Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo proplácí tahání toho komparsu u pobřeží řecká,italie atd.? Hanba ministerstvu!
  • Úhrada dopravy nemocného by v každém případě měla být uhrazena ve smyslu znění vyhlášky Min. zdrav. č. 421/2016 Sb., jíž se mění vyhláška č. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami, ve znění pozdějších předpisů, zvané "Seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami 2017", která v kapitole

    Jízda vozidla ZZS
    V režimu jízdy vozidla ZZS a v případě převozu speciální sanitkou pro novorozence vykáže zařízení všechny ujeté kilometry v souvislosti se zásahem u pacienta, včetně jízdy zpět na stanoviště, pokud nebyla přerušena cestou k dalšímu zásahu.
    Kromě úhrady za ujeté kilometry může být jízda vozidla ZZS hrazena rovněž paušálem na jeden výjezd. Tento paušál se určí výpočtem vycházejícím ze stanovených sazeb za 1 km jízdy vozidla ZZS a průměrné přepravní vzdálenosti v konkrétní lokalitě.
    Ve výkonech jízdy vozidla ZZS za 1 km (případně za jeden výjezd vozidla ZZS) nejsou zahrnuty zdravotní výkony lékaře, ani výkony ostatních odborných zdravotnických pracovníků, které jsou vykazovány samostatně.
    Plánovaný převoz pacienta vozidlem ZZS, pokud nejde o nebezpečí z prodlení, povoluje předem revizní lékař příslušné zdravotní pojišťovny na žádost indikujícího lékaře.

    Iritující je zejména skutečnost, že k proplacení se Ministerstvo zdravotnictví nemá kvůli tomu, že zahájení dopravy pacienta vrtulníkem došlo 1 MINUTU (ano čtete dobře - 1 minutu) PŘED DOBOU, OD KTERÉ v textu uváděná smlouva "POVOLUJE" dopravu pacienta vzduchem. To už je řehot úředního šimla par excellence!
  • Tak ministerstvo na vození si svých pozadí peníze a auta má.
  • No, koukám, že další ministerstvo "vypustilo" perlu ze svých "úst"...

    Jo jo, měl by se obnovit hezký český zvyk = defenestrace...Vyházet celou naši stranu a vládu z oken, jinak tam budou všichni na dožití...
  • To jsou tzv. České paradoxy. Min. zdravotnictví ruší pomoc zraněným. Zřejmě, aby ušetřilo na odměny ministerským " pracovníkům " a nebo mohlo přesunout peníze do oblasti plateb nadnárodním výrobcům léků. A zřejmě nám co nevidět nám "zvýší" doplatky za léky. Dnes UŽ NEPLATÍ, že vždy jeden z léků s určitou účinnou látkou bude bez doplatku.Platí to pro diabetiky, občany s hypertenzí a kardiaky. Holt nám občanům ministerstva a politici neustále LŽOU, LŽOU a LŽOU. Pak volte třeba bafuňáře z ČSSD nebo odporníky z ANO, ODS, STOP a nebo nenážrané černozadečkáře. ???????????????
  • to je už vrchol nehoráznosti co si politik dnes dovolí. klíčema ale do hlavy a ven s nimi
  • kdyby mimo prac. dobu potřeboval odvoz ministr nebo jiný pohlavár, tak by se výklad změníl okamžitě. Ostatní nikoho nezajímají.
  • ANEB - ODVOLÁVÁM CO JSEM ŘEKL A POTVRZUJI, CO JSEM ODVOLAL. MINISTERSTVO VYDÁ PRÁVNÍ NORMU, zvanou "Seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami 2017" - ale ŽÁDNÉ PODOBNÉ OMEZENÍ uvedeno není - i když v této vyhlášce je provedena změna u cca 600 výkonů, které jsou nově vloženy, změněny nebo zrušeny. (Pro laiky - S účinností od 1. 1. 2017 vyšla vyhláška Min. zdrav. č. 421/2016 Sb., jíž se mění vyhláška č. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami, ve znění pozdějších předpisů).

    Obávám se, že tady někdo pochybil - a dost vážně pochybil!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit