Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chtělo by to zastavit život macaronovi.

  • Ještě, že ty Francouze máme!  👍

  • U nás by jim bylo spíláno do lůzy, dezolátů a putinovců. ¨

    Kdoví jak jim nadávají ve Francii?

    • Copak u nás? Mít odlišný názor je znakem krvelačného nepřítele.
      Ale všichni budou hulákat o demokracii a pluralitě názorů. 

      Viz zdejší diskuse.

      • Tady je to ještě dobré, ale na jiných serverech vám dají doživotní bany za "nesprávné" názory.  Opět tím porušují ústavu a platné zákony, ale v této době to nikoho nezajímá. Ještě si pak přečtete názory, že když jde o soukromá média, mohou si dělat co chtějí. To samozřejmě nemohou. I ony musí dodržovat zákony.

        To, že si někdo na soukromém pozemku postaví soukromou hospodu mu rozhodně nedává právo, aby si v ní dělal svoje protzákonná pravidla. Ani ta soukromá hospoda nesmí nalévat alkohol osobám mladším 18 let nebo si ji udělat kuřáckou.

        Nebo tam zamezit cedulí vstup určitým etnikům nebo osobám jiné sexuální orientace.


  • Ale frajeři ti frantíci, to u nás někteří důchodci ( např jarda-jana) nechtějí přidat peníze, neboť se mají výborně, ale jak se říká všeho do času. Jednou bude žít sám, jarda-jana, aniž bych mu to přál. Pak může být situace následující

    Nájem 15 000

    Energie 15 000

    Potraviny 15 000

    Důchod 15 000

    • Návod pro život :soukromé bydlení a velké nákupy provádět mimo Českou republiku! A pokud možno v důchodu trávit hodně času na chatě na čerstvém vzduchu . Výše důchodu je odvislá jak jsi byl úspěšný v životě! V této zemi je velký problém - brečet a starat se o druhé. Každý člověk má v životě volbu, záleží jakou si vybere.

      • Tak to rád slyším, že máte skvělý život a ze srdce vám ho přejí, jen mi připadá ne úplně v pořádku, když někdo nechce přidat peníze na které má ze zákona nárok a vzdává se jich ve prospěch jakéhosi rozpočtu.

      • Nesmysl výše duchodu ještě pořád stojí na tom co jste dělali za komunistů 

      • Vám to vyšlo, ale každému nemusí. Prostě lišíme se geneticky, někomu to nešlo ve škole, jiný je prostě málo šikovný, další může mít omezující zdravotní problémy.

        Není to o tom, co si vyberete, spíše o tom, co vám osud a život připraví.

        Výše důchodu se neodvíjí od vašeho "úspěchu v životě", ale od toho, kolik vám bylo strhávánu z platu nebo mzdy na sociální pojištění, příp. kolik jste si jako OSVČ platil sám. Může být sporné, jestli je to tak správně. Tím, že jste měl třeba nadstandardní plat jsem měl mnohem více možností investovat a vytvářet si tak lepší podmínky pro důchod, než ten s průměrným nebo podprůměrným platem.

        Zdravý člověk musí odvádět stejné povinné srážky z platu jako ten, co je pořád nemocný a taky se mu to nijak neprojeví na důchodu (nemoc  nesnižuje těm nemocným důchod, protože se doba nemoci počítá mezi vyloučené dny právě proto, aby nemocným nesnižovala základ pro výpočet důchodu)

        Prostě některé systémy jsou solidární a někomu to připadá dobře, jinému špatně.

  • Francouzský stávkový folklór je stále víc košatý. Stávkové hrátky mají ve Francii velkou a dlouhou tradici. Francouzi si nenechají kálet na hlavy. Naše národy v ČR jsou jiné. Jako bychom rádi ohýbali hřbet pod bruselskou knutou. 

  • Copak by asi dělali Frantíci, kdyby je ta hladová smečka neumětelů zneužila jako u nás? Raději ani nedomýšlet.

    V Čechách? Klid, ticho a přijetí, když lidem mafie čůrá na lopatky. Takoví jsou Češi. 

  • Takhle se to dělá. Stávky doplňované mohutnými demonstracemi. Jedině to umravní režimní zlořád. Nějaké demonstrace jsou vládcům k smíchu, i kdyby na ulicích demonstrovalo milion lidí, ale když se začne ještě stávkovat a všechno se v zemi zastaví a hlavně zastaví linky nadnárodních korporací, tak se hned ledy hnou. Vládnoucí establischment v dnešní éře neoliberalismu je vždy zkorumpován a ovládán nadnárodními korporacemi, takže má největší hrůzu z hněvu korporací. A stávky, při kterých korporace přicházejí o miliardy, hněv korporací spolehlivě vyvolají. Potom už se samotné korporace postarají aby vláda padla.   

    • mun.go

      Nejlépe generální stávka. To by se musely odbory domluvit.

      Nesnesitelná těžkost stávkování v ČeskuČeská republika má sice právo na stávku zakotvené v Listině základních práv a svobod, a je tedy součástí ústavního pořádku, ale fakticky je upravuje jediným zákonem, který je s tímto právem v rozporu.

      Čeští zaměstnanci mají slabší vyjednávací pozice. Na stávkování nejsme nastavení, míní ekonom Bureš

      • Diwa

        Proto náš lid uměl vždycky kecat venku na peróně nebo v putice. To jsou silácké řeči vychlastaných mozků, kde jde všechno ! Nicméně ve skutečnosti se lidi bojí, mají strach. Říkám to i u nás v práci, pokud půjdou všichni, nemáte se čeho bát !!!! Jak se říkalo za komunistů, v jednotě je síla a to je tan základ !!!!

        • Ten strach je mediálně a politicky pěstován. Prostě lidé se bojí, že budou třeba jen vyfoceni na demonstraci, kterou média nazvou proruskou a v diskuzích je budou označovat za lůzu a dezoláty.

          Tady chybí několik trestních oznámení na ty, kteří ty skupiny demonstrujících  hanobí a urážejí. A přitom stačí použít ten samý paragraf jako při hanobení Romů nebo LGBT. Jen jaksi není zájem. A bohužel se nikdo nezeptá odpovědných, proč nekonají. V písmenu b) je jasně jmenována "skupina osob s politickým přesvědčením"

          § 355Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob(1) Kdo veřejně hanobí

          a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

          b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

          bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

          (2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

          a) nejméně se dvěma osobami, nebo

          b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

          • Pane Jirko2504, Vy se zde snažíte v dobré víře argumentovat zákonem a právem?! Tady v Česku?!
            Kde vládnoucí mafie ohne platný zákon a právo jak se jim právě hodí???
            Prý právo a zákon...Ještě tak v Zimbabwe. 

            • Já vím, že jsem naivní, ale to proto, že jsem přesvědčen, že dodržování a vymáhání platných zákonů je jediným prostředkem, který snižuje nenávist a rozdělování společnosti. Nedodržování a přehlížení je cestou do pekla a jednou se může obrátit proti těm, kteří z toho dnes těží.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit