo to ještě v printu, takže vám nemohu dát link.



  • Paradoxem doby devadesátých let je skutečnost,že Československo se rozpadlo na dva státy a Německo se spojilo-kdo neví,tak to bylo západní a východní Německo.V jednotě je síla a tak pro Česko se dostavila historická doba,kdy království české nebylo o moc větší.Slovensko vyhrálo v rozdělení na celé čáře a v tom ji pomohlo furianství stejných kverulantů-dá se říci- Klause versus Mečiar.Dobře,dobře,nyní si  tvrdíme navzájem,že jsme velcí přátelé,ale přitom si nostalgicky vzpomínáme,jak to bylo za společného státu.Myslím si,že více jsou spokojeni Slováci.Také si myslím,že Slováci se dovedli v horších momentech v politice vzájemně domluvit,kdežto v Česku nikoliv.A to kverulanství vůči EU je v ČR větší ,než na Slovensku-i to vypovídá něco o kvalitě společnosti.

    • Slováci jsou na tom jak my, ba co hůře, ještě více v "píp". Stačí sledovat jejich kauzy v nejvyšší politice.😈

      Rozděleni nebylo nutné a způsob tohoto "downsizingu" zdá se býti poněkud nešťastným...pro nás pro všechny. Na malé-slabé, každý kašle 😈

    • Co je to "kvalita společnosti"?

  • Evropská unie není sexy. Suché konstatování.

    Pokud jí má představovat vrávorající pan Junker, tak to asi lepší nebude😛

    Ale teď vážněji - skoro nikdo nemá rád cokoliv, kde musí být jednou pro vždy!!! Bez reálné šance na odchod, v momentě, kdy přestávají fungovat mechanismy pro účast rozhodující.

    Já osobně jsem si třeba (dost naivně) myslel, že náporu migrantů budeme v rámci EU čelit efektivně a s lepšími výsledky, než kdybychom tuto věc řešili sami. Opak byl v realitě pravdou.

    A konfrontován s naprostou impotencí EU při řešení rozhodujících aspektů společenských problémů bych dnes asi moc rozmýšlel, jestli bych vstup do EU volil opětovně.

    Každých (třeba) deset let by měli mít občané právo revokovat své rozhodnutí v tomto směru. Svět se mění, společnost se mění a měli bychom mít možnost reagovat ne na stav z před 15 lety, ale na současnost. 

    Když s někým musím žít - tak to prostě není sexy.  

  • Pro pavel.jegl:Odkaz

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chleba-zdrazil-o-polovic-Min-prasat-Vyhody-clenstvi-v-EU-ocima-ekonomky-579859

    „Pracovat se statistikami bez pokory ovšem jde. Pokud si ale chceme vytrvale plést korelaci s kauzalitou, pak také můžeme se stejným klidně tvrdit, že během českého členství v EU: vzrostl státní dluh 3,3x, vzrostla zadluženost českých domácností 3,3x, vzrostl 1,8x počet přerušených studií českých vysokoškoláků; klesla výroba jatečního skotu o 12 % a jatečních prasat o 40 %; klesl počet nově dokončených bytů o 11 %; vzrostl počet neuspokojených žádostí o umístění ve vybraných zařízeních sociálních služeb o 60 %; klesla relace čistého průměrného důchodu k čisté průměrné mzdě z 55,2 % na 51,8 %; zdražil chleba o 60 %,“ vypočetla Lipovská.

    • Pavel.Jegl

      To je diskusní příspěvek k článku?



      Tiradore, můžete mi prosím vysvětlit, jakou to s ním má
      souvislost?



      Jakou souvislost se členstvím v EU má zadlužení státu, když je Česko v EU čistým příjemcem?



      Jakou souvislost má s ním má zadlužení domácností?



      A jakou souvislost s ním má malý počet nově dokončených bytů?
      Brání nám ve stavbě směrnice EU? Anebo náš stavební zákon a naše stavební
      předpisy?

      • Tak to se musíš optat paní ekonomky. Renomované ekonomky. Chtěls po někom odkaz a já ti ten odkaz nabídl. A současně, nesouhlasím s tvými pohledy na tuto věc. Já vnímám zcela spontánně, že naše účast v EU není pro nás smysluplná. A abych ti to připomněl na konkrétních detailech, EU  nás těmi podivnými, silně vymezenými dotacemi nijak neobohatila, protože už ten princip, kdy řekne "tady máš něco, ale můžeš to použít pouze na toto a ne na tamto, a to ještě pouze s tímto omezením, je absolutně nefér. My odvádíme naši částku a nesmíme použít nic , stejně jako EU. A tato "půjčka" je dočasná. 2020 (2) končí a my už o těch "velkých" dotacích neuslyšíme. Zato budeme plati i nadále, ale bez termínové omezení, prostě "na furt". I malé dítě si snadno vypočte, KDY se to srovná. A dál už nemá smysl vypočítávat, to, na čem jsme "díky" dotacím zkrachovali,co jsme ztratili na věky a že jsme v poloze obrovské montovny subdodávek pro Německo a další. Celky s vyšší přidanou hodnotou vyrábět nemáme a ani nemůžeme když, "konkurence z EU" je u nás zlikvidovala. 😈

        • Pavel.Jegl

          Tohle je prostor pro diskusi čtenářů, takže pokud k tomu, Tiradore nic vlastního nemáte... Pokud to vnímáte spontánně a ekonomika je pro vás španělská ves, napište to prostě spontánně.

          Apropó, nepamatuji se, že bychom se někdy domluvili na tykání a Babišovy kozy jsme spolu nepásli.


          • Ano, nepásli, já mezitím, co  ty jsi pásl ty kozy, vystudoval dvě VŠ, technického zaměření. Řídil podnik s 1500 zaměstnanci a to je něco, co ty nemůžeš pochopit, jako pasáček koz. A je fakt, že jsme si nepotykali, tak se toho drž a mluv, až budeš tázán.😈   

      • Jenom to, že můžeme konstatovat, co se během členství v EU zlepšilo a co zhoršilo. U obojího se můžeme ptát, jak velký vliv na to členství (ne)mělo. Když někdo napíše, že se nám zlepšila životní úroveň, bude to jistě pravda, ale stejně tak bude pravdou, že se životní úrovreň zvedala i v období 1990 - 2003, kdy jsme členy EU nebyli.

        A stejně tak je jistě pravdou, že se životní úroveň lepšila dokonce i v období 1950 - 1989, tzn. za bolševika. Samozřejmě že pomaleji, než na Západě, ale nepochybně se lepšila.

        A argument, že jsme čistí příjemci, je samozřejmě jen časově omezený a každý víme, že přijde doba, kdy budeme čistými plátci a to už trvale. Jen se o tom moc nepíše, že? 


        • Pavel.Jegl

          Připomínám to každou chvíli. Takže aspoň jeden příklad.

          https://zpravy.tiscali.cz/co-si-pocneme-az-nam-eu-zavre-dotacni-kohoutky-295598

          • O.K., díky za odkaz. Dobře napsáno. Jen se to asi pořád nedostalo do podvědomí lidí. Když diskutuji se známými, tak je téměř jediným jejich argumentem, že dostáváme víc, takže je to fajn a je zbytečné přemýšlet o tom, co bude zítra. Bohužel... :(

      • KIMCID

        Nemusí cenzore.

  • mun.go

    Dovolím si ocitovat:

    "V Evropské unii zpravidla platí to, na čem se Němci a Francouzi dohodnou. Jejich váha je značná, protože mnohá rozhodnutí se přijímají většinově a státům se přidělují hlasy podle lidnatosti (systém dvojí většiny). Menší státy tak mohou být přehlasovány."

    Nebylo snad zájmem Německa, aby se ČSR a Jugoslávie rozpadly? A vidíte, stalo se.

    Pamatuji si rozpad ČSR za radostného halekání Čechů, jak si teď budou užívat. No nic, teď máte co jste chtěli.

    • Pavel.Jegl

      a) Československo a Jugoslávie se rozpadly zcela jiným způsobem.

      b) Československo se rozdělilo a Jugoslávie rozpadla, aniž byly členy EU.

      c) Zájmem Němců rozdělení Československa nikdy nebylo - získali namísto jednoho potížisty hned dva potížisty. Česko a Slovensko nadto mají (v součtu) pořád víc hlasů než by mělo Československo. Československo by svou vahou Německu ani Francii nemohlo konkurovat.

      • Jugoslávie se rozpadla díky bombám USA, Velké Británie a Francie. Jinak by tam nemohlo vzniknout to, co tam protiprávně vzniklo. 😈

        • Pavel.Jegl

          Svatá prostoto. A Československo se rozpadlo kvůli útoku novičokem.

      • mun.go

        V této souvislosti je lhostejné, jakým způsobem se státní struktury ČSR a Jugoslávie rozpadly. Důležitý je výsledek.

        To, že ČR a SR mají v součtu víc hlasů taktéž nic neznamená, pokud se oba zmíněné státy nedohodnou, že budou hlasovat stejně. Ne vždy je to pravidlem.

        Zároveň s bezreferendovým rozpadem ČSR zmizel také nezanedbatelný efekt společného tržního prostoru.

  • Hlavním argumentem není a nemělo by být uvedení zdroje informací, nýbrž bystrý úsudek, jenž respektuje realitu a není zatížen ideologickým balastem. Samostatnost v myšlení a odpor proti papouškování propagandistických frází je základem myšlení demokrata. Právě samostatnost v myšlení předurčuje člověka k tomu, aby byl demokratem.
    • Pavel.Jegl

      Sputnik není zatížen ideologickým balastem? Že by ta papouškovaná data byla výsledkem KIMCIDOVA bystrého úsudku?

      Jistě demokratem je i ten, kdo šíří lži. Proč ne?

      • Sputnik je vynikající seriózní web. Mnoho zajímavostí. Hlavně se tam člověk dozví pravdu. Vřele doporučuji.

        • KIMCID

          smutné

      • KIMCID

        No hlídací pes patrně bude odnož sputniku, když o tom dokáže Jégl tak dobře psát

  • Rakousko-Uhersko na počátku 20. stol. bylo demokratickou zemí, resp. konstituční monarchií. Zejména čeští poslanci ve vídeňské sněmovně měli silné a vlivné zastoupení, protože v českých zemích bylo 90 procent rakousko-uherského průmyslu a české země tvořily hospodářskou základnu říše. EU v současnosti je ovládána prosazovateli nedemokratického režimu, kteří zjevně chtějí prosadit totalitní systém vycházející z budování příkaznického režimu, kteréžto budování má být završeno totalitou totalit - směsí bruselského byrokratismu, merkelovsko-eurohujerského šílenství, resp. šíleného sociálně-inženýrského experimentování a islamismu za podpory eurohujerské inkvizice, která plánuje zavedení totální cenzury a řady dalších drsně restriktivních opatření. EU se stává pro demokraticky smýšlejícího člověka neobyvatelnou. Selektivně jsou uplatňována nejzákladnější lidská práva tak, aby skupiny lidí s největším škůdcovským potenciálem měly maximum práv, kterými poškozují práva ostatních skupin lidí. Privilegizace elitních parazitních skupin na úkor ostatních občanů, kteří jsou v rámci EU stále více zatlačováni do plebejského postavení, pochopitelně snižuje význam EU na globální politické scéně a EU má tak před sebou budoucnost eurohujerského antidemokratického skanzenu, který bude odstrašovat demokraty po celém světě. EU potřebuje projít radikální vnitřní očistou, potřebuje se zbavit všech bruselských a dalších parazitů, aby Evropa byla zase avantgardou demokracie a pokroku ve světě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit