Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mezi horníky jsem žil celý život, doma mi říkali, když se nebudeš učit, půjdeš do dolu, tak jsem se učil a šel do učení. Kluci, co na školu kašlali šli opravdu do šachty, já jsem bral v učení 70,- Kč, oni 2 500,- což byl nástupní plat. Můj soused pracoval na Armádě a bral v sedmdesátých letech kolem 7 000,- když jsem se ptal jestli je v dole práce těžká, řekl mi, dá se to vydržet, my děláme tak čtyři hodinky za směnu. Já jsem jako vyučený bral na stavbě 1 700,- a práce v paneláku bez oken a dveří nebyla o nic lehčí než v dole, tam jim alespoň nepřimrzali trubky k rukám. Celý život jsem dělal řemeslo, od roku 1993 jako OSVČ, Dělali jsme ekologické kotle v zelená úsporám, nakoupili jsme kotle, ale ouha Kalousek se svou bandou zelenou úsporám zrušil a tak jsme zůstali bez peněz. Nakonec jsem skončil na pracáku, jelikož jsem měl do důchodu cca 18 měsíců, požádal jsem o důchod. Stát se mi za 43 let práce odměnil tím, že mi odrbal důchod na věky, takových kluků jako já znám hodně a tak si říkáme, proč stát pomáhá horníkům, kteří dělali v soukromém podniku a na nás ostatní se vykašlal? Kde je v tomto státě spravedlnost, jediná odpověď je že v ).( , horníků se bála každá vláda ať to bylo za komoušů nebo dnes. Každá vláda kouká, aby ta lůza neměla moc peněz a neměla roupy. A ještě jedna poznámka, co dostali dělníci v zrušených textilkách, sklárnách, ocelárnách a ostatních továrnách které musel ukončit provoz, no přeci ho--o. A že by se horníci dožívali méně roků není pravda. Tomu se říká spravedlnost po česku. *16* *16* *16*
  • Poláci provedli odborný lékařský průzkum nemocnosti a úmrtnosti horníků a došli k závěru, že většina horníků začíná mít větší zdravotní problémy již před 40 rokem života a průměrná doba jejich dožití je 57 let. K jakým závěrům by asi došlo, kdyby stejný průzkum byl proveden u našich horníků? Zřejmě by lékařští odborníci došli k mnohem horším závěrům, protože na rozdíl od našich horníků polští horníci pracují ve svých dolech s lepším a modernějším vybavením snižujícím fyzickou dřinu na minimum a mají mnohem lepší sociální zabezpečení (můžou odejít do předčasného důchodu již po 25 letech práce v dole a berou při tom 90% svého původního platu až do oficiálního důchodového věku. Český horník je mezi horníky z Polska, ale i z Německa, Španělska, Rumunska atd v podstatě ten poslední chudák s nejubožejšími benefity i výdělky.
    • Pokud polští horníci pracují ve svých dolech, tak je jasné že se mají lépe.
      Našim horníkům sebral doly Pithart a Bohuš a udělali z nich námezdní dělníky. A to si ještě mohou gratulovat, aby ti dva jmenovaní nedovezli mongolské běžěnce, kteří pracují v dolech za 2 dolary za den.
  • můžete si to zkusit *
  • A v jiných těžkých provozech nechť dělníci dožijí do smrti. *3*
    • Naši horníci vydělávali za bolševika mnohem víc než ostatní těžce pracující, výdělek prochlastali a prokurvili a nešetřili! Jejich rodiny tím trpěly. Co by ještě chtěli?
      Tento příspěvek, rudí bastardi, je vkládán po prvé!Příspěvek není spam, trpajzlíci!
    • Naši horníci vydělávali za bolševika mnohem víc než ostatní těžce pracující, výdělek prochlastali a prokurvili a nešetřili! Jejich rodiny tím trpěly. Co by ještě chtěli?
  • ale okd počítá že dřiv umřou hlady

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit