Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Zatančila HAKA a hotové, vyřízené!

  • Snad se nedočkáme doby kdy hlupáka označíte hlupákem a on to bude rasismus , 

    jiný kraj jiný mrav , ač tu paní neznám , aby jejím jediným předpokladem pro funkci nebylo že je ženská a ještě barevná , tím je dle medií učiněno za dost .Prostě nedáme pokoj dokud na půlměsíci nebude přibitá černá transka a prohlásíme svět za neskutečně moudrý.🙂

  • Tradiční tetování moko, prováděné dlátky, pokrývá u maorských mužů celý obličej, u žen bradu. Symbolizuje spojení člověka s jeho předky a je vyjádřením jeho kulturní identity. "Maorové považují obličej či hlavu za zvlášť posvátné, takže také tetování na obličeji a na hlavě je zvlášť posvátné," řekla BBC Mera Leeová-Penehiraová, která vyučuje v maorské vzdělávací instituci Te Whare Wananga o Awanuiarangi. Tradice obličejového tetování začala v polovině 19. století na Novém Zélandu vymírat v souvislosti s kolonizací a příchodem křesťanských misionářů, kteří ho považovali za nevkusné. 

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tetování bychom mohli odsuzovat u Evropanů naší doby, kdy není projevem tradice předků, nýbrž "módním výstřelkem. Bude asi trochu rozdíl mezi tetováním, které si nechá provést nějaký odsouzený ve vězení, nebo pubescent, který chce vyniknout mezi vrstevníky (teď si nejsem jist, nemají náhodou nějaké tetování kromě dredů i Piráti, ten "výkvět" naší společnosti?) a mezi tetováním, které mají například Shaolinští mniši, či jakákoli domorodá komunita která tak vyjadřuje svou identitu a sepětí s předky. 

    Jinak  "je dojemné" že křesťanským misionářům přišlo nevkusné Maorské tetování (mimochodem, nikdo je do Austrálie, pokud vím nezval, když se jim tam nelíbilo, neměli tam chodit) ale prezentace mučícího a popravčího nástroje, kříže a zdůrazňování ran, které hloupí lidé Mistru Ježíšovi způsobili, jim přišla v pořádku. A kdyby Ježíše místo na kříži popravili například stětím, to by "Křesťané" místo krucifixu nosili na krku špalek se sekyrou a useknutou hlavou? Tahle morbidita by byla v pořádku?😉

  • Myslím, že by se nikdo neměl posuzovat a odsuzovat podle toho, jak vypadá, ale podle toho, jak se chová, co umí...

    • Naprostý souhlas. Asi je to tím, že my, několikrát odsouzení za krásu to prostě nemáme lehké. 😄😄

  • mun.go

    Prof. JUDr. Vladimír Franz dne 30. července 2012 oznámil, že bude kandidovat v přímé volbě do funkce prezidenta České republiky.

    V lednu 2014 jej hnutí ANO nominovalo jako kandidáta na post náměstka ministra kultury.

    Pokud Obcan dnes prohlašuje " ... když se nechá potetovat obyvatel civilisované země, tak tím jen dokazuje, že je ducha značně mdlého a že patří spíš do pralesa..." zjevně je daleko od pravdy. 

    Už dávno jsme mohli mít takto dekorovaného představitele státu.

    • Já s panem (paní) Mungem souhlasím. Až dokáže někdo komponovat vážnou hudbu na takové úrovni, ať kritizuje tetování.

      Dnes je tetovaná každá obézní mladá slečna a nikomu to nevadí. Doba je prostě jiná. A to je moc dobře. 

    • V te dobe jsem uz sice nemel ceske volebni pravo / obcanstvi / , ale poprve a naposledy jsem toho zalitoval. Jit volit toho Franze byl muj sen. 

      Mimochodem , potkal jsem ho na Vaclavaku , opravdu nekecam , jak tam uprostred uplacaval nejaky hrad nebo co , z pisku. Pochopitelne sofistiovane s nejakym doprovodem. Tak se mi libil .... Celej modrej . Ovsem sorry ako , prenest to jeho dilo na negra ! Vyloucino . 

    • Kočičko, jdi si chytit nějakou myšku, to bude užitečnější a pro Tebe příjemnější.

      • mun.go

        To není kočička, ale její příbuzná - promyka (Herpestidae).

        Hubí jedovaté hady a může být nebezpečná i nepřizpůsobivým občanům.

  • Je to samozřejmě každého věc, ale nemá to žádný praktický význam kromě domnělé ochrany před "zlými pralesními duchy". A když se nechá potetovat obyvatel civilisované země, tak tím jen dokazuje, že je ducha značně mdlého a že patří spíš do pralesa. A pokud ta Nanaia Mahutaová. chce zastávat posici ministryně, měla by se podle toho i chovat. A to, že si nechá takhle ohavně potetovat ksicht jen dokazuje, že inteligence a soudnosti moc nepobrala.


    • Vážený Občane, nechci Vám vyvracet Váš názor, ale Vy, který konzistentně hájíte tradice, byste mohl pochopit, že v jiných civilizačních mají jiné tradice. A demokratický smýšlející jedinec by to mohl tolerovat. Hezký večer


      • Jistě to může být tradice (ochrana před zlými duchy z pralesa) anebo módní výstřelek. Spíš mi to připadá jako to druhé. Pokud by se tak "chránila před zlými duchy z pralesa", je potom otázkou, jestli taková osoba má inteligenční a morální předpoklady pro zastávání takové funkce v současné moderní společnosti. A jestli to má být módní výstřelek...

    • A napadlo vás, že dle této tradice se nechala tetovat dávno před zvolením do funkce.

      Možná se vám tetování nelíbí, ale je to jejich tradice asi tak jako u nás vánoce nebo Velikonoce. 

      A co by jste říkal, kdyby je chtěl někdo zrušit jen proto, že se mu jeví ozdoby na stromeček kýčovité a bezúčelné.

      A jelikož tradice je jednou z věcí která tvoří národní svébytnost měla by se dodržovat.

      A mdlého rozumu je ten kdo to nechápe.

      • Napadlo. 

        V jinem Tichomori jine mravy. Tak dejme tomu v nejakem Kralovstvi Ceskem pry nejaka Mirka kradla v potravinach rohliky taky jeste pred svym zvolenim do funkce. No a dotahla to , ve svem rodnem meste radsi teda ne , az do toho senatu. Tak co je lepsi , tetovat nebo krast ?! 

        • Neřekl bych, že s Vámi budu souhlasit, ale v tomto případě beze zbytku. 

  • Otázka názoru. Pro někoho posvátné, pro jiného hnus.

    Můj šálek kávy to tedy také není.

    • My cup of tea is it not as well.  (ani můj šálek čaje to není). 😉

  • Paní Olivie máte moje naprosté sympatie.Kdekoliv ve světě je ministr určitým reprezentantem.Pokud děvče už od pohledu působí dojmem ducha mdlého, s přidaným dokreslením je to už evidentně hlupaňa od kosti.Přeci toto nemůže mít obecně sebemenší autoritu nebo respekt.Maximálně někde v buši, nebo pralese.

    • nojo hnupe bejt tam vykérováno  "andrej loupežný" tak jí velebíš vid okoune

      • Jo přesně Martiňáku.A ty lůza s tím nic neuděláš.To už je úděl holých zadků.Zlostně tady prskat kraviny.Bez hlavy a paty.

        • jo jo rodrigo máš prafdu

    • Pane Rodrigo, Vy tu dámu znáte?

      Nemám tušení, jak vypadáte Vy na první pohled, ale respektuji, že na svůj názor má právo každý. 

      U Vás autority a respektu neužívá, ale co když u podstatné části populace na Novém Zélandu ano? 

      Není to nakonec naše ministryně, že? 

  • Je to samozřejmě jenom můj názor. Na pozici ministra není důležité tetování, ale schopnosti.

    Dnes se tetování nepovažuje za znak kriminality jako dříve. Navíc na Novém Zélandu je to u určité části obyvatelstva dokonce tradice předků.

    Neměli bychom být povrchní. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit