Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Náš děda ten žije aktivně hodně, akorát mu nějak moc dobře v poslední době neslouží hlava a často někde jde a zapomene kde je. Pak ho musíme hledat a to jsou vždy nejhorší chvíle. V poslední době tedy už ne, protože jsem mu koupil SOS tlačítko pro seniory https://www.smartomat.cz/smartomat-sos-tlacitko-pro-seniory-smt03/

  • Například dnes v pořadu ČT s nějakou moderující exotickou kráskou vypustil bratr Kalousek nehorázné tvrzení, že by bylo třeba zrušit nesmyslné slevy na jízdném pro důchodce a přesvědčoval, že je nutné přehodnotit důchody. To říká člověk, pokud se o něm tak dá hovořit, který naposled pracoval rukama možná na chmelové brigádě ČSM.

     Co takhle kdybys přehodnotil nehorázné platy a prebendy poslanců a senátorů Kalousku. Mj. mám dojem, že on má dopravu zdarma. Tady bych nařídil léčbu tvrdou prací v železárnách či Kolbence na čtyři směny a nepřizpůsobivé sousedy po noční dvanáctce. Totéž té přeplacené modelce s dredy. 

  • Jak? nijak zvlášť. Dost divná otázka, asi od někoho, kdo neví, kolik typičtí důchodci pobírají důchodu a kolik co stojí. 😈

  • Je to seniorů věc - a zbytku světa zbytečná starost.

    A naše vrchnost by se v důchodovém systému měla přestat šťourat!

    Žádná "solidárnost" - kolik jsi do toho fondu Správy sociálního zabezpečení nasypal, 

    tolik dostaneš. Průměr čerpání je 15 let, čili suma za dobu, kdy jsem do fondu platil dělená  180. 

    Pokuď žiješ déle, dostaneš stejný příspěvek z peněz, které do systému vkládá stát dělený počtem důchodců v daném roce a 12! 

    Za předpokladu, že ti stát poté zajistí bydlení v 1 pokoji 2x2m s jednou postelí, sprchou a WC v chodbě 1x2m. Stejně po sedmdesátce není tvoje spotřeba nějak závratná! 

    Pokuď se o Tebe postará rodina, tak tento požadavek odpadá! 

  • mun.go

    Otazka, kolik z těchto důchodců se dostane do zajištěné střední třídy podle kriterií výzkumu pro český rozhlas: Výzkum, jaký tu dosud nebyl

    Tady je starší kalkulačka z roku 2013: The Great British class calculator: What class are you?

    a český popis: Sedm společenských tříd: Jste elita, nebo jen zoufalí workholici?

  • Hlavně jestli jsou babička s dědečkem GENDEROVĚ VYVÁŽENÍ!

  • Důchodový systém byl ve chvíli převratu 1989 - 1990 naprosto přebytkový a to natolik, že až do předminulého roku na něm bylo dle zdroje z Rady seniorů ČR - časopis Doba seniorů 70 miliard Kč. Dle téhož zdroje si v minulém roce Topolánkova vláda z tohoto fondu půjčila 23 miliard a slíbila, že je do konce roku vrátí. Nevrátila nic. Pokud ano, nikde o tom nebyla ani zmínka. Současná úřednická vláda by měla v rámci své detektivní práce při odhalování černých děr kudy mizí peníze ze státní kasy zaměřit svůj zrak i na to kam zmizely peníze ze sociálního fondu na důchody.

    Kdyby se totiž peníze, právem náležejícím důchodcům současným i budoucím, nerozkradly a nepoužily na různá porcování medvědů, mohlo být v systému při stávajícím stavu důchodců, i každoročním nárůstu, peněz dost až do roku 2040 i při pravidelném valorizování.

    Od sametového převratu slibovaly všechny vlády, že oddělí sociální fond od státního rozpočtu. Dodnes tak žádná z nich neučinila. Nebylo by totiž dostatek peněz na různé kamarádíčky, zlaté padáky a další nekonečný odtok peněz z hromady, na kterou si dnešní a částečně i budoucí důchodci poctivě vydělali.

    Je třeba, aby někdo řekl pravdu a přestal mladé lidi štvát proti důchodcům. Ti si totiž na svůj důchod vydělali. Ono to ani jinak nešlo. Protože pracovat bylo povinností, tak pracovat musel každý a tudíž dostával mzdu, ze které musel odvádět na důchodové zabezpečení určitou částku, podle výše svých příjmů. Takže dnešní přemoudřelí a přemodřelí mladí diskutéři včetně těch nejuvědomělejších šplhajících se na Top. Ruce pryč od důchodců! Za současný stav na důchodovém účtě rozhodně nemohou oni.

     

     

    Autor: Petr Hannig 

    • Souhlasím. To je mimo jiné důsledek toho "Nejsme jako oni". Ti "oni" neznají žádnou morálku, odpuštění za svá zvěrstva považují za slabost a dokázali toho náležitě využít. Rychle převlékli kabáty, skryli rudou knížku "nadčlověka" (co kdyby se ještě někdy hodila), nechali skartovat svá hlášení konfidentů StB a začali "privatizovat" a hrabat co se dalo i nedalo. A to se jim spolu s jejich kamarádíčky dařilo, protože "byli u toho".

      • josef.chmela

        Ještě jsi zapomněl napsat, že náš důchodový fond rozkradli východostepní nájezdníci pod vedením Putina a byl ten tvůj slint kompletní.

        • gaheris

          Chmela, nemůžeš tak chmelit, pak nevíš o čem píšeš!

  • gaheris

    Krásně nalakovanej článek na růžovo! Odvádí pozornost od skutečných problémů důchodců! Vyskakovat si můžou leda tak invalidní důchodci od mládí jistého etnika, jen se nebojte sluníčkářská kavárno dostanete to od důchodců ve volbách spočítaný!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit