Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu, co je nám do toho ? Co takhle miliardová výstavba areálu na MS v Liberci. O té se nemluví.

    • Přesně tak

      "20. února 2014  12:00

      Nad Libercem se i pět let po lyžařském mistrovství vznáší hrozba, že bude muset státu kvůli přípravě akce zaplatit stamilionové sankce. Hrozba pokut, která dodnes omezuje rozvoj města, je temný rub největší sportovní akce v novodobých dějinách země.

      "Sportovní a organizační stránka šampionátu moc chyb neměla. Ekonomická stránka akce je samozřejmě jiná věc a nelze ji rozebrat pár větami," hodnotí dnes někdejší prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová.

      Firmy, které pracovaly pro organizační výbor, dodnes nedostaly zaplaceno přes sto milionů korun. Uspořádání šampionátu ale stálo mnohem víc a dodnes po něm zůstává pachuť.

      Okolnostmi zakázek se zabývají antimonopolní úřad, finanční úřad i soudy. Prověřování finanční stránky celé akce stále není u konce a zřejmě potrvá ještě roky.

      Po organizačním výboru, který skončil v konkurzu, zůstaly dluhy převyšující sto milionů korun.

      Zdroj: https://liberec.idnes.cz/ms-lyzovani-kittner-neumannova-dluh-pokuta-uohs-soud-veritel-p6v-/liberec-zpravy.aspx?c=A140220_100639_liberec-zpravy_ddt

  • To je to ruské velikášství. Zaostalá ekonomika, myšlení kočovníků stepního chanátu, ale hrají si na společnost 21.století. Chtěli se "ukázat", tak ať si s tím teď poradí sami, nemuseli dělat takové hogo fogo.

    • Jestli ostatní Češi  hodnotí Rusko jako ty, tak jsme stádo obyčejných blbců.

    • KIMCID

      no t je to české závidění.když na to nemám na druhé hnůj kydám.

      • Markantní ukázkou zaostalé ekonomiky kočovníků stepního chanátu hrající si na společnost 21.století byly zatím poslední zimní olympijské hry, kdy byla nová olympijská sportoviště stavěna vedle trosek olympijských sportovišť minulých - v Severní Koreji, ne? Jižní Korea je pevná součást Západu, tam by to být nemohlo...

        Co se týče členů EU a budoucích SSE, tam žádné velikášství být nemůže:

        https://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/597711-obrazem-smutny-konec-ateny-deset-let-po-olympiade-hyzdi-spina-a-ruiny.html

        • KIMCID

          no někdo je ale postaví a má na to.někdo nemá na to postavit za 28 let 30 km dálnice a někdo za dva roky postaví 19 km dlouhý most

        • Co se týká OH (alespoň letních), tak mám názor, se kterým nesouhlasí nikdo jiný 🙂

          A to ten že bych pořádal letní OH stále na jednom místě, nejlépe samozřejmě v zemi jejich vzniku v Řecku. Řecko by vyčlenilo (či odprodalo?)kus území a na výstavbě a údržbě by se finančně podílely všechny země sdružené pod olympijským výborem. Muselo by se samozřejmě i dohodnout více věcí, např. ohledně autorských práv při přenosech atd. Nebo nemuselo. Toto právo by měla každá země a to zdarma, při realizaci těchto přenosů veřejnoprávními prostředky (alespoň by tyto veřejnoprávní prostředky nemusely projednou lhát a manipulovat).

          • To je geniální nápad.

            Dovolím si ho podpořit myšlenkou pořádat úplně stejně zimní OH, a to v Dubaji. Mělo by to tu výhodu, že zařízení (pokusně je již v provozu Ski Dubai) by byla v provozu trvale pro potřeby turistického ruchu a podmínky na krytých tratích by byly dlouhodobě stejné a tudíž i výkony by byly lépe srovnatelné. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit