Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Již mě nebaví to překrucování politiky.Zajímá mě proč Slováci nechtějí slavit vznik ČSR.To malé etnikum dělalo vždy problémy.Rozpad byl nevyhnutelný a v tom Klausovi fandím.Nemám rád,když se neustále opakuje to samé,ale vadí mi ,když jsme pořád jejich ochránci a oni si s námi neustále vytírají záda a jsou u nás na význačných postech Babiš,Fenič a další.Jsme divný národ nebo odštěpek od Masaříka a Beneše.Vždyť nás nikdo nemůže mít rád,když máme vzláštní povahu.Stále tápeme ke komu a každého zradíme až to dopadlo nyní katastrofálně,že si ještě zničíme tu krásnou krajinu ,když nemáme co bylo vybudováno v nejsilnějším soustátí Rakousko - Uherska.Mám pocit,že to byla pomsta za Sudety a pak bych se tomu ani nedivil. A Rusko již o vykradený stát nemá také zájem.Kam se podívám tak česká povaha je hnus.Tady je již zájem kam nacpat migranty.Konečně si přiznejme,že jsme hauvning ve střední Evropě a nechytejte se pořád Třísků a dalších cituji....opustíš li mě nezahynu ,opustíš li mě zahyneš.Pro USA je Evropa největší konkurent,proto je potřeba jí zničit,což se také ve velkém děje.Pro nás je neštěstí,že jí vedou hlupáci a jourové.
    • že Češi zapomínají a popírají svou vlastní minulost. V prvním tisíciletí žádní Češi nebyli, byl jen Moravský národ který zahrnoval současné země Čechy Moravu Slovensko Polsko Rakousko. Byla to nejzápadnější část Velké Tartárie která je dnes známá jako Rusko. Češi se separatisticky pod vlivem Germánů odtrhli a od těch dob "hledají" své kořeny všude možně. Je hořká ironie že popírají svou minulost a své předky na Moravě, ale o to raději se nechávají ovlivňovat západními Němci. Vůči svým předkům uplatňují primitivní a násilnou čechizaci a předstírají že prý "žádná Morava neexistuje" viz všechny trapné novinové internetové či televizní články a dezinformace ve kterých nevzdělaní a zkorumpovaní redaktoři melou pořád jedno Čechy český Česko česká kotlina český národ a jiné stupidity přičemž se přímo v panické a směšné hrůze vyhýbají pojmům Morava moravský národ. Slováci měli té hloupé čechizace už dost tak se odtrhli. Navíc nemá smysl slavit něco co režim zničil. To by mohla Třetí říše v protektorátu také slavit vznik ČSR. Rovněž na své východní praruské kořeny Češi pomýšlejí s nevolí a komplexem méněcennosti, přestože je právě východ až na drobné epizody zachraňoval před vyhlazením. Je ironie že Češi stále podivně tíhnou k Němcům a západu který se na Čechy díval vždy jako na podřadnou rasu a své otroky. Inu každý svého štěstí a hlouposti strůjcem.....
      • bláboly ruského trolla.
      • V oblastech nazývaných Bohemia a Moravia žili Keltové, Germáni i Římani a teprve později sem přitáhli z východu jacísi Slovani. Pojem "národ", natio v současné pojetí vznikl teprve později.
        V Rakouské monarchii komplikovali situaci hlavně "národovci", kteří se stále cítili ublížení, něco chtěli, ale nevěděli co. Např. jeden z nich s "typicky českým" jménem Josef Jungmann hlásal, že prý Čech je ten kdo mluví česky, kdo mluví německy je prý Němec. Neříkal už jak je to s tím kdo má německé jméno.
        V západních jazycích je pojem "nation" totéž co občané. Pojem OBČAN lze přesně právně definovat, kdežto definice "národa" je značně libovolná.
        Nic proti tomu, že se někdo cítí být Moravanem, protože se na Moravě narodil a žije tam a je to krásná země. Ale řečičky o jakémsi "moravském národě" patří do 19.století a nesvědčí o přílišných znalostech. Jsou někteří, kdo se cítí příslušníky "brněnského národa" a jezdijó šalinó a muvijó hantecem.
        Současný svět vyžaduje GLOBALISACI, takže bychom se měli cítit spíše jako příslušníci EVROPSKÉHO NÁRODA. I přes jazykové rozdíly, které budou dříve či později překonány nás s ostatními Evropany spojuje minulost, kultura, myšlení.

        Jinak také platilo a platí ROZDĚL A PANUJ.
        • a s tím ROZDĚL A PANUJ máš pravdu Sajmone. Vysvětluje to, proč se snažíte přimět Čechy zapomenout na Moravské a Ruské kořeny a stejně tak děláte Mejdany na Ukrajině abyste ji oddělili od Ruska. Pak se Čechům a Ukrajincům lépe poroučí, když neví, kdo jsou, že.....?
        • doporučuji se trochu vzdělat například díla Mavra Orbiniho, Velesova kniha, Jarilina kniha a řada jiných zdrojů. Jinak má celá debata smysl asi jako vysvětlovat chroustovi teorii relativity.

          Například „Jarilina kniha“ a „Velesova kniha“ říkají o událostech III. - IV. století. Tyto texty nazývají zemi Slovanů Ruskolanijí. Zabírala oblast od Volhy a severního Kavkazu k Dunaji. Byla to hlavní, ale pouze jedna z větví slovanských národů. Na mapě, vytvořené evropskými geografy, země Tartárie zabírala obrovské území. Název byl používán od XII. do XVIII. století, ale historici považují tyto politické hranice za ještě více starodávné.
          V roce 1601 vyšla kniha italského katolického kněze Mavro Orbini - „Království Slovanů“. Toto mnohosvazkové dílo je historií všech slovanských rodů, bylo napsáno podle dávných pramenů z vatikánských archivů a okamžitě se stalo skandální senzací. Proti knize a autorovi se osočily vláda a církev. Dílo bylo okamžitě zakázáno. V roce 1722, na základě osobních pokynů Petra I. byla politicky užitečná část této knihy přeložena do ruštiny.
          Mavro Orbini napsal:
          „Slovanský národ se jeví být nejstarším národem na zemi, ze kterého vzešly všechny ostatní. Impérium díky odvaze svých vojáků a nejlepší zbraním na světě po tisíce let drželo celý svět v poslušnosti a podřízenosti. Slované vždy vládli nad celou Asií, Afrikou, Persií, Egyptem, Řeckem, Makedonií, Ilýrií, Moravou, Šlenskou zemí, Českem, Polskem a veškerým pobřežím Baltského moře, Itálií a mnoha dalšími zeměmi…“
          Ukázalo se, že ruská země v prvním století našeho letopočtu byla říší, která sjednotila i slovanské i jiné národy. Ve světle těchto údajů je zcela logické, pokud by se tam používalo runové písmo. Výzkumníci věří, že runami je možné psát v různých jazycích… každý znak není písmenem ale mnohovýznamovým symbolem.

          A tak bychom mohli dlouho pokračovat. Je třeba se vzdělávat, dovídat nové informace a neplést si své dojmy se skutečnými pojmy. *5*
      • JO už tomu bude 25 let 1.1.1993,dobře si pamatuju Čehůni my na Vás robíme a dost bolo Prahy a za 5 let Práca by nebola,tak aby se za pár let neozývalo Tož není u Vás nějaká rachota.Podle Vás jsme všichni třeba Mongolové nebo Římané podle doby kterou si vyberete *1*
        • kdo by na vás dělal? *2* Museli byste zvednout líné zadky a jít něco užitečného dělat. To není jen jako v kanclu razítkovat formuláře, somrovat daně a otravovat druhým život. Kdo by vás živili? A jestli jste Mongolové nebo Římani, to nevím ale je to váš soukromý problém, jestli se za ně chcete považovat. Ani by mne to nepřekvapilo kdybyste se tak definovali. Jde jen o to, ŽE SE MUSÍTE NAUČIT RESPEKTOVAT DRUHÉ a pak teprve máte právo žádat aby druzí respektovali vás. Pokud někdo, dejme tomu, jako příklad krade, nemá právo stěžovat si, že byl jinými taktéž okraden.
      • vanhorne
        "až na drobné epizody zachraňoval před vyhlazením."
        O ktere vyhlazovaci epizody se jedna?
        • přečíst či poslechnout si něco o dějinách druhé světové války, nacistické genocidě a existenci takzvaného protektorátu Čechy a Morava. Se sháněním informací by neměl být problém. I méně inteligentní jedinci by to měli zvládnout. Je to stále dost známé a frekventované téma. A drobné konfliktní epizody mezi Čechy Moravany Slováky a Rusy lze označit například existenci legií v bolševickém Rusku či srpen 68.
          • vanhorne
            "méně vzdělaným doporučuji"
            To je vsechno na co se vy, vysoce "vzdelani politruci" zmuzete?
            Uved konkretni pripad vyhlazovaci epizody, kdy a kde, kdo a koho chtel vyhladit?Cesi Moravany, nebo Moravane Cechy, zvanile?Radeji se venuj budovani "Nove Velkomoravske Rise".☺
            • Ale to se míň inteligentním stává. Vyhladit Slovany jste chtěli vy germánští esesáci.
  • *3* bude mít orgasmus, jak třicet let po pádu socialismu "hrdinně bojuje" proti komunismu. To jako by v roce 38 brojil proti Rakousku-Uhersku. Doba už je dávno jinde a nebezpečí jsou také jiná. U nás se takovým, kteří za totality drželi h..bu a po převratu, když už nic nehrozilo, vylezli jak krysy a vyřvávali, říkalo "sklepový partyzán".
  • Já jsem zase zjistil,že cena másla v dějinách ČSR je nejvyšší od roku 925 .Svatý Vaclave dělej konečně něco,protože já si máslo vždy mazal na chleba a nyní ho mám na investici.Co tomu řekne Zikmund.až bude mít státní svátek.
    • nechali jste ze sebe udělat pucfleky a prodali jste se za pár grošů, tak si trhněte. Zapíráte svou rodinu a hrbíte se před cizáky tak táhněte do hypermarketu si v akci koupit máslovou náhražku a neotravujte. *6* *3*
  • Koncentrační tábory vynalezli Britové a Lenin se Stalinem a Hitlerem je zdokonalili.Autorem byl jistý plukovník který se utopil po zásahu lodě německým torpédem v 1 sv.válce.Prostě člověk si nevybere.
  • A bolševici v diskusi dostanou záchvaty vzteku, budou tu plivat oheň a síru!
    Další svědectví o hnusobě té bolševické doby 1948 - 1789 (v některých případech od roku 1945) - nemluvím o těch co z vlastní hlouposti odešli "budovat socialismus" do říše zla už v době I. republiky!
    • Na to co dělali v SSSR,to at si soudí sami ,ale to že u nás komunisti dávali do lágrů vojáky kteří bojovali za Československo a nejen na západní frontě to mělo být potrestáno doživotím zainteresovaných osob hned po 89.
  • Úplně jsem zapoměl,že nás v roce 1939 obsadil SSSR a né němci,asi mám to kamaráda němce -zapoměl jsem jak se jmenuje....a nemůžu si vzpomenout proč ti sověti měli na tancích v tom třicátém devátem hákové kříže,blesky a orlice místo rudých hvězd....Hold,byl jsem tehdy malý klučina desetiletý,když pražácí se zdviženou pravicí vítali naše osvoboditele v březnu roku 1939.... *1* *1* *1*
    Jak uvedl ředitel slovenského muzea Stanislav Mičev, podle dostupných údajů prošlo v letech 1941 až 45 zajateckými a internačními tábory 69977 Čechoslováků.
    • Bolševický -píp,píp,píp- co jsi nám chtěl tvým blábolem sdělit????

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit