Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další vládní lumpárna, další důkaz o pohrdání občany. 

  • Pardubice sídliště Dubina. Zrušeno. Přiléhající sídliště Studánka. Zrušeno. Dobrých 20000 lidí. Byly tam pořád fronty. Kdyby alespoň jednu z těch pošt nechali. Důchodci se na poštu nedostanou. Napadlo někoho ze 108, že staří lidé nemají mnohdy účet a s internetem neumí? Přemýšlím, jak to vyřešit s mojí 80 ti letou matkou. Budu jí muset asi nějak zřídit účet tak, abych na něj měla přístup.

  • Problém je spíše v té neskonalé aroganci pana Rakušana. On prostě rozhodne a s nikým se nebaví. Ani se starosty a to se ohání jejich značkou. Prostě 108 a dost! 

    • Problém je v tom, že ta transformace ČP měla být už hotová před X lety...

      • Birke - bývalý člen dozorčí rady České pošty:

        Rušení poboček pošty je výsměch občanům. Česká pošta byla vloni ve ztrátě 1,75 miliardy
        korun. 
        Když jsem byl členem dozorčí
        rady České pošty, měli jsme připravený restrukturalizační plán. Před
        rokem a půl jsme byli odejiti. S bývalou dozorčí radou jsme
        připravili restrukturalizační plán, který odsouhlasil tehdejší ministr
        vnitra Jan Hamáček. A tahle vláda ho hodila do koše.



        Pobočky by se také ručily, samozřejmě. Byly tam i nástroje komunikace, jak to celé uchopit.
        To už ale spadlo pod stůl a nemá smysl to řešit. A neříkám, že za stav
        České pošty může tahle vláda. A také - jak je možné, že v Kolíně, odkud je pan
        ministr Rakušan, se ruší jen jedna pošta.

        • Proč ten plán neuskutečnili...?

          To, že byli odejiti je jen slabá výmluva...

          Jaký byl ten plán se asi nedozvíme...

          V Kolíně žije cca 33 000 obyvatel, má 3 pošty a z toho se jedná zruší...

           2 pošty na tak velké město je málo...

          • mun.go

            Koloběžko, vše pro lepší fyzickou kondici důchodců.

            Počet poboček pošty se má k 1. červenci snížit o tři stovky na 2900, přičemž seznam rušených poboček podnik zveřejnil v pátek. „Docházková vzdálenost na nejbližší pobočku by měla být tři kilometry vzdušnou čarou místo předchozích dvou kilometrů,“ uvedl Štěpán - viz webové stránky ČT24

            Takže zhruba sedm kilometrů na poštu a zpět ...

            P.S. To podtržené je odkaz (kurzor myši se změní na ručičku ...)

            • Jj - vše pro klienty...

              Reorganizace ČP je nutná - ale nejdřív se měli jet podívat do měst, ve kterých chtějí pošty zrušit..

              Někde chtějí zrušit bezbariérovou a tu se schody ponechat...

              Nelogické...

              Tak to vypadá, když se rozhoduje od stolu...

      • Výhoda minulosti je v tom, že všichni víme, co se mělo udělat. Budoucnost tu výhodu nemá. 

  • gaheris

    Tuhle jste už slyšeli? Vláda jede na výjezdní zasedání, najednou kolona hodně dlouhá. Co se to děle? ˇAle teroristi vládu zajmuli a požadují milion eur nebo tu naši vládu polejou benzínem a upálí! Tak se na ně v koloně začíná vybírat! V krátkém čase se vybralo sto litrů benzínu!

  • Nejdřív Babiš s Dluženou Českou poštu vytunelují a teď pláčou nad reorganizací, to jsou nátury.

    Z České pošty zůstala po vládě ANO jen  vykradená, nefungující mrtvola. Divím se vládě Petra Fialy, že se ji snaží za peníze daňových poplatníků zachránit. Služby ČP byly neskutečné mizerné a pověst strašná, pokud by to mělo pokračovat, je lepší ČP zrušit, aspoň budou lidi do továren, kde je potřebují.


    • ....ubožáčku wallo,konečně ti někdo pomohl s napsáním blbovinky.Vidíš,že i číst se

      naučíš,ale bude nějakou dobu trvat.Mezi fialkami se ztratíš,tam nebudeš vyčnívat ....

    • Fialový ručníček na hlavinku, hups do fialové postýlky, zakrýt fialovou peřinkou a užít fialový prášeček a ono zase bude lépe. 
      Do jakých továren, milý fialový nadšenče? Už dávno žádné nemáme, jen německé montovny a podobné doly na zlato, které proudí po fialové dálnici mimo ČR. 

      • Jindřichu  - ten prášeček si vemte vy...

        • V poslední době jste samá dobrá rada. Hlavně. aby vám někdo nesahal na fialová štěstíčka.
          Laskavě si je ponechte pro někoho, kdo je vyžaduje.  Pokud vím, s Vámi jsem nemluvil. 

          • Já nevím, jak vy - ale já žádná fialová štěstíčka nemám...


    • Tahle hrozná vláda toho ještě napáchá asi hodně.Nová vláda po volbách asi bude muset hodně dlouho napravovat škody a to nejen ekonomické,ale především morální.

      Lepší by bylo,kdyby raději tato vláda už nic nedělala a jen ve svých křeslech jako obvykle,  čekala na výplatu.

      • Lepší by bylo - kdybys tu nepsal/ nepsala a raději v křesílku čekal/ čekala, až ti zřízenec povolí vycházku na čerstvém vzduchu...


      • A co kdyby jsi se podívala na tu mafii okolo Schillerově a jejího zetě, účinkování Jermanové na krajském úřadě ,Wildumetzové Mráčkové ,která se stýká s kriminální živly ,hradní grázlové,kteří kradli jak za bolševika. Než začneš kritizovat je lepší si vypláchnout ústa ,napiš tady co konkrétně kdo z této vlády co ukradl!

        • Je to jen politika. Jedny grázly nahradí jen schopnější grázlové. Proč se tady hádat? 

      • Toto už mělo být uděláno dávno ,nevím proč třeba brečí v Chrudimi . Na 20 000 obyvatel jsou 4 pošty .Např. v takovém Benešově je jedna pošta . Stejně veškeré zásilky se posílají ne přes Českou poštu ale přes konkurenční firmy! Česká pošta je nesmyslný moloch.

        • Fakt je ten, že s propouštěním by se mělo začít odzhora...


          • mun.go

            Správný názor, Koloběžko. Stále platí Zákon č. 77/1997 Sb. (o státním podniku), kde se píše o "péči řádného hospodáře". Není důvod, proč by státní podnik neměl fungovat a proč by odpovědní manažeři neměli být postihováni finančně  a ztrátou funkce. 

            § 12a (1) Ředitel je povinen počínat si s péčí řádného hospodáře a zajistit, aby plnění významných strategických, hospodářských, společenských, bezpečnostních a dalších zájmů státu bylo realizováno účelně, hospodárně a efektivně. Poruší-li povinnost péče řádného hospodáře a v důsledku toho získá prospěch, je povinen takto získaný prospěch podniku vydat. Není-li vydání prospěchu možné, nahradí ho ředitel podniku v penězích. Při posouzení, zda ředitel jednal s péčí řádného hospodáře, se vždy přihlédne k péči, kterou by v obdobné situaci vynaložila jiná rozumně pečlivá osoba, byla-li by v obdobném postavení nebo funkci. Pečlivě a s potřebnými znalostmi jedná ten, kdo mohl při podnikatelském rozhodování v dobré víře rozumně předpokládat, že jedná informovaně a v obhajitelném zájmu podniku; to neplatí, pokud takové rozhodování nebylo učiněno s nezbytnou loajalitou.

            (2) Vznikne-li v souvislosti s jednáním ředitele podniku újma, nahradí ředitel újmu způsobenou podniku (v rozsahu podle zákoníku práce).

            (3) Je-li v řízení před soudem posuzováno, zda ředitel podniku jednal s péčí řádného hospodáře, nese důkazní břemeno ředitel, ledaže soud rozhodne, že to po něm nelze spravedlivě požadovat.

            § 15 (1) Zakladatel l) dohlíží na řádný výkon práva hospodařit s majetkem státu, zejména na hospodárné, účelné a efektivní využívání tohoto majetku při provozování podnikatelské činnosti, a kontroluje, jak podnik s tímto majetkem nakládá ...

  • Myslím, že problém s insolvencí začal zrušením zasílání telegraů, později zejména zavedením internetu a mobilních telefonů, tabletů. Tito operátoři by proto mohly zejména zasponzorovat existenci pošt a třeba si to odečíst z daní. Lze si sponzorování pošty dát do nákladů u podnikatelů ? Neziskovky by v tomto mohly také konečně prokázat nějakou užitečnost. Neschopnost vlády udržet přijatelné ceny za energie se na insolvenci také podílí. Pošta reagovala tak, že zvyšovala ceny za své služby a zavedla služby a prodeje, které dříve nenabízela. Například prodej seškrabávacích losů, školních pomůcek, dálničních známek, výpisů z Rejstříku trestů. Na věc se nelze dívat jen z komerčního hlediska. Nemít poštu je jako nemít hasiče, myslivce, domovy důchodců, radní, policii - ti jsou také "neziskoví". Nemít je, je ostudné, nemravné, nepatřičné.

    Bývalý prezident Zeman uvedl, s jakými případy neřešitelnosti se setkával. Navštívil region, kde byl seznámen s "neřešitelným" palčivým problémem, tak o něm jednali. Při druhé návštěvě se dozvídával, že ono by to nějak možná šlo. Při třetí návštěvě bylo řešení náhle nalezeno. Ta politická strana, možná Paroubkova zamýšlená levicová koalice, by rozhodně získala ve volbách více hlasů, kdyby řešení měla ve svém volebním programu. Nejdříve musí být vůle.

    • To bylo nářku a kvílení, když se rušily telefonní budky. 

      Co budou chudé babičky v zapadlé vísce dělat, jak si samoživitelky zavolají sanitku? 

      S Českou poštou to dopadne úplně stejně, za půl roku po jejím zrušení si nikdo ani nevzpomene, že nějaká Česká pošta existovala. 

      Ostatně České dráhy jsou na tom dost podobně.


      • mun.go

        Česká pošta provozuje Datové schránky - tedy nástroj státní moci. To zrušit nepůjde ...

      • Ti kteří si jezdí pro důchody na poštu a ti co platí složenku na poště budou trpět stále. Možná by bylo řešením zřizovat pojízdné pošty. Stát dopustil zvýšení cen za energie, stát povolil existenci služby PPL, tak by měl ušlý zisk - formou dotací poště, kompenzovat. A co dotace od krajských magistrátů ?

      • V časech, kdy my jsme byli mladí, nebyly mobily. A tak na schůzkách s partnery opačného pohlaví jsme své ruce zaměstnávali úplně jiným způsobem než mládež dnešní. Ta na rozdíl od nás v jedné ruce drží mobil a druhou šmátrá po displeji. A to i v situaci, kdy se oba mladí partneři mohou těšit z naprostého soukromí. Že by to byla známka totálního neporozumění dnešnímu světu, když považuji dřívější zaměstnávání rukou za příjemnější?

  • Arogantní a nafoukaná smečka se přeci nemusí a nebude s nikým bavit. 108!

    • V bundě od PRADY za 100 tisíc se taky nebudeš s nikým bavit. 

      Přijdeš, zablekotáš pár frází a jdeš si po svejch, hrabat dotační miliardy určené pro někoho úplně jiného.

      • Podle agentury Reuters byl v minulých dnech zaznamenán čilý provoz českých politických špiček na vietnamských tržnicích.
        Bundy pod 500 Kč už nejsou k dostání. Snaživí Vietnamci už si otevřeli prodejnu i přímo v budovách vlády, Senátu i Parlamentu. Paní Pekarová Adamová si jen okrajově reportérovi postěžovala, že nemůže sehnat dva svetry pod 300 korun za kus. 

        P.S. Je mi líto, pane Wallo, že vaši blízcí vás mohou obdarovat jen fuseklí za dvacku. 

      • Pokud se týká té bundy PRADY za stotisíc,tak tu si koupil a zaplatil ze svého p.Babiš.

        Daleko nepochopitelnější je pro mne,že nový prezident odmítl jezdit v našem nejdrazším autě ŠKODA SUPER  a nechal si pořídit z peněz daňových poplatníků

        německý luxus za 4 miliony.

        • Bývalý hradní si nechal vyrobit několik Škodovek na zakázku v prodloužené verzi a nikdy v žádné z nich nejel...

  • Tzv. poštovní reforma mi připomíná hašení požáru hořlavinou.

  • josef.chmela

    Lidi to tak v 89 roce a při volbách v roce 2021 chtěli, tak ať si to vše užijí plnými doušky.

    • Diwa

      Naprostý souhlas !!!! Lidi si volí u voleb politiky do vlády a teď tady budou všichni brečet ! Jak si to náš lid zvolil, tak to tady máme !! Lidi zapomínájí na ODS, která prodala a vytunelovala po revoluci kde co a teď u voleb ji lidi zvesela zvolí  ! To samé jak lidi nadávali na komunisty, že ve vládě nemají komunisti co dělat a další žvásty okolo. Teď náš drahý lid si zvolí komunistického rozvědčíka jako prezidenta ! Dál nemá smysl něco psát a komentovat !

    • novak.vladislav

      Normální člověk ví, že se tomu říká technologický pokrok. Když se dají posílat maily, skypovat přes půlku světa, ztrácí nejen soukromé dopisy smysl. Tam je největší ztráta ČP. Když pošta měla ze zákona nařízeno udržovat všechny funkce od finančních, listovní zásilky, balíkové zásilky a pod., kde stát díkybohu umožnil konkurenci, nebyla pošta v červených číslech. Vy si chodíte pro balíky na poštu? Vyzkoušejte třeba zásilkovnu či jiné služby s odvozem až domů. 

      Pochybuji, že byste se chtěl vrátit do dob, kdy jste musel s každou prkotinou běžet na poštu. Ano, v roce 89 a 2021 jsem chtěl změnu. A jsem rád, že mám co jsem chtěl.

      • mun.go

        Já nevím. Co je lepší -  když deset balíků do jednoho domu přiveze jedno auto nebo když jich přijede deset, každé s jedním balíkem? A to druhé je dnes běžné.

        Ano, chodím si pro balíky i na poštu, protože ji mám 150m daleko (nebude se rušit). 

        On ten odvoz domů má také své mouchy. Když teď přibylo dodavatelům úložných míst, tak jsou řidiči stále víc a víc nespolehlivější. Avizo SMS přijde večer před dodáním, řidič zavolá druhý den 5 minut před příjezdem, jednou zazvoní a odjede s balíkem do úložny ...

      • novak.vladislav

        Nehodlám odejít ze zdejších diskuzí. Nemám sice čas na neustálé debaty s duševně vyspělými a uvědomělými soudruhy pamětníky, ale proč bych vám neudělal radost prostým vysvětlením nějakého faktu, který sice nepoberete, ale zato máte takové úderné odpovědi.

        K tématu článku o poště nemáte nic, nebo si raději vystačíte s mojí osobou?

        • Soudruhu Nováku,velmi těžko se reaguje na ty vaše bláboly.Zkuste příště něco 

          aspoň vtipného,aby jste zde nevypadal směšně.

      • Dobrý večer, pane Nováku.  🙂 Je to oblažující pocit potkávat se zde se šťastným a spokojeným člověkem. Proto Vás zapřísahávám, ne aby Vás napadlo odejít z tiscali.cz. Jak jsem vypozoroval z reakcí na Vaše příspěvky, většinu zdejší komunity by to velmi zarmoutilo a těžce by to rozcházela. 

        Přeji Vám příjemně prožitý zbytek večera u televize, nejlépe ČT24. 

      • josef.chmela

        Buď jste podvodník, zloděj a lhář, pak patříte k těm vládnoucím a dnešní systém vám vyhovuje a nebo vyznáváte sebemrskačství a to vám pak přeji.

        • Nechte pana Nováka na pokoji.
          Je to spokojený senior s diplomem z Mensy, majitel dvou bytů v osobním vlastnictví s milými a hodnými dětmi.
          Prostě je to vyrovnaný, milý člověk, demokrat v každém ohledu. 
          Mluvíme doufám všichni o stejném člověku.

          Ale ten asi není předmětem diskuse. Každý jsme nějaký. 

          • novak.vladislav

            Předmětem diskuze je Česká pošta, pokud jste sis nevšiml. 

            A víte že jsem skutečně vyrovnaný člověk a demokrat k tomu? No a všiml jste si, že ta vaše zdejší partička včetně vás zřejmě nemá nic z toho co jste vyjmenoval? Skutečně jsme každý nějaký.

            • josef.chmela

              Ten, kdo má neustále plnou hubu demoktacie a lidských práv, by měl být obžalován za šíření dezinformací.

            • Ale vždyť to říkám, čirý charakter, moudrý muž a vzor demokracie k tomu. Vynechal jsem něco? A na souvislost s poštou jsem upozornil. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit