Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • v jednom díle takhle James Bond unášel z Bratislavy ze socialistického Československa v ropovodním nebo plynovodním nebo jakém potrubí ruského uprchlíka do Rakouska
  • tak to je pořádná tuba *8* *14* *14* *14* *14*
  • To se to "podniká", když to jiní platí. Neziskovky by mohly vyprávět, kdyby chtěly. Ale nechtějí *1*

    "Daňové podpory, půjčky a další dotace pro tři firmy Elona Muska, tedy Tesla Motors, SolarCity a SpaceX, dají dohromady 4,9 miliardy dolarů. Uvedl to deník Los Angeles Times. Toto číslo se skládá ze spousty různých vládních podpor, konkrétně tu jsou např. dotace, daňové úlevy, pomoc s výstavbou továren, levnější půjčky nebo emisní kredity, na jejichž prodeji jiným automobilkám Tesla také vydělává.

    Částka 4,9 miliardy dolarů, což odpovídá 118,44 miliardám korun, je suma veškeré přímé i nepřímé pomoci Muskovým společnostem. Jsou v ní tedy obsaženy také dotace na pořízení elektromobilů či solárních panelů koncovým zákazníkům. „Nemá to formu tučných šeků,” uvedl na adresu součtu podpory Elon Musk.

    Samotná automobilka Tesla je největším příjemcem státní podpory z tohoto balíku. Pomoc pro automobilovou část Muskova portfolia je v celkové výši 2,39 miliardy dolarů, tedy 57,77 miliardy korun. To obsahuje 45milionovou (1,1 mld. Kč) půjčku od americké vlády, 517 milionů dolarů (12,5 mld. Kč) z prodeje emisních kreditů a téměř 1,3 miliardy dolarů (31,42 mld. Kč) na daňových úlevách od státu Nevada. Tam se staví gigatovárna na baterie. Zbytek částky, více než dalších 500 milionů dolarů, pak činí federální i státní dotace na koncové ceny prodaných elektromobilů, zejména Modelu S, které se v různých státech Unie liší.
    • A kam jste to kariérně dotáhl Vy?
      • Tam, kam jsem chtěl. Rozhodně nevydělávám na dotacích, ani nepodvádím jiné lidi.
        A co vy? Pracujete v neziskovce?

        A proč vás tak nazdvihlo, že jsem sem zkopíroval jiný článek? Zřejmě máte nějaký problém. Ale za ten já opravdu nemohu. Chybu hledejte u sebe *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit