Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Topoláne svého času (někdy v září 2008) tvrdil, že krize se nás netýká a jak to dopadlo za pár měsíců? Stačí když Rusko zavře kohoutky s ropou a plynem...
    • Proč by to Rusko dělalo? Jenom ať Evropa hezky cáluje. *2*
      Uvědomte si zásadní rozdíl. Rusové než uvalí nějaké sankce tak analyzují dopady a potřebné následné kroky. A jsou schopni je pružně provést. Na rozdíl od amatérů z Bruselu, kteří evidentně střílejí od pasu, nejsou schopni rozumné analýzy, vždyť dosud ani nebyli schopni odhadnout skutečný dopad sankcí ohledem potravin. Reakce je nejenom opožděná, nedostatečná, ale v podstatě se vždy omezí jenom na schůzkování a plácání.
      Rusové mají spoustu jiných možností než je plyn a ropa. Zatím se vyhýbají přímému zásahu na německou ekonomiku, ale mají na to v záloze spoustu nástrojů. Připravená varianta zásahu evropského automobilového průmyslu je zatím velice mírná, postihne hlavně automobilky, které nemají v Rusku výrobní závody. Ruská odpověď zasáhne EU nerovnoměrně, což zase podkope její "jednotu". Až půjde skutečně do tuhého, stačí zacílit na dovoz strojírenských výrobků a to dostane Německo do takového poklesu, že nebude mít šanci utáhnout zbytek Evropy jako dosud.
      Naivita západních a hlavně amerických analytiků je nesmírná. "Podle sebe soudím tebe". Amíci si skutečně myslí, že pokud Rusku přes banky omezí možnosti půjčovat si, že se zhroutí. To je ale případ západu ale né Ruska. Jejich dluh je směšný a rozpočet v plusu. Pokud se západu náhodou i podaří ruskou ekonomiku utlumit, že bude potřebovat nějaké půjčky, jednoduše si půjčí jinde. *7*
  • kkripllové
    Ten ubožák má jediný program, aby se měl dobře Andrej Babiš a pro blbce má kobližky nebo zmrzlinu !! Vládnou rok a pro dolních 10 milionů se nic nezměnilo, pokračují v politice Kalouska jen žgryndy mají jiné.......
  • AŤ SE VĚCI MAJÍ JAK CHTĚJÍ, vliv bude mít i hospodářství EU.Hůř jako za vlády mamlase NEČASE snad už nemůže být.
    • Jsi hlupák.Protože hůř bude.I tato banda masivně zadlužuje Česko.Takže se i s nyní vládnoucím dobytkem,řítíme svižně do státního bankrotu.Od údajné revoluce se ve vedení země žádný slušný a rozumnný člověk neobjevil.Jen lumpové,kteří umí národu pořádně lhát a pro sebe pořádně krást.
  • Strany,které neumí vládnout bez zadlužování této země se neměly do vlády cpát.Všechny straníky stran,které se po komunistech prolhaly k moci a Česko zbídačovaly zadlužováním této země,nebo prodejem státního majetku,je třeba,za vlastizradu ,odporážet co nejkrutěji na katovských mučírnách a znárodňovat veškerý majetek těchto vlastizrádných rodů.To platí i na stávající vládní dobytek.
    • V této souvislosti působí úsměvně snaha přijmout fiskální pakt, který požaduje, aby strukturální schodek státního rozpočtu nepřesáhl 0,5 procenta HDP. Kouzelné ovšem je, že tato podmínka by se nás týkala až po přijetí eura, tedy s velkou slávou bude přijato něco, co naše náčelnictvo nemusí, a vlastně ani zatím nechce udělat - totiž snižovat každoroční dluh, nebo dokonce tento dluh splácet. Přijetím eura bychom ovšem přijali též ESM, tedy účast ve fondu na záchranu krachujících zemí EU, kde by nás mohla očekávat nepříliš radostná povinnost uhradit pro začátek asi 300 miliard korun, do týdne od výzvy, bez možnosti jakýchkoliv protestů, či odvolání.
  • Po sametu se vse honem vykradlo,znicily podniky,zmensila se zem,zastavila ekonomika,aby se zde lip dalo vse ovladat a vykrast...Kam zmizely prebytky penez,deviz po komousich,nasetrene penize lidi na duchody,Prodalo se tolik statnich budov vseho,o moc se zdrazilo,ze by laik myslel,ze penez musi byt nadbytek,ale neni...Driv byl plat ministra 10 000 kc,co uz ale nepamatuji presne a nyni pani maji horentni platy,odmeny,vyhody a porad to nestaci..Jako se setri,ale neni prehled,poradek v nicem,coz modrym vyhovuje,pro blaho,co si tu zavedli...Penize mizi a dluh rychle roste,,,Jsme ve vsem nejhorsi,lide prezivaji,po sametu jsou vsude same sizeniny,klamy,okradani,podvody....Neni vydet,ze bychom speli k lepsim zitrkum,ale spis k bankrotu...,Snad se nejaka generace,v nejakem stoleti docka obnovy statu,zda neznikne uplne...
  • No to je dobrý,to můžeme vyměnit nějaký lopatky na motoru vládního letadla ,který stejně nelítá......
  • Víte, toto mi připadá jako neuvěřitelná komedie. *1* *1* *1*
    Možná pamatujete, nedávno i tady byl článek že ekonomika stagnuje, zaostává za odhadovaným zlepšením. Pak asi příkazem statistici přepočítali údaje jinak a najednou tu máme zase růst. Neuvěřitelné. *2*
    Německá ekonomika začala stagnovat, pokud EU protlačí další sankce proti Rusku, zase to pocítí. Rusové okamžitě zareagují a německá stagnace se pravděpodobně překlopí do poklesu. To, co se děje s německou ekonomikou se s nějakým zpožděním promítne i do té naší, protože jsme německým ekonomickým satelitem.
    Co budou naši politici říkat pak? Vinníkem bude asi Putin.
    Klidně vsadím boty, že reálný schodek nakonec nebude nižší než 120 mld. Ale my na to přece máme, není nutné hledat úspory, hledat místa kde se zbytečně rozhazuje, naopak politici by si měli za skvělou práci ještě přidat. *15*
    Ach jo. Český Kocourkov, je český Kocourkov.
    • Vše co se prolhalo po komunistech k moci je vlastizrádný lidský dobytek zralý na co nejkrutější odporažení na katovské mučírně.
    • V souvislosti s úspěšným povykem mnohých ministerstev, jehož výsledkem bude navýšení původně předpokládaných rozpočtů by mne docela zajímalo, kdeže jsou ta pole či sady, na nichž hodlají socani trhat prachy. Budoucnost ekonomiky nevalná, bez ohledu na optimistické žvásty, kterým se dá věřit zhruba stejně, jako lžím o ukrajinském dění. Všude, kam se člověk podívá, se ježí les pazourů, chystajících se vyžmoulat maximum ze státního cecku. A za těchto okolností bude schodek rozpočtu dokonce nižší, než plánovaný?
  • Sobotka už zjistil že ztrátové sankce nejsou u lidí populární a tak si prosadil
    že ve středu ho má podpořit celá vláda. Babiš totiž mlčel a nechal nepopulární
    opatření prosazovat konkurenční socánky.

    Schodek sem schodek tam. Dokud se neseberou majetky majetným zlodějům co nás 24
    let okrádají a nezavede se hmotná i trestní odpovědnost úředníků nezmění se nic.
    Dále bude politicko podnikatelská mafie předražovat zakázky a rozkrádat EU fondíky.
    • Pokud národ Čechů nemá brzo na planetě zemi končit a stávající životní prostor přenechat Němcům a Židům,tak to chce krutou revoluci a všechen vlastizrádný lidský dobytek,který se po komunistech prolhal k moci,za zbídačení Česka,odporážet na katovských mučírnách co nejkrutějším způsobem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit