Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ..a co aféra s vepřovým s obsahem rakovinotvorného dioxinu z Německa, které se v ČR taky prodávalo??....nějak to vyšumělo do ztracena..
    • Kdyby věděli (nevím kdo), že tě to tak zajímá, jistě by ti poslali doporučený dopis s oznámením, že ho stáhli z prodeje. Jinak - stane se leckde něco takového, ale co se týká potravin z Polska, tobě se nezdá, že mají problémy příliš často?
      • Provedl jsem drobné šetření na polském internetu,
        a je zajímavé že o aféře informuje převážně "Super Expres"
        což je obdoba našeho Blesku.
        Dále je vzpomínaná aféra před několika lety,
        kdy Poláci zjistili že mezinárodní výrobce dětské výživy Gerber,
        je dělal ze zbytků a zásoboval s nimi východní Evropu....
  • ..a...nepočkáme napřed na výsledky rozborů???...to raději napíšeme hned titulek.."Inspekce prověřuje drůbeží maso z Polska nadopované zakázanými antibiotiky".... lehce vynecháme slovíčko "podezřelé" (nebo podobně)...a rázem je skandální titulek na světě...
  • nevím ale přijde mi to jako cílená kampaň Babiše a Agrofertu,
    půlka Ostravska jezdí nakupovat do Polska a tak státu i Babišovi utíkají peníze.
    Všem ostatním doporučuji v Polsku někdy nakoupit nebo si tam zajet na dovolenou,
    aby jenom nevyřvávali jaký je to hnůj a přitom jediné co z Polska viděli byly ty nejlevnější potraviny prodávané nějakým překupníkem ve stánku.
    Mimochodem, jahody 2 kg za 60 kč+ 10kč košík byly skvělé *3*
    • Že si půlka Ostravy dobrovolně ničí zdraví ještě neznamená, že laboranti jsou neschopní lháři, a že zbytek republiky se bude v obchodě zdržovat zjišťováním, která potravina je v pořádku a která z Polska.
      • Neschopných lhářů jsem za svůj život už viděl a pravděpodobně ještě uvidím...
        Jak říkával můj tatínek "používej to, co máš na krku"
        Proč se stejná kampaň nevede např proti cukrovinkám z Turecka,
        kterých se u nás prodává taky dost???
        • Máš-li podezření na jejich závadnost, napiš mail potr. inspekci, nebo na to upozorni jinak, třeba jim zavolej. Jsou ze zákona povinni to prošetřit.
  • Polské potraviny zásadně nekupuji. Většinou je to levný hnus. Např. na jejich sýrech je už podle barvy patrné, že jde více o syntetiku, než sýr )))) lepší si koupit polovinu kvalitnějšího sýra, než to z Polska, ve výsledku to vyjde cenově nastejno, protože ten kvalitnější má výraznějsí chuť a tedy ho stačí méně ))))) Ti, co kupují potraviny pouze podle ceny by snědli i lejno, kdyby bylo ve slevě )))) Netvrdím, že v Polsku neexistují kvalitní potraviny, určitě ano, ale ty se sem nevozí, protože pro čechy stačí odpad.
  • Z Polska dováží neustále s r a č k y. To nás chtějí vyhubit? *11*
    • Nekupuj je, idiote!
      • Já je opravdu nekupuju, ale ostatní asi ano, i d i o t e. *11*
        • Neopisuj!
          • Trhni si. *11*
            • Čekal jsem něco vtipného...
  • jak je možný, že můžou z polska levně vyvážet a uživí se. Proč to nejde u nás. Byla by práce a peníze pro naše chovatele. Není to jen v drůbeži.
  • Za dob vlady zlocinecke rude komunisticko-estebacke mafie, ktera si korupci zabudovala dokonce do zakonu, bylo vseho nedostatek, ale rudi zlocinci meli vymysleny system, jak obcany obelhavat. Napr. behem roku se vybrane komodity ukladaly do rezerv statu a pred organizovanymi komediemi, jako napr. Rudy maj, ci jak to rudi zlocinci pojmenovali, se komodity uvolnovaly na trh, aby ovcane byli obelhani, ze je vseho dostatek. Kolem rudych saskaren tak na par dni zmizely vsudypritomne fronty ustvanych matek rodin na zakladni zivotni potreeby a propaganda zaplavovala noviny lhanim, jak se mame dobre... Nastesti jiz rudi zlocinci skoncili na politickem smetisti, kde nezadrzitelne vymiraji... *16* *16* *16*
    • No, nic není a nebylo čermobílé. Pouze zatemněné mozky to tak vidí. Zažil jsem výchovu dětí v té době a uštvaný jsem nebyl, ani moje manželka )))) prostě jsem každý den na kole objel obchody, což mi dalo tak hoďku a bylo. Větší fronty jsem nestál. A co se týče ovčanů, tak jsou to stejní pitomci jako tenkrát a jsou stejně manipulovaní jako tenkrát. Možná víc.JInak by nemohli kupovat a žrát polský ksindl. Jednak to je rizikový šmejd a jednak to jsou samé náhražky, bez chuti a bez zápachu.
    • Musim s Vami nesouhlasit... Za tzv."zlocinecke rude komunisticko-estebacke mafie" jsme se meli rozhodne lepe, nez nyni... Bylo spoustu narodnich podniku, ve kterych naslo praci spoustu lidi... Kde jsou dnes ty podniky? Vytunelovane, zrusene nebo prodane zahranicnimu majiteli... Byli jsme sobestacni... V obchodech sice nebylo moc vyberu, ale aspon jste vedela, ze kdyz si koupite jogurt, tak jeste budete mit navrchu smetanu... Dnes mame narvane regaly a ani nevite, co si vybrat, protoze je to sra.ka vedle sra.ky...Zivnostniky mnohdy zlikvidovaly super a hypermarkkety... A to, ze se nemohlo volne cestovat??? Vzdyt se mohlo, sice jen omezene staty, ale slo to... Dnes muzete kam chcete, ale kolik lidi ma na to, jet do ciziny na dovolenou...? Vetsina dovolenkaru stejne jezdi do Chorvatska... Kazda vlada ma sve pro i proti, ale takhle zplundrovanou zemi jsem jeste nezazila...
      • Zemi zplundovali prevleceni komunisticko-e4stebacti zlocinci. Nejdriv zdevastovali, co mohli pod vedenim sve rude mafie, ze se zeme propadla o 50 pricek ke dnu na svetovem zebricku, a kdyz se jejich "rise zla zhroutila", obelhali opet narod, prevlekli rude dresy a rokradli, co nestacili zdevastovat...
    • Doporučuji přečíst si to po sobě a pokud to je možné i popřemýšlet co jsi to napsala za blbost.
  • A takhle to brzo u nás bude se zemědělstvím ve všem. Byli jsme soběstační a dnes na úrodné půdě stavíme sklady a solární elektrárny. V nejlepším případě řepku, ta vynáší. A ostatně, jak řekl kdysi pan Klaus, všechno dovezeme. Jenže on ty sr.čky nežere, to ten plebs dole.
    • Asi v Polsku nemaji prevlecene rude gaunery, kteri rozkradli a rozkradaji, na co prijdou.. *16* *16* *16*
    • Take za casu vlady zlocinecke rude komunisticko-estebacke mafie rudi mafiani zili naprosto jinak, nez ostatni obcane. Nedostatkove zbozi a dovoz ze Zapadu meli k dispozici v neverejnych obchodech jen pro rude zlocince, nejlepsi anglicke whisky tam byly "za hubicku", meli prednostni pridelovani bytu, o kterych se obcanum ani nesnilo, poradnikovych aut, deviz na dovolenou, ktere se na obycejne lidi bez uplatku nikdy nedostalo, jejich deti chodily na zahranicni vysoke skoly za penize danovych poplatniku, zatimco o vzdelani deti ostatnich obcanu rozhodovaly i "rude domovnice", na ktere se stacilo spatne podivat a bylo po vzdelani, vsude vladl strach ze vsudypritomneho rudeho gangu estebackych bestii atd. atd. S dnesni svobodnou atmosferou ve spolecnosti, kdy muzeme jezdit po svete kdykoli a kamkoli si zamaneme, se to vubec, ale vubec neda srovnat. DIky Bohu je ruda mafie jiz navzdy pohrbena, jenom jeji rudi zlocinci nas opet v Listopadu ohelhali a vyhnuli se tak spravedlivym trestym, zalarum a lucernam... *16* *16* *16*
  • Lidi se pohoršují, že se drůbeži nebo dobytku dávají antibiotika. Ty se dávaly a dávají i u nás, nikdo neriskuje, že přijde o celý velkochov. Tak dejte lidem na výběr. Ať si v obchodě můžou koupit např. kuře z Polska za 30 Kč nebo jiné za 90. Totéž i s masem. Ať si každý vybere, co mu vyhovuje a na co má.
  • Kdybychom byli v zemědělské výrobě soběstační, nemuseli bychom dovážet něco čemu nevěříme. Ovšem když někdy vidím v TV zbídačelý dobytek některých "chovatelů", vzpomenu si na začátky našich JZD, kdy krávy byly taky špinavé a zbídačelé a řvaly hlady. A když se to konečně zlepšilo, JZD jsme zrušili a teď tam někdy "hospodaří" restituující potomci bývalých hospodářů, ale vztah ke zvířatům nepodědili. Moje tchýně měla 2 krávy a ty byly na prvním místě a pak rodina. Nemoc nebyla omluva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit