Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To bylo za komoušů keců za peníze od amerických židů od všelijakých Havlů a podobných exotů ze Svobodné evropy o tom, jak na Západě mají všechno a tady stojíme fronty na banány. Zato za komoušů máslo a základní potraviny byly bez problémů proti dnešku za hubičku a hlavně nezávadné. Asi to tedy není tím -izmem, ale tím jak moc se v tom kterém -izmu krade a podvádí. A v tom dnešním, co nám tady nainstaloval Havel, je to mnohem horší jak to bylo za komoušů. Prostě kalamitky se dnes akorát zvětšily, přiznejme si to pravicoví soudruzi.
    • nekvič ty ruská špíno *15* táhni do práce, pak si i to máslo budeš moct koupit
    • No jo, máslo bylo "za hubičku" a takový plat měsíčně 1200 Kčs byl už docela slušný. *15*
      To jsem nevěděl, že tady kladeč věnců V. Havel něco nainstaloval.
      No, někteří se měli za komoušů dobře, stačila rudá knížka "nadčlověka" a dotyčný se měl lépe než ti ostatní, kteří byli vlastně nevolníky. A když se někdo náhodou dostal na západ od Šumavy, to si připadal jak Alenka v říši divů.
      Pokud si soudruh myslí, že za komoušů bylo líp, může se odstěhovat na východ, kde komouši stále vládnou.
  • Je stále více zřejmé, že EU přestává fungovat a naše zem musí urychleně vystoupit, než nás také zničí!
  • Čekají Paříž z filmů a realita je šokem. Japonci z toho i zvracejí

    Paříž, město lásky a světel, je především díky filmům a seriálům známá jako jedno z nejromantičtějších míst na světě. Ovšem pro některé turisty je realita tak daleko od Hollywoodem poháněných očekávání, že je stihne syndrom pojmenovaný podle francouzské metropole.
    Velkou popularitu zažívají v Paříži netradiční prohlídky města s místními obyvateli, kteří vám přiblíží obyčejný život ze své perspektivy.

    „Pařížský syndrom“ je označení, které dostala psychická porucha, jež ve valné většině postihuje japonské turisty ve francouzském hlavním městě, tvrdí zpravodajský server news.com.au. V extrémních případech mohou symptomy zahrnovat halucinace, záchvaty paniky a křeče.
    • No jak kdo. Já jsem při své první návštěvě Paříže byl nesmírně nadšený. Skutečnost přesahovala mé očekávání. A poznal jsem, že pravdu měl klasik když pravil "Paříž není město, ale to je svět."
      • Svět neg.ů a arabáčů.
  • Nemají ve Francii náhodou kapitalismus a demokracii? Všichni si přeci konkurují a můžou se přetrhnout, aby zákazníkovi splnili co mu na očích vidí. Neviditelná ruka trhu přeci všechno vyřeší. Jenže tohle všechno zapomněl Francouzům někdo říct a pak to takhle dopadá. Ještě že nevysílá Svobodná Evropa pro Francii, to by si Frantíci něco vyslechli, anebo že by ne?
    • Snílku, co je to ten "kapitalismus"? O tom snili někteří materialisté v 19. století.
      • Ale omyl to platí i pro dnešek
  • Frantíci mají hlad a prázdný regály, inu kapitalistický blahobyt!
  • pro TOM 231
    Ovšem to vůbec neplatí tzv. absolutně, je to jen takový "akademický canc" !
    Viz "neviditelná ruka trhu", jak o tom poučoval spoluobčany Václav Santa Klaus (ten starší). Ještě anebo už si na to nepamatujete ? *3*
  • V Rusku nemají neg,y, tedy nejsou obohacení, ale mají tam máslo. Tak teď nevím, jestli je na tom Rusko dobře, nebo špatně, protože nebejt obohacenej o neg.y, to je velice vážná situace. Jak to tam vůbec můžou přežít? Číńani jsou na tom podobně.
  • Veřejnost je opět ohlupována. Ať žije nezávislý tisk!!! Když byly vyhlášeny tzv. kvóty, to jest rozdělení vždy určitého množství výrobků do jednotlivých zemí, povolených k produkci či výrobě, aby nebyl uvnitř EU nadbytek zboží a nerozkolísal se vnitřní trh, omezila se podle toho zemědělská výroba. Zmenšilo se množství dobytka, vepřů, drůbeže. Když najednou - světe div se! začala narůstat ve světě poptávka po potravinách, nebyly kupř. krávy, které by produkovaly mléko = není máslo. Teď musíme čekat, až dorostou telata do věku dojnic. U obilí je to naštěstí alespoň kratší. Zemědělci dostávali dotace na zem. půdu v klidu = na pole, kde se nic nepěstuje, ale, dá-li Bůh v případě vyšší poptávky už za necelý rok se může vesele pěstovat a vyvážet.

    Nikoho tehdy nenapadlo určit kvóty pro vývoz na trh EU a nechat to ostatní na (víceméně povinný) trh světový. Inu, ti bruselští junkeři dovedou holt divy....
    • Příště volte lepší europoslance.Že ČR je taky součástí EU.
  • EU jsou stejní debilové jako bylo RVHP. Zapomínají na staré a osvědčené pravidlo , že trh se reguluje sám. Pokud do něj zasahuje stát, dnes moloch EU, vždy dojde ke katastrofě.
    • TOM231 je také občanem EU, takže je také deb.l?
  • Jak ekonomická diplomacie pomáhá rozvíjet vztahy mezi Moskvou a Prahou i v nelehké době, proč v České republice nejsou svoji "banderovci" a čím jsou šachy přínosné světové politice? O tom i mnohé dalším hovořil český prezident Miloš Zeman v exkluzivním rozhovoru pro agenturu Tass a "Rossijskuju gazetu" v předvečer své návštěvy v Moskvě. (Prezident navštíví Rusko ve dnech 20. - 24. listopadu)

    Zeman vidí perspektivu vzájemné spolupráce ČR a Ruska v oblasti jaderné energetiky. Jak připomněl, ČR už spolupracuje s Institutem jaderných výzkumů v Dubně, je tam již hodně Čechů. (Což podle některých pozorovatelů může svědčit o tom, že USA mohou na Temelín zapomenout.)
    M. Zeman dále vidí velké perspektivy v oblasti dopravy- repase a výroba a prodej autobusů, tramvají. Rovněž velké šance rozvoje spolupráce jsou v oblasti průmyslových nano-technologií.
    O perspektivy spolupráce Ruska s EU M. Zeman zopakoval svou dávnou větu, že buď Rusko se stane součásti EU nebo EU bude členem RF - což je podle něho totéž. (Experti to hodnotí jako velmi kulantní vyjádření o perspektivách začlenění EU do Euroasijského prostoru. Opačně to být nemůže. EU nemá životaschopnou koncepcí vlastního vývoje, ani nemá silného lídra.)
    O Krymu – ten už je součásti Ruska a je to dokonaný fakt. V podstatě "jenom strach politiků EU nedovoluje jím vyjádřit svůj názor o Krymu".
    Vztah k NATO. Aliance by se měla bránit EU proti skutečnému nepříteli. A ten není na Východě, ale na Jihu (ISIL).
    Český prezident brání národní zájmy své země. Nepřímo řekl, že Brusel vystupuje proti národním zájmům ČR, protože vnucuje migrační kvóty. Národní zájem ČR je v rozšiřování spolupráce s Čínou a Ruskem. Zeman podpořil zákon o referendu.

    A neposlední řadě kritizoval pokusy o přepsání historie a taktéž bojovníky s pomníky z 2. světové války (maršál Koněv v Praze).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit