Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já jsem za to, aby bylo školné. Nebo ať se to taky odvíjí podle výsledků žáka. Ať se deti snaží. Tak chodí do školy jenom proto, aby nemuseli do práce. Naštěstí ne všechny školy jsou dneska jenom abychom získali jakýkoliv titul. Mne se osobně líbí, jak na to jde Cevro institut. Platí se tam, škola jde ale s dobou a nabízí obory hodně zajímavé.
    • Taky mám pocit, že velká část dnešních vysokoškoláků studuje, jenom aby si oddálili pracovní povinnosti a ve skutečnosti je škola ani obor nezajímá. To už mi připadá logičtější vybrat si obor, o který má člověk fakt zájem, nebo se v něm pohybuje a chce se dál vzdělávat a rozšiřovat si praktické zkušenosti. Takoví lidé jsou většinou ochotni zaplatit, klidně i soukromé škole, protože o studium vážně stojí. To ale bohužel u studentů nikdo nerozlišuje a ti "nestudijní" pak nejvíce kritizují úroveň soukromých škol, protože sami jsou nepoužitelní..
      • Vystihlas to *4*
        • Díky Verunečko, v tématu o vysokém školství a školném je těžké najít lidi stejného názoru *3* . Jinak na facebooku jsem našla profil přímo studentů, kteří na Cevru studují, tak se zkus poptat přímo tam.
          • nechápu, že někomu vadí, že je hodně vysokých škol. No a co? Ať se lidi vzdělávají! Koneckonců nikomu to nezaručuje, že bude mít pak dobrou práci. To samozřejmě závisí od šikovnosti každého z nás. A soukromé školy by podle mne takovým lidem především neměli vadit, jelikož si za ně studenti platí. Vždyť je to jenom dobře, že se chtějí lidí vzělávat a těch soukromých hlavne při zaměstnání. To je super. A je super, že takové školy, jako je například i Cevro tohle umožňují a studium na dálku dokonce každým rokem zjednodušují moderními prostředkami.
            • Je pravda, že soukromých škol je dneska fakt hodně a některé se s určitými problémy potýkají. respektive občas něco vyjde na povrch v médiích, což ještě neznamená, že je ta škola hned špatná. Na cevro jsem zatím nic negativního nezaregistrovala, škola sama se myslím snaží prezentovat na úrovni a hodně asi záleží i na postoji studentů, kteří by svoji nespokojenost asi vyjádřili.. souhlasím, že stejně záleží na přístupu každého z nás..
    • Se státem to jde z kopce – to zadlužení je neskutečné. Je jenom otázka času, kdy nebude rozdíl mezi soukromou a veřejnou VŠ – náklady budou stejné. Už se nebudou smát lidem, že jsou ochotni platit za školu – předci to je ta nejlepší investice co může člověk v životě udělat.
      Zuzko, máš víc informací o Cevru? Zajímal by mě osobní názor a bližší informace. Díky
      • známé dcera tam studuje a je to prý super. Nejlepší je tam prý asi ten individuální přístup a ohromná možnost potkat kapacity v oboru. Během roku se pořádá nespočet seminářů, konferencí, kde přednáší i světoví odborníci. Škola prý ve všem vyhoví a snaží se ze studentů udělat opravdové odborníky.
  • Tak by mne zajímalo, KTEŘÍ že to jsou "EXPERTI". a NA CO - když je obecně známo že většina světových škol NENÍ PLACENA STÁTEM. Studenty podporují různé nadace a granty firem a, podniků a korporací, podle toho jaké že to odborníky potřebují. Zbytek si studenti platí sami a ze svého. A%t už formou půjček, stipendií nebo z vlastního. I naši akademici a stjůůdenti by si měli uvědomit , že sociálismus SKONČIL A I VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ BY TO KONEČNĚ MĚLO VZÍT NA VĚDOMÍ..... peněz které se takto promrhají-hlavně pro rádoby umělecké a humanitní či žurnalistické a ekonomické - jsou mraky, a stále se rozšiřují, zatím co základních a středních je čím dál tím míň..... takže je to právě naopak.... Už by se mělo konečně přestat- dotovat VŠ - co s mraky VŠ humanistů, psavců filozofů a pod. ehm ehm... kdo na ně bude dělat... Mají-li opravdu o to zájem .. ať si to platí, nebo může být malá část vyčleněna na granty pro ty nejlepší a nejnadanější a šmytec......aby se místo flákání a bavení... snažili školu v termínu skončit... máme tady převysokoškolákováno ale buď jsou meschopní nebo.... Kolikže právníků potřebuje státní správa a kolikže právníků dává peníze zpět do školských fondů aby mohli studovat další------ a při jejich platech.... mno??? *16* *16*
    • jaae, řeči jako že je "převysokoškolákováno" a "kdo na ně bude dělat" atd., to je typická komunistická demagogie, kdy komunisti se snažili vzdělávat lidi pouze tak, aby z nich byly "pracovní síly", užiteční idioti bez vlastního názoru a přemýšlení. Vzdělání má vést k přemýšlení, k pochybnostem, k hledání nových cest, k moudrosti a to je jedna z nejvyšších hodnot. Proto musejí být university samostatné, samy musí určovat co je třeba, co se má učit a co zkoumat, o tom nemůže rozhodovat žádný ministerský úředník, v našem případě bachařský rádobypsycholog. Proto čím víc vzdělaných lidí, tím pro danou zemi lépe. University by se měly snažit, aby těch skutečných absolventů (nikoli jen nositelů "titulu") bylo co nejvíc. A jak a kde se "uplatní", to je věcí těch vystudovavších. Vzdělání nelze přepočítávat na peníze.
      • NO NIKDO JIM v VŠ STUDIUM NEBRÁNÍ, ALE AŤ SI TO PLATÍ ZA SVÉ, TOLIK VYSOKOŠKOLÁKŮ ZA STÁTNÍ PENÍZE NEPRODUKUJE ŽÁDNÁ , ANI TA NEJBOHATŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ....
        i v těch nejbohašších státech je státních universti jen pramálo Pokud se díváte na americké britské a další filmy a seriály... tak registrovat všechno. Za socialismu to stát platil protože odborníky potřeboval do státních podniků. Teď žádné podniky stát nemá, tak ať se stará ten kdo je potřebuje. Ve světě je obvyklé, že firmy vypisují granty a stipendia na odborníky, které potřebuje. A taky sledují prospěch a při flákání stipendia odebírá... Koneckonců co potřebuje stát .. doktory, snad kvalitní učitele a jinak... všechny další obory, zvlášť ty novinářské , filozofické, umělecké vč. různí ti ... ologové.. by měli studovat za vlastní.... Že nejsou v státní kase peníze... bodejť by byly.. když se vyhazují na věčná studia nepotřebných oborů......vždyť i v tom tzv. UMÉNí se v posledních ti letech uplatnili víc jen talentovaní samouci než vyštudovaní...
        Zíkladní a střední škola , bude li kvalitní jak bývala docela stačí... .
        • Jaae, ty jsi žádnou školu nevystudoval, že?
          • no víš, kvůli příbuzným na uranu- mám vyšší školy jen při zaměstnání, po základce byla jen fabrika. Ale bohužel navzdory tomu musím trvat na svém... Naši legislativci při tvorbě nových zákonů - nevím jestli záměrně nebo z blbosti - tuhletu zásadní věc jaksi přehlédli - návratnost nákladů na studia..i....a zcela nás nutí přehlédat i skutečnosti jak je to za kopečkama... Navíc.. podle pravidla co je zadarmo toho si nevážím..ta kvalita vzdělání a vzdělanosti mladých - byli jsme maximálně do 5 místa ve světě - při pravidelných porovnáních planetární vzdělanosti do r. roce 1990. Loňské porovnání bylo v Japonsku a byli jsme opět na 5tém místě -ale od konce.... předstihly nás i university z rozvojových zemích... sorry.... je to tak... takže máme za těch 20 let mraky draze vystudovaných vysooškoláků za státní peníze ale na úrovni... fujtajbl...
            Dnešní vysokoškolští vzdělanci by jen steží našli uplatnění na západě - dřív se o ně prali a dostávali výnosná místa... sorry...
            Mladá od sousedů studovala "zadarmo" v zahraničí.. no zadarmo, bylo to podmíněno výborným prospěchem a včas v prvním termínu každý semestr uzavřený... jinak by letěla a musela všechno zaplatit. No má červený diplom, ale když jsem se jí ptala jestli viděla tamhletu či tuhleto v místě a okolí..... řekla, že na to nebyl čas, Za tři roky byla hotová a místo má u zahr. firmy... jo, tak to chodí za kopečkama... a tak by to mělo být i u nás... sorry
  • No jo, proč taky platit vzdělání dojným ovcím, že? Ještě by se dozvěděly, že jinde by se měly lépe a odjely by i se svým penízem.
  • Hlavně je potřeba přispívat na ty hodně opálené, kteří stejně do školy nechodí.
    Každá zodpovědná vláda nebo vládce si uvědomuje, že vzdělanost, moudrost a morálka patří mezi nejvyšší lidské hodnoty a věnuje jim proto prvořadou podporu. Když ovšem někdo zbohatne bez vlastního přičinění tak, že mu bohatství "spadne do klína" nebo ho dokonce získá krádeží či jinak nepoctivě. potom těmito hodnotami pohrdá. A takoví rozhodující činitelů dávají vycvičeným užitečným idiotům, kteří konají to co se od nich požaduje a moc nepřemýšlejí.
  • Nevím proč si stěžují ? Ať ze svého středu vyloučí podvodnické vysoké školy typu "PLZEŇ" a zbude více peněz na ty poctivé, které studenty něco naučí a ne na ty, kde se dá titul koupit, a pak se válet na ministerstvu nebo v poslanecké sněmovně, do všeho kecat a ničemu nerozumět!!!
  • Co to je za článek, kde si pan redaktor/redaktorka plete milióny s miliardama? *6* *7* *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit