Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak tam byl každý Polák za Červenáčka?Kecy a jenom kecy.Když se budu stydět tak nikam nelezu a i dnes jim nevěřím.
  • Bohužel stále tvrdím,že vznik Československa byl vždy doménou dobrodruhů a skutečné oslabení mocného Rakousko -Uherska a zajištění dominance Německa a po 1989 opět zmenšení zrádci této male zemičce.Za tento národ a jeho charakter bych ruku do ohně nedal.Ten zradí,klde může a kde koho.Proto musíme vytahovat v komplexu hrdiny.
  • Mám si považovat Dubčeka za pendrekový zákon?Nikdy!Vážím si hrdinu komunistu Kriegla.To byl vlastenec.Ten nepodepsal ostatní se popopo.
  • Němci to nedělali ani v roce 1938 a ani v r.1968.A Poláci v českém Těšíně ničili mostky v roce 1968 atd.Pohádky jsou již za námi,kdo to zažil.To samé životní prostor v roce 1938 na náš účet.
  • V tom nevidím hrdinství ani vlastenectví. Takových "vlastenců" bylo - třeba francouzský admirál Darlan, velitel francouzského vojenského loďstva, který zradil nejen vlastní (pronacistickou) vládu ve Vichy, ale i Girauda s De Gaullem a Spojence. Prostě jenom podrazák a zrádce na všechny strany, křivák, a "proplouvač s proudem". Něco jako Kalousek.
  • Byl ten Dorna Polák nebo Sovět? Takhle se totiž chovali Rusové. Asi to byl "popolštěný" ruský agent.
  • Jo, styděli se tak, že na jičínské křižovatce, které se říká "Na Letné", kde spáchal příslušník polských okupačních jednotek Stefan Dorna dne 7. 9. 1968 jeden z nejsurovějších zločinů,
    jichž se okupanti z Varšavské smlouvy po 21. srpnu 1968 v Československu dopustili.
    Vrah a další čtyři polští vojáci opustil večer kasárna za městem, byli opilí. Hádali se a Dorna kolegu postřelil, šel přes křižovatku ke skupině Čechů a začal střílet i do nich. J. Veselého a jednu dívku střelil do nohou, další dva netrefil. Poté se ožrale dopotácel k telefonní budce, před kterou dívka utěšovala bolestí sténajícího J. Veselého. Pod pohrůžkou zastřelení dívku donutil vydat hodinky a zlatý prsten.Pak jí přikázal, aby se otočila - a poté do ležícího pana Veselého vypálil v rychlém sledu deset ran z pistole.
    Zastřelil i paní Klimešovou, běžící mladíkovi na pomoc a těžce zranil jejího manžela. Během incidentu vystřílel 74 nábojů.
    Ten Dorna se dodnes za svůj zločin neomluvil (plnil přece svou bolševickou povinnost), i když byl v Polsku odsouzen na doživotí, po 15 letech byl z vězení propuštěn.
    V restituci získal statek (bolševik), kde sedlačí a sviňsky dře své zaměstnance.
  • lrkfa
    Ja bych si ty Polaky, tak neidealizoval. Hrali si a hraji na velmoc, ale na to proste maji hole zadky. Jen si sni o Velkopolsku az k Moskve.
    Vroce 1938 proti nam stalo nejen Nemecko, ale i Francie s Britanii. Paradoxem je, ze Francie byla porazena i nasimi tanky a jinou vyzbroji, dobre ji tak !
    V rice 1989, jsme take ohnuli pater, sezrali to i s navijakem a jsme nemeckou kolonii !
  • lrkfa
    Je fakt, ze polsti dustojnici se v srpnu 1968 treba dostavili na MNV v Trutnove a omluvili se za vpad vojsk. Bylo videt, kdyz jsem prochazel kolem polskeho vojenskeho tabora v Hradci Kralove, tak se Polaci stydeli. Coz Nemci v roce 1939 rozhodne nedelali.
  • Historik Stawski říká: " Nedá se určitě říci, že byl zrádce nebo dokonce kolaborant se sovětskou vládou. Naopak. Jsem přesvědčen, že v roce 1981 svým rozhodnutím o zavedení válečného stavu zachránil Polsko před vojenskou intervencí." Historik ale zapomněl poznamenat, že to byl on, který v r. 1968 poslal polské vojska jako okupanty do ČSSR, aby na rozdíl od Poláku, které údajně zachránil, tak Čechoslováky pomohl uvrhnout na dlouhé roky do politické útlaku a nadvlády Rusů. Takže pro Čechoslováky Jaruzelski opravdu nemůže být žádný hrdina, ale okupant.
  • bezregistrace
    no a tak jako mnozí plivou na nedávnou minulost je se třeba propracovat k rozbití Rakouska-Uherska, Velké Moravy, přijetí křesťanství a nejvíce je třeba osoudit onu první opici co po pádu banánu slezla na zem .. ta je vina vším a nebýt jí byl by na téhle kuličce klid
  • bezregistrace
    jo souhlasím odsun v roce 1938 byl zločin proti lidskosti ...
  • Kolaborant bolševiků, stejně jako Husák, nebo Kadár! Málokdo ví, že během invaze Ivanů do Maďarska dostalo Československo za úkol neprodyšně uzavřít hranice a materiálně pomáhat nové Kádárově vládě. Oficiální nevojenská pomoc se jen v listopadu 1956 vyšplhala na 90 milionů korun. Čilá spolupráce panovala také mezi ministerstvem vnitra a maďarskými bezpečnostními silami. Antonín Zápotocký pak v projevu z 3. 11. 1956 označil činnost maďarských povstalců za "řádění bílých teroristů a zvrhlých banditů". Takový stalinistický postoj ostře kontrastoval se solidárním mlčením Poláků a vyvolal v pokořeném Maďarsku mezi obyčejnými lidmi nenávist ke všemu českému a slovenskému. "Vy a Rusové jste jediní proti nám," křičeli v Budapešti na dopisovatele Rudého práva. Dodnes nám to nezapomněli!
  • josef.servit.9
    Slyšet, znamená rouno vědět! Byl to první Majdan, který amíkům nevyšel. Hácha byl
    chlebodárce a nechal se přemluvit????? Beneš byl poserra, ale rusové to upekli s USA!
    Odsun to bylo bezpráví!!!!
  • Ono to může vypadat jako nesmysl, ale já se dotkl Jaruzielskieho, nepsal jsem, zda byli Poláci vlastenci nebo ne. Samozřejmě že byli. Vše jste ale zhodnotil v několika větách a nic nebylo tak jednoduché, jak je to vylíčeno.
    Já pamatuji jak rok 68, a mohu říci, že bylo mnoho lidí ochotno za svobodu bojovat, stejně jako v r. 38. Bohužel, sám jako voják si nemůžete dovolit jít proti rozkazům při vyjimečném stavu, pamatuji i stanné právo v Polsku a vím, jak Jaruzielského proto mnozí Poláci nenáviděli.
    No, taky jsem to zjednodušil
  • To k:
    Také souhlasím. Jenom ta kapitulace před Hitlerem byla právě to menší zlo. To větší zlo byl odzbrojený odpor. To by ozbrojený konflikt začal na našem území, Stalin by nám poskytl bratrskou pomoc" a na nastala by tady válečná řež. Češi by museli bojovat na ruské straně ti co by bojovat nemohli byli by "přesídleni" na Sibiř, aby byli "chráněni" před konfliktem ve své zemi. Stalin nebyl o nic menší gauner než Hitler, s nímž se později spojil (Pakt Molotov- Ribbentrop), kde s rozdělili oba psychopati rozdělili Evropu.
  • To rich:
    S těmi názory se ztotožňuji. Ona totiž skutečnost nebývá dvoubarevná, na jedné straně dobro a na druhé zlo. Většinou bývá zlo větší a menší a jde o to zvolit to menší zlo.
    Slyšel jsem vyprávět občany v Budapešti, že jenom v samotné Budapešti prý Rusové povraždili na 50 tisíc civilních obyvatel. Když demonstrovali proti ruské okupaci, tak prý Rusové z jedné strany zahradili ulici tanky a z druhé strany ji projeli tanky a pod pásy zmasakrovali demonstrující civilisty.
    A když Beneš svou nacionalistickou politikou a podkuřováním Stalinovu SSSR přivedl naši zem až k Mnichovu, abdikoval na funkci presidenta a zbaběle uprchl do Anglie, nechal se bývalý soudce JUDr. Hácha, který už byl v penzi přemluvit na funkci presidenta. Znal jsem lidi, jejichž rodiče byli za války v koncentráku.a děti dostávali k vánocům a k jiným příležitostem různé dárky a poději se dověděli že to bylo ze zvláštního fondu založeného JUDr. Háchou. I když sám téměř nic nemohl, říká se, že se mu podařilo hodně věcí zmírnit, stačí srovnat jak dopadli např. Poláci. A když Beneš po válce se slávou přitáhl do ČSR od východu s rudou armádou, tak nechal JUDr.Háchu zavřít a zemřít ve vězení. Přitom si Beneš hrál na presidenta, kterým nebyl. Abdikoval ještě legálně před původním parlamentem po válce byl znovu zvolen teprve na jaře r. 1946.
  • Jsem pamětník.Generál Jaruzelski při nepokojích v r.1981 vyhlášením vyjímečného stavu skutečně ochránil Polsko před vpádem sovětským nebo i internacionálních sil Varšavské smlouvy.Tímto gestem dal najevo,že si Polsko dokáže udělat pořádek v zemi samo.Že k tomu nepotřebuje destruktivní přítomnost cizích vojsk.Asi se mnohým šláplo na kuří oka,ale hrozba "bratrské" pomoci z r.1956 v Maďarsku a Polsku a z r.1968 v ČSSR byla zažehnána.V tom byla moudrost a prozíravost Jaruzelského.Je neslušné od majitelů na kuřecích okách postižených,že tuto taktiku generála nepochopili.Stejně nebyl také pochopen náš protektorátní prezident Dr.Hácha za německé okupace.Nastavil záda a svůj věhlas převzetím funkce jen proto,aby zabránil jmenování do této funkce karierního dobytka.Hleďme na dějiny laskavým pohledem osoby,která dokáže zhodnotit průběh dějin při jiném, průserovém vývoji.Pak si těch,kteří se zasloužili o vývoj málo průserový,začneme vážit.Važme si Jruzelského,važme si Háchu,važme si také i Dubčeka.Bo paličatost hlav vede často k upalování údů.
  • Jardo, píšeš nesmysly. Polský národ - to jsou vlastenci. Vždy se proti nepřátelské agresi, ať už ze strany Německé říše nebo SSSR bránil. To se o Češích vůbec nedá říci. Ti kapitulovali před Němci, veškerá výzboj připadla Němcům a navíc Češi pro Němce za války v době protektorátu pracovali. Je tedy možno konstatovat, že svým způsobem jsou do určité míry také válečnými zločinci. A v osmašedesátem přiletělo letadlo z Moskvy, sebralo celou vládu i s Dubčekem, ti Češi tam na všechno kývli - čestnou výjimkou byl neobyčejně statečný MUDr. František Kriegel, český Žid. A celý ten český (husitský) národ se na nic nezmohl, ohnul znovu páteř (pokolikáté už) a začal žít v normalizaci. Český národ tedy vždy přežil, ale za jeho charakter bych ruku do ohně nedal. Je to smutné, ale je to tak.
  • Asi něco jako súdruch Husák.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit