Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po 30 letech budování kapitalismu jsme pořád nedosáhli na blahobyt za socialismu.Například. Důchod byl vypočítán z posledních pěti tet práce, kdy byly výdělky nejvyšší a činil 60% Takže důchodce, který měl na výplatu 3000Kč měl důcho asi 1800 Kč. Třípok. byt včetně energií a všech poplatků stál 353Kč. Chleba stál 5Kč, méko 2Kč, máslo 10Kč, maso od 30-60Kč za kilo.Nemocenská byla mnohem vyšší než dnes a platily se i za první tři dny nemocenské.Rekreace stály pár stovek,  každá fabrika měla své rekreační zařízení. Zdravotnictví plně hradil stát, doplatky za léky komunisté nevybírali.Měli jsme svobodu slova, dnes když zazpíváte píseň, " kdo to byl, cikán, černý cikán," tak máte na krku prokurátora. Dnes se nesmí psát pravda o Ukrajině a Rusku, může se pstá je to, co je politicky korektní. A cenzura je mnohem větší než kdysi.Ten důchodový fond, který ODSáci rozkradli byl ve výši 300 000 000 Kč. A Komunisti dokázali hospodařit bez dluhů, to kapitalista nikdy nedokáže, protože umí žít jen nad své poměry. A čeká, že to válečný konflikt nějak smaže. Viz. USA.Dneska bychom byli rádi, kdyby u nás bylo bezpečno tak, jako za socialismu.  Běžte se projít noční Prahou a vzpomínejte na léta dávno minulá, jak bylo faj a bezpečně večer na Václaváku.




    • Žádný "kapitalismus" neexistuje a tak ho nelze budovat. V Zemích Koruny České byl pouze budován socialismus, od konce třicátých let minulého století "hnědý" a vzápětí až do začátku devadesátých let "rudý". Lidé přitom byli pouzí bezprávní "pracující", o nichž rozhodovali představitelé rádoby feudální KSČ.

      Nyní máme SVOBODU, a to je nejvyšší hodnota. Někomu ovšem stačí trochu šlichty a teplý pelech se samičkou a pak snese i nějakou tu ránu.

      Jen nechápu proč soudruh v.lepka neemigroval do své východostepní země zaslíbené, když se mu ve svobodné demokratické Evropě nelíbí.

      • Replika ze stejného soudku: "Žádný "socialismus" neexistuje a tak ho nelze budovat." Existují jen fanatici, kteří si ničeho neváží. Práce, životů.... 

  • TheGGG

    a mají naprostou pravdu v tom rusku... eurohujerské sluníčkové pisálky poslat na měsíc do no go zone ve francii, pak by teprvé měli právo nějaký další blábol vypotit

    • Proč ve Francii? Francie představuje celou evropskou unii? Každá země má své problémy, vždy měla a vždy je mít bude. Je jasné, že fanatici jako jste Vy, kteří tuto zemi z nějakého mě neznámého důvodu obdivují jí budou dávat ve všem za pravdu. Nejste objektivní, vidíte svět pouze černobíle, rozlišujete jen dvě barvy, dvě strany, dobro a zlo, nic mezi tím. Kolega v práci, který před 3 lety Rusko opustil může to co se píše v článku potvrdit. Studoval v Jekatěrynburgu historii a měli zakázáno přednášet některá témato, jako nař. pražské jaro, Katyňský masakr, povstání v Maďarsku aj. To, že Vy máte naprosto vypláchlou hlavu a že jste v této zemi nikdy nebyl dokazujete každým příspěvkem, který zde napíšete. Jste pouze hloupý fanatik, s nízkým vzděláním a všeobecným přehledem.

  • dzixy

    Není zapotřebí pochybovat o záměru průzkumu, který Putinovi dává do ruky zbraň proti západu. Ale s autorem článku Vojtěchem Bergerem lze polemizovat kde v čem. Výsledky průzkumu ukazuji opravdu nelichotivý stav nejenom morálky v Evropě, ale také v ostatních  západních zemích. I zde lze pochybovat o tom, kolik z toho průzkumu je oficiální stav západu, protože je toho zveličováno mnoho. V jednom však pohledům Rusů na nás nutno přiznat, především ti, co jsou dosti objektivní, že co se týká bezpečnosti a spokojenosti občanů s politikou vlád západu, je značná pravda. Přece je pravdou, že protesty nejenom proti svým vládám, ale také k řízení EU jsou dost časté, a také je pravdou, že Evropa není bez teroristů a teroristických akcí a bez uprchlické krize. Ano, průzkum je tendenčně zaměřen v zájmu Putinovy politiky vůči západu, ale výsledky průzkumu nemáme až tolik zpochybňovat, jak to dělá autor. A když srovnáme životní úroveň a spokojenost obyvatel západu průzkumem devastovaný "západ" s Ruskem, nikdo nemůže zpochybňovat fakt, že je to "nebe a dudy", jasně, v neprospěch Rusů.


  • ObcanHaveI

    Demokracie může existovat pouze v ekonomických podmínkách otroctví a v přítomnosti silné armády schopné potlačit jakékoli povstání otroků a neustále doplňovat počet otroků na úkor sousedů.

    Kam nás tzv. „elita“ dovedla?

    – k vládě lumpů    – ke lžím a podrazům   – k hromadným exekucím

    – k potravinovým bankám   – k rozkradené republice   – k vytunelovanému důchodovému kontu

    – ke zničeným továrnám   – k vládě cizinců   – k výplatám o životním minimu

    – k nenažranosti „elit“   – k mládeži, co chce zastřelit důchodce

    – k bezdomovcům      – k nedostupné lékařské péči

    Tohle jsme neznali a teď je to naším životem

    • Bylo by také hezké sepsat tu body kam nás dovedl socialismus, nebo spíše, kam dovedl každou zemi ve které byl ne? :) Když už si začal s tzv. elitami.

      Rozebereme ten tvůj nesmysl hezky postupně.

      Kdo vládl od roku 1948 - 1989? Vláda správných a spravedlivých? Vláda, které záleželo na lidem, ne jen na svém blahobytu?Tito lidé určitě vždy říkali pravdu a nikdy nelhali.Hromadným exekucím? Ano, dostali jsme se k možnostem, které jsme dříve neměli,  snadno dostupné úvěry, lidé si berou půjčky bez rozmyslu na ledacos a nemyslí na riziko a na budoucnost. ,,hromadné exekuce" nemůžeš přičítat době, nebo bankám, ale hlouposti těch lidí, kteří se bez přemýšlení zadlužují. Jen využívají prostředků a možností, které jim tato doba dala. Tím si udělali z výhody, nevýhodu.Rozkradená republik? Co prosím znamená tento Vámi hlupáky používaný pojem? To, že jsme prodali krachující konkurence neschopné podniky západním firmám? Co podle tebe znamená pojem ukrást, či rozkrást? Žádné důchodové konto nikdy nebylo ty hloupí snílku, nejdříve si o tom něco zjisti. Máš asi představu, že komunisti ukládali důchodcům peníze na nějaký účet s úrokem,který polistopadové vlády rozkradli, ale to je nesmysl a blud vytvořený stejně hloupými lidmi jako si ty. Ten tvůj tzv. důchodový účet byla pouze položka ve státním rozpočtu, na který proudila část vybraná z našich daní. Nikdo ho nevytuneloval. Klaus ho prostě zrušil, jako zbytečnou administrativní zátěž, peníze odtamtud nikdo nerozkradl,a ni se neztratili a navíc se jednalo v přepočtu asi o 300 miliard, spočítej si kolik je to peněz pro 2,7 milionu důchodců, děkuji.Co máš proti cizincům? Trpíš xenofobií? Můžeš mi prosím říct, kteří cizinci, kromě Slováků jsou v naší vládě?K výplatám o životním minimu? Ah ty chudáčku, tak to si se asi měl lépe učit, nemyslíš? Nebo snad nemáš možnost změnit zaměstnání? Z jakého důvodu pobírají lidé životní minimum? Asi to nebude prudce inteligentní menšina, která měla jen smůlu viď?Nenažranost elit byla vždy a vždy bude a to se dobou nezmění, troubo.

      K mládeži co chce zastřelit důchodce, jestli tím míníš sebe, tak tu mládež chápu. K bezdomovcům. Spousta těch lidí si vybrala takový osud sama, existují mraky azylových řízení a domů pro sociálně slabé, dnes ti stačí k práci jen občanka a můžeš si pronajmout pokoj a v něm žít. Proč jsou ti lidé bezdomovci? Protože by snad neměli na vybranou? Oni mají a vždy měli, každý si řídí svůj vlastní osud. SI jen chudáček, který si myslí, že mu budou lítat pečení holuby do huby bez práce.K nedostupné lékařské péči. Z hlediska hodnocení naší lékařské péče patříme mezi nejvyspělejší země na světě. To se týká většiny zákroků a ošetření, jestli chceš nadstandart, musíš si za něj připlatit kamaráda. Účet VZP není bezedný. Víš kolik stojí měsíčně pojišťovnu jeden hemofilik? 250 tisíc.

      Místo brečení po diskuzích zkus se svým zpackaným životem něco dělat, trosko.



      • KIMCID
        Místo brečení po diskuzích zkus se svým zpackaným životem něco dělat, trosko
    • vanhorne

      "Demokracie může existovat pouze v ekonomických podmínkách otroctví"

      Demokracie podle Stalina a Putky.

    • Kdo je naše vládnoucí "elita"?

      Z velké části "bývalí" komunisti a StBáci, kteří si navlékli demokratický kabát, chování mají ale stále komunistické.

      A proč ta "elita" vládne?

      Protože za půlstoletí své vlády komunisti jakožto poskoci ruské koloniální správy zlikvidovali v Zemích Koruny České převážnou část OBČANŮ a přetvořili je na OVCANY. Těm potom stačí dát koblihu a pár keců, že "bude líp", protože "oni" to zařídí.

      • dzixy
        A je hůř, nebo líp, občane?
        • Je rozhodně líp než za komunistického otroctví. Máme svobodu a demokracii, ale stále je tady hodně ovcanů. A to že se ti ovcané nechají uplatit koblihou a hloupými řečmi a čekají, že svoboda a demokracie znamená, že jim budou létat pečení holubi do h.by, aniž by se sami museli o něco snažit, to je právě ten důsledek komunismu. 

          • TheGGG

            jediný kdo v dnešní době prosperuje jsou šmejdi mafiáni, komedoši, zlodější podnikatelé a zkorumpovaní politici kolaboranti s bruselem...

            děkujme šášovi humanitnímu bombarďákovi

            • Ale ty můj uplakaný chudáčku žijící ze sociálních dávek, i ty jistě neprosperuješ, to je každému jasné, ty si to dotáhnul maximálně tak na pisálka po diskuzích, zamindrákovaný frustrovaný troubo. Když si chudý v zemi, kde je podle indexu životní úrovně 27 nejvyšší na světě, potom budeš chudý úplně všude, si prostě ubožák, neschopný se postavit na své vlastní nohy, podle toho si skončil: Kolik jazyků umíš, jaké máš vzdělání, praxi? Děkuj sám sobě, šášo, kolaborante s Ruskem, šmejde, mafiáne, komedoši, zlodějský pisálku..

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                Nějaký názor nebo jen uražení lidí s jiným názorem? Nač se ptám rovnou nahlášeno.

                • Reakce na příspěvek:

                  No od takové hnídy s koblihou místo hlavy to rozhodně nepřekvapí viď ty malý přizdisráčský provokatére.

                  Vyzvracej nám tady ještě nějaké své moudro ať je čemu se smát.

                  Jsi jen zakomplexovaná zamenoficka, nic víc nic míň.

  • Článek pochází od redaktora Hlídacího psa. Nevím, jak vy, ale já mám své zkušenosti s oním hlídačem. Rozhodně by "jiné" názory nezveřejnil, když je krmen svým páníčkem. Kdo by si pořídil "hlídacího psa"? K jakému účelu? Konečně, kdo by mi nevěřil, může si to na Hlídacím psu sám vyzkoušet. Opakuji, jde o obsah, ne o formu, slušně napsanou reakci, která se redaktorům nebude líbit, vám prostě nezveřejní. Cenzura jako velký kus vepřového. 😈


  • Měřme pokud možno spravedlivě.

    Jak vypadají povětšinou sdělované informace v českých médiích o Rusku? Jsou skutečně objektivní, není v tom náhodou "spinavá" propaganda? Ne jistě ta kremelská, ale čí tedy? 

    Pražská, moravská? Nebo propaganda diktovaná odjinud? 

    No, že je Evropa část světa zcela bez chyb, to my přeci víme sami a nepotřebujeme na to Kreml. My v ní totiž žijeme.

    Pracoval jsem teď se skupinou čínských technických expertů v ČR. Zajímavé bylo slyšet jejich "osobní" postřehy a myšlenky o ČR než sem přijeli. Cituji: ČR je zemí nebezpečnou, je tam vysoká kriminalita, policie neplní své povinnosti, jedí se tam hrozné věci. Lidé jsou hluční a agresivní...." Myslím, že po jejich dvouměsíčním pobytu vidí mnohé věci jinak.

    Lidi by se měli poznávat (obyčejní lidé) a nenechávat se "vychovávat" politiky, politology a médii. Poznávat a potkávat. To je nejsilnější zbraň proti propagandě. 

  • Tak tuto morální žumpu jsem ještě nečetl!Kde jste nejdál byli?Maximálně v Bubenči u soudruhů z Kgb.A co organizovaný zločin z Říše zla?

  •  Putin potřebuje udržet obyvatelstvo doma v Rusku v přesvědčení, že se Západ hodnotově i bezpečnostně hroutí. A že Rusko je jeho pravým, kladným opakem.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    A není to pravda? Evropa je jen chaotický zadlužený spolek, jenž nemá vlastní armádu, jasné hranice společnou bezpečnostní strategii. V čele jsou pochybní kariéristé.  Evropané dělají pucfleky Americe, stejně jako Maďaři, Rumuni Italové, Slováci Češi dělali lokaje Třetí říši. Jediní kteří měli odvahu se Nacistům vzepřít, byli Jugoslávci. I nyní zbytky Jugoslávie teroristé z NATO pro jistotu bombardovali. Jediná starost v Evropě je, ve kterém hypermarketu jsou momentálně "akční slevy". Na tom se opravdu budoucnost stavět nedá....

  • senil666




    Obyčejní Evropané
    už nechtějí migranty a toto kulturní obohacování a říkají to jasně. Bohužel
    elity je pořád neposlouchají. nakonec to asi skončí revolucí, pokud to bude
    takhle pokračovat.





    http://www.epshark.cz/clanek/688/tema-cislo-jedna

  • hlavně, že jsem se z našich "demokratických" ožralohavloidních televizí ještě nedozvěděl o obrovských protivládních a protimakronovských protestech, proto se musím podívat na pravdivé ruské televize, je to jako za komunistů rádio svobodná evropa, jenže obráceně, žijeme pořád v totalitě

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit