Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejvíce odpuzuje koronaviry právě měď. 

    • vanhorne

      Nejvíce odpuzuje koronaviry právě měď.

      Vyzkousej to tak, ze si das medene dratky do nosnich direk, nebo medeny krouzek do nosu a pak nam porad co je lepsi.☺ 

      • mun.go

        Graf ukazuje model úbytku viru SARS-CoV-2 na různých površích v čase. Vědci změřili poločas inaktivace viru –tedy dobu, za kterou jeho množství klesne na polovinu (měď: cca 46 minut, karton: cca 3 a půl hodiny, ocel: cca 5 hodin a 40 minut, plast: necelých 7 hodin).

        viz zde

        • Stříbro nezkoušeli? To je myslím celkem škoda......možná by to bylo zajímavé

  • Italští fašisté jsou spjati se jménem Benito Amilcara MUSSOLINIHO, velkého obdivovatele Čechů.

    Benito Amilcar MUSSOLINI už roce 1913 napsal pojednání Giovanni Hus, il Veridico (česky Jan Hus, hlasatel pravdy) - které  vyšlo v jednom soukromém nakladatelství  v Římě.

    Na toto téma vydal i v Československu Pavel Helan knihu Duce a kacíř – Literární mládí Benita Mussoliniho a jeho kniha Jan Hus, muž pravdy.

    Benito Amilcar MUSSOLINI slovo „Pravda“ (veridico) - jako synonymum k Husovi, použiíval ve svém pseudonymu "vero eretico" (opravdový kacíř), kterým podepisoval své články před první světovou válkou i během ní.

    Po první světové válce, kterou prožil do svého zranění v pluku bersaglierů - do svého zranění v roce 1917. Po válce, v roce 1919 založil organisaci Fasci di combattimento, později Partito Nazionale Fascista - která požadovala  půdu pro rolníky, zastoupení všech pracujících, včetně dělníků  ve vedení továren, progresivní zdanění kapitálu, znárodnění půdy a podniků  nad určitou výměru, či velikost podniků 

    Ostatně -  při jím propagovaném smiřování socialismu a nacionalismu převzal Mussolini učení Enrica CORRANDINI - poukazoval spolu s ním na to, že Itálie byla vykořisťována evropskými mocnostmi  (Francií a Velkou Britanií) takže se stala „proletářským národem“. Boj Italie proti bohatým národům považoval za stejně naléhavý jako boj dělníků proti kapitalistům.   

    • Takhle. Obdivovatelem Čechů se říci nedá. Ano, byl jedním z neúnavných propagátorů československé samostatné armády v Itálii (známé jako Legie), ano, mezi jeho přátele se počítal i pan Jaroslav Hašek, se kterým se setkal v Terstu, ale po projevu jakéhosi Eduarda Beneše ve Společnosti národů, který celkem nepodařeně parodoval ministra zahraničí, se Benito Mussolini s československým státem rozkmotřil. Jak bylo vidět na jeho snahách při svolání mnichovské konference. 

      Přesto jej považuji za vynikajícího politika, jemuž zlomila bohužel vaz účast ve válce na straně Německa..které pan Mussolini nemiloval vůbec

    • vanhorne

      "Benito Amilcar MUSSOLINI už roce 1913 napsal"

      Hodne lidi ho pamatuje v dobrem. Zvlast v Latina, kterou vybudoval a kde jsme pobyvali 7 mesicu v uprchlickem lagru v sedesatych letech. Viva L'Italia! 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit