Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fascinuje  mne, jak paní Petra Procházková, novinářka a milovnice Čečenců, kteří chtěli v Čečně nastolit taky chalífát, je nyní nerada, ža v Afganistánu bude taky, jak moc kritizovala Rusy a Čečence s mozkem v hlavě, že to nedopustili a jak nyní je smutná z toho, že Amíci půjdou domů.

    a v Afganistánu je jedno, že prohráli Amíci a my,. podstatné je, že i díky nám a hlavně díky Amíkům tam prohráli běžní Afgánci a hlavně Afgánky.

  • Do válečných dobrodružství v Afghánistánu i jinde po světě, navíc v cizím zájmu jsme se neměli nechat zatáhnout. Ani v dobách Varšavské smlouvy se nás SSSR do svého válečného dobrodružství v Afghánistánu nesnažil zatáhnout a vyžral si to sám. USA nás na základě jakési falešné spojenecké solidarity naopak přímo nutí se podílet na jeho válkách. V podstatě jen k vůli patolízalství našich politických představitelů k USA jsme se stali v očích mnoha zemí světa sprostými agresory a okupanty. Ty země, kde pod velením USA a NATO operují naši žoldáci, nikdy nám nic zlého neudělaly a ani nás nijak neohrožovaly. Teď nás lid těchto zemí oprávněně nenávidí a může se stát, že ti radikálnější z nich se přijedou k nám mstít. V západních zemch už to moc dobře znají ve formě teroristických útoků. 

    • no to určitě neb 68 určitě někteří generálové SSSR též pamatovali , na těchto národech je sympatické že se jen tak nedají

  • Ale kdepáááák prohráli.

    V USA už se připravuje velkofilm o tom, jak mocný a statečný Johny porazil Talibán na hlavu a zachránil lidstvo. V každé ruce jeden těžký kulomet, kličkuje mezi střelami proradných Tálibů a v západu slunce vlaje vlajka s hvězdami a pruhy.

    Už se moc těším do kina. 

  • Utekli kluci američtí? Zas Pavlíkovo moudro?Už pan Trump rozhodnul, že tam kde odmítají bojovat a umírat afganci, nemá co americký voják dělat. Dobrá vůle tady byla. Komu by se líbilo, kdyby holky a ženy nesměly samy z domu? Takovou pitominu, že řidičák nesmí mít žena, může pochtívat jedině pomatený mohamedán. Oni už si tam afgánci nějak poradí sami.

    • KIMCID

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/trump-naridil-stazeni-casti-vojsk-usa-z-afghanistanu-a-iraku-129966?fbclid=IwAR1zshswE22GHjnOXFuhHIUnLV5Hnewqm4lLa8Qmuu7oogcmVbeKBQQyRck

  • Když utekli Američané , mohlo tam zustat NATO a minimálně udržet určité uzemí . Z pohledu spojenectví je to zrada a hotovo. Koukám jak si ČLR a Ruská federace rozumí s Talibama , no asi bude v EU hodně levného heroinu . Vypadá to na takovou směsici kriminálníků s Aláhem u huby , ale za narkotika se popravuje zejména konkurence . Když už tak to tady bylo a v Rusku (SSSR) už zapomněli na " zinkové" vojáky  a to se jim vymstí , bohužel i Evropě . 

    • umění dilomacie je o několik levelů výše než umění vtrhnout někam a zabíjet. Znalostí tohoto umění se pyšní jak Čína, tak Rusko, Amíci bohužel nikoliv.

      • spíš vrána k vráně sedá , první kdo na to doplatí bude Rusko .Jako by nebyl Beslan a divadlo na Dubrovce a přeju Rusku aby to bylo jinak . To k " umění diplomacie "a nezastávám se USA , to co předvedli je taková vysokohorská miniJalta 2.0 .Tak uvidíme co přinese budoucnost.

    • mun.go

      " ... mohlo tam zustat NATO a minimálně udržet určité uzemí ... "

      Proč, proboha? Území patří Afgháncům - proč by měli svou půdu svěřovat NATO a nechat vládnout cizáky?

      • to je pravda , ale určitě ne důvod pro zradu .Tak uvidíme , chci vidět první političku v zemi která přežije alespoň rok .

        • mun.go

          Zradu koho, čeho?

  • Všichni politologové z ČT a CNN Prima nás přesvědčují, že toto není útěk. Není to jen útěk. Je to potupný úprk a zesměšnění USA a NATO. Nejlepší tajné služby ( USA a VB) předpokládaly ještě v pátek, že postup Talibanu na Kábul bude trvat 3 měsíce. Stačilo se podívat na ty "boje" a bylo jasné, že do týdne je vymalováno. Čučkaři. Ne nadarmo dostal Koudelka vyznamenání od CIA. Chemické zbraně v Iráku,Skripal a  Novičok, Ricin, Vrbětice.

  • Nám Moravanům je Afgánistán úplně lhostejný. Na rozdíl od jiných totiž nevidíme morální ospravedlnění ani realizovatelnost "vývozu své choromyslné  ideologie" ve zvrácených představách demokratůrních teroristů přepadnout jakoukoli zemi a vnucovat jí své fantasmagorické představy jakže by měla žít. 

  • USA a spojenci za 20 let nalily do Afghanistánu 2 triliony dolarů. Vycvičili armádu o 300 000 vojáků. Vybavili je nejmodernější vojenskou technikou včetně laserových zbraní, helikoptér Black hawks atd. Tato afhánská armáda měla proti sobě pouze 70 000 talibanců se samopaly. A přesto tato armáda odmítla proti nim bojovat. PROČ??????????? Protože proti nim NIKDY bojovat nechtěla. To chtěli pouze USA a další okupační vojska. Britů tam zahynulo přes 500 vojáků. A to proč???????????????? Dnes je taliban vybaven vším, co jim tam americká okupační vojska nechala. Neuvěřitelné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nenajde se jediný politik, který by měl odvahu za to seřvat USA a všichni budou jen brečet, že hrozba terorismu se opět zvýšila. Kdyby alespoň měli odvahu říci - katastrofa, Saigon 2 a totální debakl!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • KIMCID

    Velké divení nad situací v Afghanistanu dnes? Že za to může Trump? Odvádění od problémů?Tak se vraťme o 11let zpátky, do roku 2010. A přečtěmte si tento článek.A mimochodem, velmi mě pobavila slova gen. McChrystala před 11 roky: „McChrystal také vtipkoval na úkor viceprezidenta: "Ptáte se mě na viceprezidenta Bidena? Kdo to je?"Moc by mě zajímal názor pana gen. McChrystala dnes.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/vrchni-velitel-v-afghanistanu-skoncil-ve-funkci-popudil-obamu-44984?fbclid=IwAR0yz639GwBaXmJV3eprnVGWAey920gufJX1oEhX1ifDCVgrMjigtY1_DD4

  • josef.chmela

    Prohráli tam teroristé z USA a my s nimi, protože jsme se zařadili mezi okupanty. Doufám, že teď zavládne v Afganistánu mír a lidé si budou žít svobodně bez nadvlády USA a jejich pseudodemokracie.

    • Nj, u komunistů se to moc nerozlišuje. Rudý teror, nebo černý teror, vsjo rovno. Hlavně mít plnou hubu míru, svobody a přeplněné gulagy!

      • odkud jste k nám přikvačila? vy nevíte, že násilí v Afganistánu páchala vojska NATO, zejména USA... považujete USA za zemi černého nebo rudého teroru? nějak se v tom nevyznám.

        • "... nějak se v tom nevyznám."

          Z vašich slov vyplývá, že se nevyznáte ještě v mnoha dalších záležitostech...😉

      • KIMCID

        přesně kamildo to si myslíme všichni o Američanech. Jen hlupák to zpochybňuje

        • Všichni = ty a Chmela a ještě možná dva další. 😉😂

          • KIMCID

            Tak to je smutné že jsi hlupák

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit