Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si myslím, že čím menší má člověk výběr, tím lépe. Pak akorát vymýšlí nesmysly a to je tak ve všem. My jsme našim dětem dali typicky česká jména. Úplně rostu z toho, když má někdo české příjmení, jako třeba Novák a dá dítěti jméno Timothy... Mám takové známé a je to otřesný. Nejen, že to zní divně, ale skloňovat jména , která nejsou pro nás typická je taky oříšek.

  • mun.go

    "Za povšimnutí stojí, že jedním ze způsobů tvorby praenomen v nejstarších dobách bylo evidentně pořadí potomků. Z neznámých důvodů se však používala pouze některé jména vzniklá z řadových číslovek (Secundus, Tertius, Quintus, Sextus, Decius), zatímco jiná nikoliv (teoreticky by nic nemělo bránit vzniku jmen jako Primus, Quartus, Pentus atp. - jméno Septimius existovalo, avšak jako rodové, nikoliv jako praenomen). Svědčí to o složítém vývoji v rané dějinné fázi, kterému neporozuměli ani sami pozdější Římané. (v nejstarších dobách se praenomina pravděpodobně tvořila volně, později Římané dbalí tradic stav zakonzervovali a vznikl výše popsaný systém)."

    Přehled římských osobních jmen a jejich zkratek

  • Díky bohu , že to stádo tupců co už nedokáže myslet dopředu se už také nedokáže množit. Jinak se půlka budoucích Čechů jmenuje Andrej. 

    • Zajímavé je  , že se i zde , pod článkem o původu jmen starověkých Římanů , najde jeden velice inteligentní a sečtělý pán , který si zde vylévá svou agresi . A píše sem naprosto nesouvisející narážky na českou politickou scénu . Zkuste zajít pod nějaký jiný článek a tam kazte náladu lidem , kteří tam jsou za politikou . Z přáním všeho nejlepšího , nashle . 

      • Dyž vono milej filípku tak nějak fšecko souvisí se vším. Mimochodem , věděj voni , proč došlo k rozpadu říše římské ? Dějiny se v podstatě jenom pořád opakují. Dokola jako kafemlejnek. Takže ten andrej zas tak moc od věci tady není. I ty brute , řekl by třeba další český velkopodnikatel Mrázek. Teda kdyby to stihl tenkrát. 

        • TheGGG

          A co tebe zajímá Babiš a čeští důchodci? Ty přeci žiješ na západě ve svém multikulturním ráji, kde ti hejkaj z mešity a o východ a ČR se nezajímáš jak jsi přeci psal v jiné diskuzi. Nebo to byl jen další tvůj nesmysl a pohádka napsaná tvým unikátním pologramotným stylem?

          A rozpad římské říše bych radši nevytahoval, k tomu směřuje hlavně západní společnost se svou čím dál větší a větší degenerací.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit