Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O systémové podpoře Nečasovy vlády však podle šéfky poslaneckého klubu VV a Bártovy ženy Kateřiny Klasnové nemůže být řeč. Naopak se VV budou snažit vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. (Páteční prohlášení ZDE)
    Sbohem, Peake
    I v případě, že by se VV nakonec rozhodly vládu nepodpořit, však působení Nečasovy vlády, byť nejspíš po další zásadní obměně, nemusí být ukončeno. Množství nezařazených poslanců ve sněmovně dává možnosti udržet se i s menšinovou vládou. Případná koalice ODS a TOP 09 by totiž oficiálně měla pouhých devadesát poslanců. Deník MF DNES upozorňuje, že získat 101 hlasů, které by chtěly vládu shodit, může být pro opozici problém. Už proto, že nezařazení poslanci bez stranického zázemí nemají šanci se po příštích volbách vrátit do sněmovny. Nebudou tedy mít zájem dolní parlamentní komoru rozpouštět.
    „Myslím, že vláda přežije, vždyť nikdo nemá zájem na jejím konci,“ říká předseda poslanců ODS Marek Benda. „Kdo přesně jí bude podporovat, to se ještě uvidí,“ dodává tajemně. Podobně optimističtí jsou v otázce přežití vlády i politologové „Prokázala schopnost přežít ve smrtícím objetí různé situace. A podle mě nějak vyřeší i tento problém,“ odhaduje Jiří Pehe. Podle něj s tím kalkulovala už strana LIDEM, proto demise svých ministrů ohlásila až na 10. ledna. Podepíše se to však prý na voličské podpoře vládních stran.
    Superrychlé odvolání ministryně obrany Karolíny Peake zaskočilo i koaliční politiky. Pouhých devatenáct minut poté, co vládní mluvčí oznámil, že premiér podá návrh na odvolání ministryně obrany, zazněla z Hradu akceptace návrhu. Později se vládní ani prezidentská kancelář nijak netajily tím, že premiér se s prezidentem sešel již v pondělí, vyjevil mu svoje obavy o osud ministerstva, a když Peake odmítla splnit premiérovy požadavky, požádal o její odvolání.
    „Myslel jsem, že jí pan premiér tímto krokem jen pohrozí,“ kroutí hlavou první místopředseda ODS Martin Kuba. Podpora vlády je teď prý to poslední, co jej zajímá. „Jsme překvapeni, nechápeme to a jen zpovzdálí sledujeme, co se to děje,“ říká předseda poslanců TOP 09 Petr Gazdík. Zdůraznil rovněž, že jeho strana na nekompetentnost Karolíny Peake upozorňovala již dříve.
    Osobně ji prý navštívil Barták
    Premiéra Petra Nečase podle spekulací MF DNES přiměly k okamžitému jednání některé znepokojivé skutečnosti, související s ministryní obrany. Karolína Peake se prý během celého svého úřadování chovala nevyzpytatelně a krajně podezřele. Projevovalo se to především kontroverzními personálními rošádami, ale například i tím, že si ministryně nezažádala o bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Nečas na tiskové konferenci tajemně naznačil, že takové průtahy obvykle dělají lidé, kteří by s jejím získáním mohli mít problém.
    obavy, zda ministryně nebude bezpečnostním rizikem, posílily ještě informace o tom, že ministryně navazuje kontakty na zbrojařskou lobby. Naznačil je i zdroj z Ministerstva obrany, který citovala MF DNES: „Nečas získal informaci, že manžel ministryně Charles Peake se v posledních dnech schází s manažery důležitých zbrojařských firem,“ tvrdí zdroj.Když si dal premiér informaci do souvislosti s personálním průvanem na ministerstvu, vznikly v něm obavy, že by se na ministerstvo mohly vrátit kontroverzní figury z dob bývalého ministra Martina Bartáka, momentálně pro čachry s armádními zakázkami trestně stíhaného. Podle některých zdrojů měl v pondělí Peake na ministerstvu navštívit sám Barták. Premiér Nečas se přitom spolu s ministrem Vondrou poslední dva roky snažil Bartákovy lidi z ministerstva vymést.
  • dobře i tak ty pizdo to máš za to dph
  • ... Peake svým intelektem nádherně ukázala, jak ubohá je česká politická scéna :))))
  • No konečně. Komu bude kouřit teď, když ji Péťa podrazil?
    • Text Vašeho příspěvku *1* *1* *1* *1* *1* *16*
    • ... dovedeš si představit, jak musí mít Kája hebkou frndičku?
      ... momentálně nejspíš potřebuje chápavé pohlazení :))))))))
      • Jsi sprostý hov*do !!!!!!!!!! *12*
  • už by měli přestat s jejich věčnými pletichami a začít dělat pořádnou práci za ty prachy, co berou. vždyť je to hrůza, jen samé šarvátky a boj o koryta. a lidi marně čekají na nějakou normální vládu, která konečně začne dělat to, co má *16* ať tedy raděj táhnou všichni k čertu !
  • Pan prezident Klaus pronesl: "nedovedu si představit, jak se přes noc stane z tého křehké dívenky odbornice na armádu, jak se postaví chlapům,až se před ní postaví a vypnou hruď!"
    Pane prezidente, nejsem feministka,ale nabízí se otázka, povězte nám, jak se z bankovního účetního stane přes noc odborník na prezidentský úřad, když se před něj postaví národ a vypne hruď?" *1* *1* *1*
    • Dzúr pouze chlastal nebo lovil jeleny, a také to šlo. Bordel začíná u desátníků.
    • Ty jsi nějaká chytrá, kdo ti to nakukal?
      • Kdyby se neozval Klaus, že se cítí podveden, tak tam piková dáma ještě je, tak nekecejte. Klaus vládne do posledního dechu... *5*
  • No, já bych spíše řekl, že Peake si spletla Ministerstvo obrany s pískovištěm, na kterém si může hrát s lidmi jako s bábovičkami. Nejspíš chtěla protěžovat nějaké své známé, kterým chtěla zajistit dobře placený flíček. A ti nyní po nastoupení nového ministra pomažou za ní.. No, Hurvajs by to zvládl daleko lépe....
    • Tak jsou tam známé někoho jiného. Proč ten lampasák už nejde do důchodu? Každej z nich by žral do zkonání. *2*
      • Má Klausovu školu.Vždyť byl v kanceláři presidenta republiky.
    • ... říká se, "Bože", ta nevěděla, která bije, bylo to asi takové, jako dát slepici do vlaku a čekat, že dojede do cíle, naivní a bl bá, co více napsat.
      • Ale tu správnou žábu z pramene dobře vystrnadila. Proto pánům tak hejbla se žlučí. Pché!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit