Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všichni by měli brát v potaz věk - svůj věk, když se někam hrnou.

    Gerontokracie není zrovna nejlepší způsob vlády!

  • dzixy
    Já se domnívám, že pokud ombudsmana bude posuzovat a schvalovat Senát, prezidentovy kandidáti nemají šanci, i kdyby byli vetší zárukou objektivního přístupu k úřadu, než skýtá Wágnerová. Ta zase skýtá naprosto bezchybnou personu v oblasti práva úřadu ombudsmana. Jmenování nebude tak jednoznačné pro žádnou stranu, která by chtěla mít navrch svým kandidátem. Ale ať je tam kdokoliv, své povinnosti bude muset plnit, protože bude pod veřejnou kontrolou a výsledky jejich práce bude vidět každý. Jistě nikdo nebude horší, než byla Šabatová. Málo kdo projevoval tolik "pravdolaskařství" jako ona, vůbec ne ke chvále úřadu a občanů státu.
  • Relevantní důkaz, že zpovhybnit se dá všechno . I tak elementární věc, že rozhoduje většina.Toje opravdu tragedie, když nemůže občan už věřit ničemu a nakonec i sobě tak na 50 %.Čím dál,tím lepší.


    • Nelze nepřipomenou klasický výrok:"Ano, často slýcháme, že méně je někdy více. Tím nelze zastřít  skutečnost, že méně je víceméně vždycky méně."

      (Večer s bratry Justy, Supraphon, 1988)

  • Obávám se, že Eliška Wágnerová sníží prestiž a důvěryhodnost funkce ombudsmana. Rozhodně by byla vhodnější kandidátkou na úřad ombudsmana K. Samková, která otázku lidských práv vidí uceleněji i v širších souvislostech, aby nemohlo dojít k excesům, kdy prosazení lidských práv pro jednoho gaunera poškozuje lidská práva dalších miliónů občanů. Nelze prosazovat práva jedné skupiny osob a zároveň tímto prosazováním poškozovat práva další skupiny osob. K. Samková ctí priority, přes které nemůže jet vlak napěchovaný lidskými právy. Nelze na úkor bezpečnosti státu a jeho občanů prosazovat obskurní zájmy migračních nájezdníků a dalších parazitních skupin, jejichž činnost rozkládá náš sociální systém a ničí naše kulturní prostředí. Eliška Wágnerová v minulosti dostatečně prokázala, že není nejvhodnějším kandidátem na post ombudsmana, ovšem právě proto bude škůdcovskými skupinkami zejména v Senátě prosazována, aby pak působila v úřadu ombudsmana jako žába na prameni.
  • "I většina se může mýlit, varuje Eliška Wagnerová"

    .

    To může a pak je potřeba, aby menšina nebo dokonce jednotlivec přesvědčil tu většinu o jejím omylu. To se podařilo Hitlerovi i komoušům. Pozor na ty menšiny!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit