Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Největší problém je podle mne něco jiného.Nekdy se říká,že soukromníků je málo,ale když někdo se do toho pustí,tak jo kolegové z oboru neradi vidí.Nastoupi závist.A tak chybí nějaké zdruzení.Chybi jednotný postoj.Jeden druhého spíše pomlouvá, než aby se podporovali.Nelibi se mi požadavky učitelů a lékařů,ale obdivuji,jak se navzájem podporují,ti vyučení se spíše navzájem ponižují.

  • Cos-ANO-stra

  • Nemohu si pomoci, ale ta Schillerová čumí jako dementní a takové jako je ona Babiš potřebuje, potom Babiš vypadá chytřejší, moudřejší a tím pádem větší. Jeden politik už si nepamatuji říkal, že si Babiš vybírá samé chytré lidi. Pokud má Babiš ve svém teamu samou inteligenci tak co je potom to ostatní. Tato země po 30 letech vede k záhubě a rozpažené ruce Ježíše tomu nezabrání. V Bibli je napsáno, pomož si sám a bude ti pomoženo. Musíme si každý pomoci sám a nečekejte na spasitele ten v Babišovi není. 

    • josef.chmela

      Babiš tu začal uklízet ten Augiášův chlív, který tu zavedli a zanechali ODS, TOP09, STAN, černoprdelníci, Zelení, VV a ČSSD. Vadí mi pouze jeho servilita až podlézavost USA. S teroristy USA se nejedná ani nevyjednává.

      • Uklizet...?!

        Spis dela vetsi bordel za pomoci komunistu...

  • Ten Bureš mi připadá, že věští:"Vidím zemi velikou, jejíž sláva hvězd se bude dotýkati..." 😉

    • A ta země se jmenuje Agrofert.
  • Tyhle všechny daně vám zvýšila Nečasova vláda, aby vás oškubala.ods top09stan,  Podívejte se na přehled

    https://www.euportal.cz/Articles/9585-tyhle-vsechny-dane-vam-zvysila-necasova-vlada-aby-vas-oskubala-podivejte-se-na-prehled.aspx

    • Když někdo zvýšil daně tak je snad jiný může zase snížit, ale to se nestalo. To mohu říci, že Marie Terezie když se nechal korunovat v Praze tak teď Praha bude patřit Rakousku. 

    • Nemusím se podívat na žádný tvoje přehledy. Stačí mě, že vím kolik jsem platil za zdravotní a sociální pojištění před pěti lety a kolik platím dnes. A to se týká všech pracujících.
  • za topolánka ,kalouska mafiáni ods, topstankdu, zvýšili DPH z 5% na 19% , zvýšili opakovaně daně z pohoných hmot,tabáku alkoholu,  nájemné , ceny léků, tisíce léků vyškrtli z hrazení pojištovnou zavedli ekologickou dan na starší auta, 5000 kč stavební povolení ,zvýšili cenyu za odvoz odpadků, cenu dálničních známek, zavedli daně na položku na receptu , zavedli daně za vyšetření 30kč,opakovaně zvýšili ceny léků,  daně z lůžka v nemocnici 100kč za den, minimální mzdu držely 7 let na 8000 kč,

  • ŘEŠENÍ TU JSOU JEDNODUCHÁ::zavést progresivní zdanění vysokopříjmových , už tu mělo být 30 let jako v německu, vybírat chybějích 50% sociálního a zdravotního pojištění od zlodějů OSVČ, zrušit stropy pojištění pro vysokoříjmové, 

    ukončit 15 mld ročně tunel neziskovkám, ukončit OKUPACE jiných zemí a posílání armády čr na ruské hranice

  • Co má Babišova vláda společného s hospodářským růstem? Kromě pár daňových a hromady dotačních podvodů se zatím její guru ničím neproslavil. 

    Doprava, železnice a dálnice jsou v totálním chaosu, státní kasa zeje prázdnotou, o právním státě si můžeme nechat zdát, na důchody nebude, zdravotnictví se rozkládá... a ti jeho asistenti jen vymýšlí naprosto nepoužitelné zlepšováky a všem dokazují, že o svých rezortech ví úplné.......

    • vanhorne

      "že o svých rezortech ví úplné......."

      Vedou dlouhodobou zakopovou valku proti korupci, to jim uplne staci. Az bude lip odhali vysledky.

      • Cos-ANO-stra vede pod vedením Ali Bureše a jeho 40 spolustraníků zákopovou válku proti korupci ?????? Tak, že veškeré korupční aktivity přetáhli k sobě???????????. Začíná to mýtem, přes šmelinu s pozemky v Brně a kde to skončí?????

    • základem havlofašistické neoliberální politiky ods, topstan,kdu,zel je škrcení ekonomiky = ekonomický propad, rekordní zvyšování daní občanům, naopak podražení příjmů sociálního pojištění snižování pojistného firmám, 

      korupce denně, rekordní státní deficity, fotovoltaický tunel bilionu, LTO krádež stamiliard, církevní tunely krádež stamiliard 


      • Jdi uz nekam s tim svym havlofasismem...

    • KIMCID

      25let se tu na to sr.lo to jste držel hu.u

    • Presne tak...:-)

  • V podmínkách ČR je plán ministryně Schillerové politicky neúnosný, nerealizovatelný. V našich podmínkách má tento plán jasné kontury iracionality. Že by se paní ministryně inspirovala metodou iniciativního blbnutí po vzoru bruselských eurohujerů ?
    • Myslí si soudruh, že kdyby se paní ministryně inspirovala metodou iniciativního blbnutí po vzoru moskevských sovětohujerů, že by to bylo lepší? To jsme zažili po půl století, kdy ti "bratři" s našimi rudými pomocníky dokázali z vyspělé evropské země  udělat málem východostepní pustinu.


    • Kdyby soudružka z ANO a nejen ona, alespoň opsala něco z legislativy EU, bylo by nám hej.

      Tam se legislativě věnují odborníci a ne bývalí řadoví zaměstnanci zemědělského družstva apod.

  • Jen houst... Cim vic zvednou zaměstnancům odvody, tím víc bude OSVČ. Už teď skřípou zubama zaměstnanci co umí porovnat kalkulačku odvodů OSVČ a čisté mzdy.

    Například zmíněných 30 000 měsíčně je čistého 22740. Ročně tak člověk dostane na účet 272880 Kč.

    Při odvodech OSVČ, kdy člověk dostává 30 000 měsíčně odvede 55133 Kč ročně a tak mu zbyde 304 867 Kč.

    Já vím jeden řekne ze ze to je jenom o 30 000 vic... Ale jinej může namítnout že v případě zaměstnance fakticky zaměstnavatele stojí zamestnanec v tomto případě  482 400kc, takže zaměstnanec musí makat jako kdyby dostával 40 200 Kč měsíčně.

    Mimochodem všichni zaměstnanci by si měli uvědomovat že když dostanou 22 740kc na účet, tak na odvodech zaplatili 17 460kc, a podle toho by měli hodnotit všechny kroky státu. Co za ten balík vlastně dostáváme. 

    • Hm, a už jsi slyšel o OSVČ, kterému by někdo platil měsíc dovolené nebo nemocenskou ? A OSVČ je třeba i babča z mlíkárny u vás na návsi, která žije z ruky do huby.
      • Jistě dovolená... Já zapomněl, na dovolenou nemusí zaměstnanec vydělávat, peníze na dovolenou vždycky každý měsíc zaměstnavatelům přiveze duhový jednorožec, ať mají z čeho dávat :)

        Ano, nemocenska... ano podle posledních statistik jsou zaměstnanci 16x více nemocni, takže logicky zaměstnavatel s tím musí počítat co do zástupnosti a ten blbec co není nemocnej logicky musí vydělávat na ty co onemocní ;)

        Ohledně dovolene a nemoci... Záleží na tom co děláte třeba na mě práce počká a nikdo ji za mě neudělá, takže jak dovolená tak nemoc znamená že musím zabrat před dovolenou a předčasné dodělat co má zeminy v době dovolené a při nemoci zase naplánovat náhradní termíny.... Jak říkám záleží na tom co děláte.

      • Jistě dovolená... Já zapomněl, na dovolenou nemusí zaměstnanec vydělávat, peníze na dovolenou vždycky každý měsíc zaměstnavatelům přiveze duhový jednorožec, ať mají z čeho dávat :)

        Ano, nemocenska... ano podle posledních statistik jsou zaměstnanci 16x více nemocni, takže logicky zaměstnavatel s tím musí počítat co do zástupnosti a ten blbec co není nemocnej logicky musí vydělávat na ty co onemocní ;)

        Ohledně dovolene a nemoci... Záleží na tom co děláte třeba na mě práce počká a nikdo ji za mě neudělá, takže jak dovolená tak nemoc znamená že musím zabrat před dovolenou a předčasné dodělat co má zeminy v době dovolené a při nemoci zase naplánovat náhradní termíny.... Jak říkám záleží na tom co děláte.

    • No jenže většina těch  OSVČ odvádí taky DPH , silniční daň a další různé poplatky které se sice nenazývají daní ale zaplatit je stejně musíte , někteří platí  i spotřební daň , takže když si tohle všechno připočítáte zjistíte že nakonec zaplatíte víc než zaměstnanec už dnes , a to nepočítám že nemáte dovolenou , nemocenskou a každý den si musíte sám shánět práci  materiál a starat se o to aby vámi ji taky vůbec někdo zaplatil , ostatně každý si to může sám zkusit jaké to je.
      • To jako že když to dělá zaměstnanec tak se sylnicni daň , DPH a různé další poplatky odvádět nemusí ? 

        To jsem nevěděl že jde takhle obejít daňové povinnosti, prostě si z OSVČ uděláte SRO a neodvadite nic, jenom se odvádí vic ze mzdy zaměstnance :D

        • Tak zkus podnikat, troubo, když ti to přijde tak bezvadný.
          • Díky za radu. Nemluvil jsem o podnikání, jenom o OSVČ . Já neumím  dvě základní věci pro  uspěšné podnikání v českém prostředí. 

      • Pavel.Jegl

        add: Zaměstnanec s průměrnou mzdou se svým zaměstnavatelem odvádí na zdravotním pojištění měsíčně 4500 korun. Každý živnostník, i kdyby tento měsíc nevydělal ani korunu, musí za platit minimum ve výši 2208 korun. 


        • Zajímavý komentář. Dokázal byste prostému vidláku napovědět, co dokazuje? Mé mínění je, že nic. Živnostník, který nevydělá ani korunu, přeruší živnost a registruje se na Úřadě práce. 

          Pak je otázka, co ním "tento měsíc nevydělal" přesně míníte: v případě větších zakázek a běžné (respektive smluvní) splatnosti faktur 180 dní jsem několikrát "nevydělal  nic" i řadu měsíců a přesto jsem se k placení minimálních odvodů nikdy nedopracoval (předpokládám, že to vašemu "nevydělá nic" přesně odpovídá, přestože to není pravda).

          Co se týče zaměstnance a živnostníka z vašeho příkladu, rozdíl v odvodech je více než dvojnásobný, nicméně zdravotní péči dostanou stejnou. 

    • Pavel.Jegl

      ... no a k tomu si můžete připočíst DPH, spotřební daně... daně nenápadně skryté v cenách zboží.

      Když to sečtete dohromady, zjistíte, že vám z výdělku zůstane 40 procent. Bingo!

      Za nevolnictví, v těch strašných dobách, se odváděly jen desátky.

      • Cituji:"Za nevolnictví, v těch strašných dobách, se odváděly jen desátky." Dokázal byste stejně brilantně porovnat příjmovou část? Mohl byste začít zdravotní péčí a starobním důchodem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit